Tarkett's ReStart programma

Recycleren met ReStart®

Recycleren? U wilt wel. Wij weten hoe.

We zijn het er allemaal over eens dat het recyclen van veilige materialen een goede zaak is. Al in 1957 is Tarkett gestart met recyclageinitiatieven. Het behoudt de natuurlijke hulpbronnen van de wereld, verkleint de afvalberg en levert een belangrijke bijdrage aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Maar het juiste doen is niet altijd eenvoudig. Hoe kunt u er zeker van zijn dat uw installatieafval of gebruikte vloer een tweede leven krijgt en niet op de stortplaats eindigt of wordt verbrand?

 

Download onze ReStart® brochure

Tarkett's terugname- en recyclingprogramma

Het antwoord is, laat het aan ons over! Via ons probleemloze terugname- en recyclageprogramma voor vloeren, ReStart®, nemen wij het allemaal mee voor recyclage en geven u een certificaat met de hoeveelheid materiaal die u heeft bijgedragen. Linoleum- en vinylresten na de installatie? Wij nemen het mee. Uw oude klik- of losse vinylvloeren of oude tapijtvloeren? Maakt u zich geen zorgen, die nemen we ook mee. We nemen zelfs oude tapijtvloeren mee die zijn gemaakt door onze concurrenten. Dat is gewoon wat we doen. 


Wilt u ReStart® als mogelijkheid vermelden in een bestektekst? Dan kan door de onderstaande tekst toe te voegen:

 

10. STUT- EN SLOOPWERK (indien Stabu van toepassing is)

De aanwezige vloerafwerking (te weten vinylvloeren, tapijt of linoleum) dient aangeboden te worden bij het terugname- en recyclageprogramma ReStart® van Tarkett of gelijkwaardig, waarmee re-use en/of recyclage mogelijk gemaakt wordt.


Meld uw bestaande ReStart®-project aan

Tarkett's terugname- en recyclingprogramma

We hebben ook baanbrekende technieken ontwikkeld voor het reinigen, versnipperen en recycleren in een gesloten kringloop, van voorheen onbruikbaar gelijmd gebruikt homogeen vinyl (na 2011). Dat kan geen enkele andere Europese vloerfabrikant zeggen, en het is een doorbraak. Voor ons maakt elk stuk afval dat we redden en recycleren een positief verschil voor onze omgeving. Natuurlijk moeten de materialen die we recycleren voldoen aan de uitzonderlijke gezondheids- en veiligheidsnormen die we voor onszelf vaststellen (ruim boven de industrienormen), maar als er materiaal is dat we niet veilig kunnen gebruiken, weten we dat iemand anders dat wel kan. Daarom werken we samen met andere sectoren om ervoor te zorgen dat waar mogelijk niets verloren gaat.

Bewuste keuzes. Voor mens en planeet.
Tarkett Human-Conscious Design®

Recycleren is mogelijk dankzij onze ReStart®-partners

Hoe gaan wij te werk?

Hoe sluit u zich aan bij ReStart®

Lid worden van het ReStart®-programma is eenvoudig:

Het ReStart programma: hoe het allemaal werkt

1. Onderteken eerst de ReStart®-overeenkomst in samenspraak met uw accountmanager.

2. Vraag een ReStart®-Big Bag, RollerDoc, pallet of container aan om restanten of oude vloeren te verzamelen.

3. Vul deze met schone vinylresten die overblijven na installatie of stapel uw oude tapijttegels op de meegeleverde pallets of RollerDocs.

4. Laat ons weten wanneer alles mag opgehaald worden en plan dit in via Tarkett.

Zodra we het afval hebben ingezameld, recycleren we het in een van onze specifieke recyclingcentra. Hier veranderen we het in hoogwaardige grondstoffen die zullen worden gebruikt om nieuwe Tarkett-vloeren te produceren.

 

Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen?

Neem dan contact op via ons contactformulier, mail naar info.be@tarkett.com of maak een afspraak met een vertegenwoordiger. Lees ook de meest gestelde vragen over ReStart®. 

Tarkett's terugname- en recyclingprogramma

  

Download onze terugname handleiding

We hebben de techniek om te recycleren en het programma om materiaal terug te nemen. Nu het vloermateriaal nog. Om er zeker van te zijn dat we zoveel mogelijk zuiver materiaal terugkrijgen, geschikt voor volledige recyclage, hebben we een gebruiksvriendelijke handleiding ontwikkeld voor de terugname. Hier vindt u tips en de meeste gestelde vragen over het aanmelden, verzamelen en sorteren van snijafval en gebruikte vloeren. 

Circular Selection

De Circular Selection is een voorbeeld van de principes die de kern vormen van onze reis naar de circulaire economie: afval en vervuiling uit-ontwerpen, producten en materialen in gebruik houden en natuurlijke systemen regenereren. We hebben duurzame vloeren eenvoudig gemaakt voor u door te pionieren met baanbrekende recyclagetechnologieën om de cirkel van onze producten te sluiten en onze duurzame helden samen te brengen in één uitgebreide collectie.

Aanbevolen artikelen

Tapijtrecyclagecentrum

Ontdek ons ​​tapijtrecyclagecentrum
Meer informatie
 

Recycleren

Lees meer over hoe we recycleren.
Meer informatie
 

Gerecycleerde materialen

Ontdek hoe we voorkomen dat waardevolle materialen verloren gaan.
Meer informatie
 

 

 

Download onze ReStart® brochure

Meer duurzame verhalen

Onze ReStart®-partners

Het ReStart-inzamelprogramma is een samenwerking tussen de ReStart-partners en Tarkett om samen post-installatie en post-consumer vloerafval op een duurzame manier te beheren.

Klimaat en circulaire economie

We zijn toegewijd aan het creëren van een circulaire economie. De cirkel van afval sluiten, natuurlijke hulpbronnen behouden en de gevolgen van klimaatverandering verminderen.

Goede materialen

Meedogenloos wetenschappelijk testen van materialen en radicale transparantie voor uw gemoedsrust.

Binnenluchtkwaliteit

Toonaangevend in binnenluchtkwaliteit, zodat u gemakkelijk kunt ademen.