Ontdek Tarkett mens & milieu

Ontdek Tarkett

Wie zijn wij?

Bij Tarkett geloven dat wij goed kunnen doen voor mens en planeet. Al meer dan 140 jaar ontwikkelen we vloeren van topkwaliteit waarbij we vanaf de ontwerpfase circulaire principes toepassen. Bij het ontwikkelen van elke nieuwe vloer houden wij rekening met de recyleerbaarheid ervan. Bovendien selecteren wij zorgvuldig de inhoud van onze producten, zodat deze ook in gezonde binnenruimtes resulteren en uw gezondheid ten goede komen.
Decennialang plaatsen wij onze klanten centraal in ons denkproces en brengen wij innovatieve vloeroplossingen op de markt die geschikt zijn voor een breed scala aan segmenten.

 

Onze segmenten

                Kantoren - Gezondheids- en ouderenzorg - Onderwijs - Horeca, toerisme en recreatie -

                                     Winkels en warenhuizen - Residentieel - Sport en wellness

Kantoren

Ontdek onze vloeroplossingen voor op kantoor

Gezondheids- en ouderenzorg

Ontdek onze vloeroplossingen voor de gezondheidszorg en ouderenzorg

Onderwijs

Ontdek onze vloeroplossingen voor het onderwijs

Horeca, toerisme en recreatie

Ontdek onze vloeroplossingen voor horeca, toerisme en recreatie

Winkels en warenhuizen

Ontdek onze vloeroplossingen voor winkels en warenhuizen

Sport en wellness

Ontdek onze vloeroplossingen voor sport en wellness

Residentieel

Ontdek onze vloeroplossingen voor de residentiële markt

Productcategorieën

Tarketts duurzaamheidsaanpak

"We zetten ons in om onze klanten van dienst te zijn door onze innovatiecapaciteiten optimaal te benutten op het gebied van duurzaamheid. Dag in, dag uit streven we ernaar om in de hele organisatie – van O&O tot de klantendienst – al onze expertise te bundelen om gezonde, mensvriendelijke binnenruimtes te creëren.
We zijn er rotsvast van overtuigd dat we dringend moeten overstappen op andere economische modellen om de eindige grondstoffen en het natuurlijke kapitaal te beschermen. We vragen u om samen met ons aan een circulaire economie te bouwen, mede door ons inzamel- en terugnameprogramma ReStart® een duwtje in de rug te geven. Hand in hand"

     Fabrice Barthélemy, president Tarkett EMEA en LATAM

Onze toewijding aan duurzaamheid heeft geleid tot hogere normen binnen onze branche en samenwerking met partners om innovatieve concepten en productietechnieken te implementeren.
Zo werken wij o.a. samen met het waterzuiveringsbedrijf Aquaminerals. Waar voor hen kalk een restproduct is bij het zuiveren van water, is het voor ons een uiterst bruikbare grondstof bij het maken van onze Ecobase®-tapijtrug. Een andere samenwerking is het partnership met Aquafil
Door in eerste instantie het garen te scheiden van onze tapijtrug in ons eigen recyclagecentrum te Waalwijk, ontstaat een voldoende zuiver restproduct dat opnieuw kan worden omgezet in geregenereerde garens, de zogenoemde ECONYL®-nylongarens. Met deze slimme innovatie genereren we een besparing in CO2-uitstoot tot wel 84%² ten opzichte van verbranding.

Het blijft niet alleen bij het recycleren van kalk; afgedankte simkaarten en medische blisterverpakkingen, de PVB-films van oude autoruiten en zelfs versleten visnetten krijgen een tweede leven. Het klinkt misschien als vergane glorie, maar het terugdringen van deze berg afval is voor ons een essentiële stap binnen de circulaire economie. We noemen het ook wel: ‘’closing the loop’’

Naast het gebruik maken van gerecycleerde grondstoffen binnen onze productiecyclus, hebben we sinds 2010 ons ReStart®-programma in het leven geroepen. We werken hiervoor samen met lokale zogehete ReStart®-partners. Via deze partners halen wij gebruikte vloeren, die voorheen werden vernietigd, terug op uit de markt om ze te recycleren tot nieuwe duurzame vloeroplossingen, keer op keer.

Meer weten over onze toewijding aan een circulaire economie? Bekijk dan hieronder onze duurzaamheidsartikelen

 

 [2] Uitsluitend gebaseerd op het einde van de levensduur, voor hetzelfde product, extern geverifieerd door Bureau Veritas. 

Meer duurzame verhalen

Circulaire economie
Klimaat en circulaire economie

Lees meer over waarom we van afval houden, waar we de kans zien om het opnieuw om te vormen in prachtige vloeren en hoe we ernaar streven om te innoveren en vloeren te recycleren.

Onze duurzaamheidsaanpak
Onze benadering

Bij Tarkett streven we naar een duurzame, circulaire economie die waarde creëert voor iedereen, de cirkel van afval sluit, natuurlijke hulpbronnen behoudt en de impact op de klimaatverandering beperkt

Blijf op de hoogte