Industrievloeren en vloeren voor de sector life science

Industrievloeren en vloeren voor de sector life science

Industrievloeren en vloeren voor de sector life science moeten duurzaam, flexibel en veilig zijn voor een productieve en schone omgeving, met soms specifieke technische eigenschappen:

  • statisch-dissipatief vermogen,
  • bestand tegen desinfectiemiddelen,
  • gemakkelijk schoon te maken,
  • slipbestendig
  • lage emissie van aërosoldeeltjes 

Een oplossing voor elke ruimte

Een oplossing voor elke ruimte

Bij Tarkett hebben we voor iedere ruimte specifieke oplossingen. We selecteren de meest aanbevolen collecties voor u, op basis van de vereisten van een ruimte. Of het nu gaat om een serverruimte, een clean room of een productielocatie. De industrievloer moet bijvoorbeeld bestand zijn tegen heftrucks, zware machines, vloeistofdicht en slijtvast zijn, waar een vloer voor in een serverruimte ook statisch-dissipatieve eigenschappen moet hebben.

Gangen

Voor gastvrije en comfortabele gangen in industriële ruimtes moet een solide, eenvoudig te onderhouden designoplossing worden gekozen die bestand is tegen zwaar verkeer. Onze duurzame oplossingen faciliteren eenvoudig en economisch onderhoud en ondersteunen het oriëntatievermogen.

Trappen

Voor het faciliteren en waarborgen van toegankelijkheid hebben we een set uitgebreide en eenvoudige vloeroplossingen ontwikkeld die bedoeld zijn voor begeleiding, bescherming of waarschuwing. Ons assortiment ecologische en milieuvriendelijke trapvloeren draagt bij aan de esthetiek, maar zorgt ook voor veiligheid in de industrie.

Kantoren

Werkruimtes in industriële faciliteiten hebben specifieke vloeroplossingen nodig, omdat deze omgevingen bijzonder rumoerig kunnen zijn. Werknemers hebben een comfortabele werkomgeving nodig. Om die reden moeten vloeren een goede geluidsreductie bieden en eenvoudig schoon te maken en te onderhouden zijn.

Lees meer over de eigenschappen van onze industrievloeren en vloeren voor de sector life science

Op basis van meer dan 140 jaar aan ervaring weten we bij Tarkett perfect welke eigenschappen de vloeren dienen te hebben, afgestemd op de vereisten van een ruimte. Onze 180 R&D-experts in 24 laboratoria wereldwijd werken dagelijks aan het ontwikkelen van innovatieve oplossingen. Onze industrievloeren en vloeren voor de sector life science hebben we zorgvuldig voor u geselecteerd op basis van een aantal eigenschappen. Zo zijn al onze vloeren veilig, duurzaam, ftalaatvrij en ontworpen met het welzijn van mensen als uitgangspunt. Een aantal specifieke eigenschappen van onze industrievloeren en vloeren voor de sector life science lichten we hieronder verder toe.

Bestand tegen zware belastingen en slijtvast voor ruimtes met veel verkeer

Industrievloeren moeten een hoge slijtvastheid hebben, zowel in ruimtes waar zware machines staan als in ruimtes met veel verkeer. Het is van belang dat de vloeren bestand zijn tegen krassen en indeuken door langdurige indrukking. Naast een goede slijtvastheid en indrukbestendigheid, is het ook van belang om rekening te houden met de rolweerstand. Verder vragen de vloeren om eenvoudig onderhoud, wat een kostbare besparing oplevert in tijd en geld.

Geleidende en dissipatieve eigenschappen

Voor onder andere serverruimtes is het van belang om voor vloeren te kiezen die statische elektriciteit snel en veilig kunnen ontladen. Deze elektrostatische ontladingen kunnen anders veel schade aanrichten in ruimtes met gevoelige elektronische apparatuur, zoals mainframes en servers. Om deze schade te voorkomen kunt u in deze ruimtes kiezen voor dissipatieve en geleidende vloeren. We hebben voor u onze aanbevolen selecties geselecteerd, op basis van de geleidende en dissipatieve eigenschappen, het eenvoudige onderhoud en het verbeteren van de binnenluchtkwaliteit.

Overmatig gebruik van antimicrobiële middelen in clean rooms minimaliseren

Voor alle collecties geldt dat Tarkett in 2013 al heeft besloten om niet langer antimicrobiële middelen aan de vloeren toe te voegen. We bevelen strikte procedures aan voor het onderhoud en infectiecontrole, om er zeker van te zijn dat er enkel ontsmettingsmiddelen worden gebruikt die strikt noodzakelijk zijn. De reden hiervan is het tegengaan van overmatig gebruik van antimicrobiële middelen, wat mogelijk tot antimicrobiële resistentie leidt. Door het overmatige gebruik van biociden en ontsmettingsmiddelen in te perken, verkleinen we de impact op het milieu, de biodiversiteit en de volksgezondheid.

Lees meer over hoe Tarkett clean rooms veiliger wil maken door een betere omgevingshygiëne

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over onze vloeren of heeft u andere vragen? Neem gerust contact op met uw Tarkett contactpersoon of via ons algemene nummer:   052 26 24 99

Liever per mail, ook goed. Neem contact met ons op via  info.be@tarkett.com of vul het contactformulier in.
 

Aanbevolen collecties