Documentatie
Referenties
Ontdek al onze referentiecases
Van het idee tot de realisatie, raak geïnspireerd door Tarkett producten in de markt.
Meer referentiecases zien?
We hebben ruim 83 referentiecases.
Ontdek alle projecten nu!
Inspiratie, design & concepten
Onze onderzoeken
Om met onze vloeren de positieve impact op mens en milieu nog verder te verbeteren, moeten we blijven innoveren. Daarom doen wij op regelmatige basis onderzoeken, met als rode draad “de invloed van het interieur op de eindgebruikers van een ruimte”. Wij publiceren de resultaten in zogenoemde whitepapers en deze zijn gratis verkrijgbaar.
Duurzaamheid

Bewuste keuzes. Voor mens en planeet.

De wereld staat voor steeds complexere uitdagingen op het gebied van duurzaamheid. Bij Tarkett zetten we ons in voor een duurzame, circulaire economie die waarde creëert voor iedereen. Klik op onze pagina’s hieronder om meer te lezen over onze aanpak.

Artikels over duurzaamheid
Bij Tarkett is duurzaamheid altijd de basis. Wij zijn toegewijd aan onze drie duurzaamheidspijlers: streven naar een circulaire economie, goede materialen gebruiken en onze impact op klimaatverandering te verminderen. Graag delen wij onze kennis met u! Lees hier al onze artikelen over duurzaamheid.
Over Tarkett
Nieuwsbrief
Blijf altijd op de hoogte van tips&trends, whitepapers, referenties en de nieuwste producten. Schrijf nu in!
Of bekijk onze blogartikelen
Blijf up-to-date met betrekking tot design, interieur, projecten, vloeren en duurzaamheid.
Ontdek de Tarkett Blog
-
iQ Surface
Selecteer een kleur
Homogeen vinyl | Wandbekleding | Circular Selection

iQ Surface

De iQ Surface vinyl vloerencollectie, ontwikkeld in samenwerking met Note Design studio, is een collectie waar functie,kleur en vorm perfect in evenwicht zijn, en waar een duurzaam industrieelmateriaal in vijf prachtige kleurfamilies uitnodigt tot nieuwe interpretaties en perspectieven. De vijf kleurfamilies van de collectie kunnen met elkaar worden gecombineerd, maar gaan ook goed samen met andere materialen zoals metaal, steen, hout en glas.

In combinatie met het innovatieve gebruik van gekleurde lasdraden wordt de collectie een uitnodiging voor nieuwe creatieve uitingen. iQ Surface heeft alle cutting-edge innovatie van Tarkett, geconfigureerd voor de meest creatieve toepassingen.

Met een dikte van slechts 2 mm draagt iQ Surfacede levenslange prestaties van Tarkett iQ homogeen vinyl en is het in staat om decennia van constant gebruik te doorstaan zonder aan uitstraling te verliezen.

Bekijk ook iQ Surface Wall, de collectie die uw projectvisie tot aan de muur doortrekt, om het volledige decor te creëren.

Deze collectie maakt deel uitvan onze  Circular Selection.

Belangrijkste eigenschappen
Technische- en mileuspecificaties
Producttype: Homogeen poly(vinyl chloride) vloerbedekkingen
Inhoud bindmiddel: Type I
Commerciële gebruiksklasse: 34 Zeer zwaar
Industriële gebruiksklasse: 43 Zwaar
Oppervlaktebehandeling: New iQ PUR

Totale CO2-voetafdruk (end-of-life recycling)

 3.83 kg CO2/m2/jaar

CO2-voetafdruk van mijn project
Selecteer een design om een ​​staal te bestellen
Vind de iQ Surface die aan uw noden voldoet
Sorry, we didn't find any formats
You can contact Customer Service for any futher information.
Contact Customer service
Wilt u de CO2-voetafdruk van uw project verkleinen? Bereken de score van uw project met onze calculator en ontdek hoe u die voetafdruk met recycling verkleint.
CO2-voetafdruk berekenen
Tarkett CO2-voetafdrukcalculator voor vloeren

Hoe recycleren we uw vloerbekleding?

Het recycleren van afval van installatievloeren is vanzelfsprekend. Maar hoe kunt u gebruikte vloeren recycleren aan het einde van zijn levensduur? Vaak bedekt met lijm, stukjes beton en andere chemische restanten van jarenlang gebruik? Dit is een uitdaging! We hebben een nieuwe technologie ontwikkeld om onze homogene vloeren na gebruik te demonteren en te recycleren met behoud van maximale materiaalzuiverheid en het creëren van secundaire grondstoffen met even goede prestaties en duurzaamheid om nieuwe homogene vloeren te creëren.

Recycling van gebruikte vinylvloeren

Circular Selection

Deze collectie is onderdeel van onze Circular Selection. De Circular Selection benadrukt de principes achter onze overstap naar een circulaire economie – door ontwerpen te maken zonder afval en vervuiling, producten en materialen te hergebruiken en natuurlijke systemen te regenereren.
Wij maken duurzame vloeren eenvoudig door te experimenteren met nieuwe recyclagetechnologieën om de kringloop te sluiten en onze duurzame producten te verzamelen in één uitgebreide collectie.

Creatie van iQ Surface-vloeren, gemaakt door Note Design Studio
Installeer iQ Surface vinyl op objecten
iQ Surface-installatie op objecten
Bekijk deze video over het installeren van iQ Surface vinyl op andere oppervlakken dan de vloer, zoals bijvoorbeeld decoratieobjecten en volumes, voor een verbluffend interieurontwerp.
Technische en milieu specificaties

Ontwikkeld met de Circulaire Economie in gedachten

Lees meer over hoe onze iQ vinylvloercollecties gerecycled kunnen worden via ons terugnameprogramma ReStart of ons pilootproject na gebruik in de Scandinavische landen.

iQ-vloeren worden geproduceerd met de Circulaire Economie voor ogen
Begrijp de iQ Surface
Help Center
Kan ik iQ Surface op objecten installeren?
Installatie van iQ Surface homogeen vinyl op muren
Hoe moet u de iQ Surface vinylvloer installeren - Tarkett