(Half-)Geleidende vloeren

(Half-)Geleidende vloeren

De statisch-dissipatieve en statisch geleidende vloeren van Tarkett vormen een flexibele, hoogwaardige oplossing om gevoelige omgevingen zoals operatiekamers, computerruimtes en elektronica veilig te houden. Ze zijn leverbaar in homogeen vinyl en linoleum met een statisch geleidende of statisch dissipatieve rug, met kleuren die zijn afgestemd op onze compacte en akoestische collecties. Ze zijn speciaal aangepast aan omgevingen met zwaar verkeer, zeer duurzaam en eenvoudig te onderhouden.

Wat zijn geleidende vloeren?

In ruimtes met elektronische apparaten is er kans op een statische ontlading. Dit houdt in dat er een elektrische stroom ontstaat tussen twee objecten die beide een andere elektrische lading hebben. Dit verstoorde ladingsevenwicht kan zorgen voor een vonk. Een klein vonkje kan al voor gevaar zorgen, daarom is het heel belangrijk dat de vloer een statisch geleidende of statisch dissipatieve rug heeft.

Statisch-dissipatieve en statisch geleidende vloeren zijn perfect voor gevoelige ruimtes met veel elektronica. Deze vloeren geleiden de statische lading, zo voorkomen ze schade aan apparaten en mensen.

Een geleidende vloer is noodzakelijk in ruimtes met kans op een elektrische ontlading. Of het nu gaat om een grote fabrieksruimte met veel kwetsbare apparatuur, of juist een operatiekamer in het ziekenhuis. Veiligheid staat voorop, en de juiste vloer kan veel bijdragen aan de veiligheid van een omgeving.

Onze geleidende vloeren zijn er in verschillende kleuren en materialen. Hierdoor vindt u altijd een vloer die bij uw ruimte past.
 

Statisch-dissipatief en statisch geleidend

Statisch-dissipatieve en statisch geleidende vloeren zijn beide een veilige oplossing voor gevoelige omgevingen, maar er is een klein verschil. Een statisch-dissipatieve vloer geleid elektronische lading op een gecontroleerde manier. Een statisch geleidende vloer daarentegen, voert elektronische lading juist snel af.

Omdat wij verschillende kleuren en materialen aanbieden, hoeft veiligheid niet ten koste te gaan van stijl. Gebruik onze veilige elektrisch geleidende vloeren in de volledige ruimte, of creëer veilige zones. Daarnaast zijn onze vloeren geschikt voor zwaar verkeer, ze passen dus in iedere ruimte.
 

Meer informatie?

Meer weten over onze geleidende vloeren? Neem gerust contact op of bekijk ons documentatiecentrum.