Tarkett's ReStart programma

ReStart®

Recycleren? U wilt wel. Wij weten hoe.

We zijn het er allemaal over eens dat recycleren een goede zaak is. Het bewaart de natuurlijke grondstoffen van onze planeet en draagt bij tot het afremmen van de klimaatverandering. Maar het juiste doen is niet altijd gemakkelijk. Hoe kunt u er zeker van zijn dat uw reeds geïnstalleerde of gebruikte vloer een tweede leven krijgt en niet op de stortplaats eindigt of wordt verbrandt?

 

Doe mee met ons terugname- en recyclageprogramma ReStart® en zorg ervoor dat uw oude vloeren worden ingezameld en gerecycleerd tot nieuwe vloeren. Doet u mee?

Tarkett's terugname- en recyclingprogramma

Het antwoord luidt: “Laat het aan ons over!” Ons eenvoudige terugname- en recyclageprogramma, ReStart®, neemt vloeren mee voor recyclage en voorziet u van een certificering van de hoeveelheid die u heeft bijgedragen. Linoleum- en vinylresten na installatie? Wij nemen het mee. Uw oude klik- of loslegvinylvloeren? Of uw oude tapijtvloeren? Geen zorgen, die nemen we ook mee. We nemen zelfs oude tapijtvloeren mee die zijn gemaakt door een van onze concurrenten.

Tarkett's terugname- en recyclingprogramma

Voor ons maakt elk stuk afval dat we redden en recycleren een positief verschil voor onze omgeving. Natuurlijk moeten de materialen die we recycleren voldoen aan de uitzonderlijke gezondheids- en veiligheidsnormen die we voor onszelf vaststellen (ruim boven de standaard geldende industriële normen). Maar, als er materiaal is dat we niet veilig kunnen gebruiken, weten we dat iemand anders dat wel kan. Om die reden werken we samen met andere sectoren en zorgen wij ervoor dat er zo weinig mogelijk materiaal verloren gaat.

Bewuste keuzes. Voor mens en planeet.
Tarkett Human-Conscious Design®

Hoe gaan wij te werk?

Hoe sluit u zich aan bij ReStart®

Lid worden van het ReStart®-programma is eenvoudig:

Het ReStart programma: hoe het allemaal werkt

1. Onderteken eerst de ReStart®-overeenkomst in samenspraak met uw accountmanager.

2. Vraag een ReStart®-Big Bag, RollerDoc, pallet of container aan om restanten of oude vloeren te verzamelen.

3. Vul deze met schone vinylresten die overblijven na installatie of stapel uw oude tapijttegels op de meegeleverde pallets of RollerDocs.

4. Laat ons weten wanneer alles mag opgehaald worden en plan dit in via Tarkett.

Zodra we het afval hebben ingezameld, recycleren we het in een van onze specifieke recyclingcentra. Hier veranderen we het in hoogwaardige grondstoffen die zullen worden gebruikt om nieuwe Tarkett-vloeren te produceren.

Tarkett's terugname- en recyclingprogramma

  

Circular Selection

Onze Circular Selection benadrukt de principes achter onze overstap naar een circulaire economie – door ontwerpen te maken zonder afval en vervuiling, producten en materialen te hergebruiken en natuurlijke systemen te regenereren. Wij maken duurzame vloeren eenvoudig door te experimenteren met nieuwe recyclagetechnologieën om de kringloop te sluiten en onze duurzame producten te verzamelen in één uitgebreide collectie.

Aanbevolen artikelen

Tapijtrecyclagecentrum

Ontdek ons ​​tapijtrecyclagecentrum
Meer informatie
 

Recycleren

Lees meer over hoe we recycleren.
Meer informatie
 

Gerecycleerde materialen

Ontdek hoe we voorkomen dat waardevolle materialen verloren gaan.
Meer informatie
 

 

 

Download onze ReStart® brochure

Meer duurzame verhalen

Onze ReStart®-partners

Het ReStart-inzamelprogramma is een samenwerking tussen de ReStart-partners en Tarkett om samen post-installatie en post-consumer vloerafval op een duurzame manier te beheren.

Klimaat en circulaire economie

We zijn toegewijd aan het creëren van een circulaire economie. De cirkel van afval sluiten, natuurlijke hulpbronnen behouden en de gevolgen van klimaatverandering verminderen.

Goede materialen

Meedogenloos wetenschappelijk testen van materialen en radicale transparantie voor uw gemoedsrust.

Binnenluchtkwaliteit

Toonaangevend in binnenluchtkwaliteit, zodat u gemakkelijk kunt ademen.