Architectenshowroom Dendermonde

Architectenshowroom Dendermonde

Het hoofdkantoor van Tarkett België bevindt zich in Dendermonde. Deze locatie herbergt ook een unieke fabrieks- en architectenshowroom.

Duurzaamheid in de DESSO-tapijtfabriek

In Dendermonde worden sinds 1965 de DESSO-tapijten geweven en getuft. Het snijden en afwerken van de tapijttegels gebeurd in Waalwijk. De fabriek zorgt voor veel lokale werkgelegenheid. In totaal werken er in Dendermonde een kleine 300  fabrieksmedewerkers en een 30-tal bedienden.

Het tapijt wordt hier vanaf de verschillende grondstoffen gecreëerd. In eerste instantie wordt de aangeleverde wol gespind tot een draad, waarmee vervolgens wordt geweven en getuft. Hierna worden de tapijten geverfd en voorzien van een afwerking en coating.

De fabriek in Dendermonde, met een totale oppervlakte van ca 125.000 m², draait om duurzaamheid! In totaal liggen er op het dak een kleine 5200 zonnepanelen met een oppervlakte van 23.000 m². Deze zonnepanelen wekken 6% van de totale energiebehoefte op. Ook wordt er zuinig omgesprongen met water en wordt dit zo veel mogelijk gerecupereerd.

Door een continue innovatie van werktuigen en machines wordt ons tapijt uiterst efficiënt geproduceerd. In 2018 werd de tuft- en spoelmachine nog volledig vernieuwd.

Ontdek de laatste innovaties en doe inspiratie op in onze architectenshowroom te Dendermonde

Onze architectenshowroom is dé plek waar u terecht kunt voor inspiratie, innovatie en de laatste trends. Op deze locatie helpen wij u graag bij het kiezen van het juiste design, rekening houdende met alle technische vereisten. Zo vinden we samen de gepaste Tarkett-vloer.

Hoe de architectenshowroom te Dendermonde bezoeken?

U kunt de showroom enkel op afspraak bezoeken. Hiervoor dient u contact op te nemen met één van onze buitendienstmedewerkers. Deze medewerker zal u bijstaan met professioneel advies op het onderstaande adres.

Adres:
Robert Ramlotstraat 89
9200 Dendermonde

E-Mail:
info.be@tarkett.com