Wat zijn onze aanbevolen vloeren voor in schoolgebouwen?

Wat zijn onze aanbevolen vloeren voor in schoolgebouwen?

Hoe krijgt u door het juiste interieur productieve leerlingen en medewerkers?

De manieren om kinderen en jongeren tijdens hun schooltijd op de beste manier te onderwijzen en te ondersteunen, zijn de afgelopen jaren behoorlijk ontwikkeld. Onderwijs wordt niet langer alleen beoordeeld op basis van onderwijsresultaten. Nu wordt verwacht dat de school ook bijdraagt aan de persoonlijke ontwikkeling van leerlingen en de transitie naar verantwoordelijke individuen. Tegelijkertijd is de school een werkplek die eisen stelt aan een goede werkomgeving.

Vloeren voor de middelbare school

Een goede onderwijsomgeving zou:

 

  • Bereikbaar moeten zijn voor iedereen, ongeacht achtergrond of fysieke mogelijkheden.
  • Flexibel en ondersteunend moeten zijn aan het leren van studenten en het lesgeven door docenten.
  • Een positieve en respectvolle cultuur hebben die studenten aanmoedigt, zowel op academisch als persoonlijk vlak.
  • Gezond, veilig en duurzaam moeten zijn in gebouwen die bijdragen aan het welzijn en de ontwikkeling van studenten.
  • Een prettige werkomgeving voor zowel medewerkers als studenten moeten bevorderen.

 

Aanbevolen schoolvloeren voor in het onderwijs

Linoleum

Linoleumvloeren zijn klassieke vloeren die gemaakt zijn van hernieuwbare grondstoffen zoals lijnolie, kurk en houtmeel. Hars, natuurlijke kleurpigmenten en jute worden ook gebruikt bij de productie van linoleumvloeren.

Tapijt

Tapijt(tegels) hebben een goede invloed op de akoestiek en kunnen bijdragen aan een betere binnen luchtkwaliteit. Daarnaast is tapijt eenvoudig te onderhouden en te recycleren, aan het eind van de levensduur.

Homogeen Vinyl

In gangen van scholen waar dagelijks veel gebruikers passeren, worden de vloeren aan zware slijtage blootgesteld. Dit vraagt om een schoolvloer met een lange functionele en esthetische duurzaamheid.

Effect van kleuren op kinderen

Kleur speelt een belangrijke rol in het leerproces

Kinderen en tieners ontwikkelen hun leervaardigheden en welzijn door interactie met de wereld om zich heen, voornamelijk in onderwijsomgevingen, zoals scholen. Kleur speelt een belangrijke rol in dit leerproces. Tarkett heeft een onderzoek uitgevoerd naar de invloed van kleur en materialen in leeromgevingen. Uit het onderzoek blijkt onder andere dat als een kind zich bevindt in een ruimte met kleuren die ze mooi vinden, het geheugen tot 78% verbetert. Dit is belangrijke informatie bij het ontwerpen van de inrichting van een school en het kiezen van een schoolvloer.

Vloeren voor middelbare scholen

Kies de juiste vloer voor een betere akoestiek op school

Studies tonen aan dat geluid meer invloed heeft op kinderen dan op volwassen, als het gaat om spraakperceptie en luistervaardigheid. Schoolvloeren kunnen daarom onbedoeld een grote invloed hebben op uw leerlingen. Lawaai en een slechte akoestiek zijn ook veel voorkomende problemen op school. Dit heeft dan ook een grote impact op leraren en ander personeel tijdens hun dagelijkse werk. Daarom is het belangrijk om geluid te reduceren in schoolomgevingen, zodat zowel de leerlingen als docenten leren en werken in een prettige omgeving.

Leerlingen maken zelf lawaai in de klaslokalen, maar het geluid komt ook voort uit voeten en stoelen die over de vloer schrapen op de verdieping boven. Het verminderen van het geluidsniveau in studieomgevingen zoals klaslokalen, collegezalen en bibliotheken is essentieel voor het concentratievermogen van leerlingen en studenten. Zelfs in gangen en kantines is het goed als het geluidsniveau laag kan worden gehouden om een rustige en aangename sfeer te creëren. Een juiste vloer op school maakt het verschil.  

IQ tarkett vloeren voor schoolgangen

Ga zo slim mogelijk om met uw kosten voor schoonmaak en onderhoud van schoolvloeren

Uit onderzoek blijkt dat de kosten voor schoonmaak van uw schoolvloer tien keer hoger zijn dan de kosten voor het aanschaffen van de vloer. Het onderhoud van de schoolvloer bepaalt vaak meer dan de helft van uw schoonmaakbudget.

Lees hoe u uw schoonmaakkosten kunt verlagen

Referenties onderwijs

We hebben projecten in diverse segmenten, waaronder diverse scholen. Vind inspiratie voor uw project door onze onderwijs gerelateerde referenties te bekijken. U kunt al onze referenties van scholen bekijken door op de link hieronder te klikken.

Meer informatie?

Wenst u meer informatie over welke vloer u het beste kunt kiezen voor uw school of universiteit? Neem dan contact op met uw Tarkett contactpersoon, of bel naar het algemene nummer: 052 26 24 99.

Liever via e-mail? Mail voor meer informatie naar info.nl@tarkett.com of neem contact met ons op via het contactformulier.