Veiligheidsvloeren

Veiligheidsvloeren

Het is van cruciaal belang om te zorgen voor veiligheid in gebieden met een hoog risico op uitglijden en vallen. Tarkett biedt een reeks slipbestendige vloeropties die zijn ontworpen om ongelukken te voorkomen en de algehele veiligheid te bevorderen.

Onze veiligheidsvloeren, verkrijgbaar in homogeen vinyl (met de laagste levensduurkosten) en heterogeen vinyl (met diverse ontwerpkeuzes), zijn duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Onze vloeren zijn afgestemd op verschillende gebruiksscenario's - of het nu gaat om zones waar op blote voeten of met schoeisel wordt gelopen - en hebben een classificatie van R10 tot R12, en sommige collecties hebben ook een classificatie van klasse C. 

Kies Tarkett veiligheidsvloeren voor betrouwbaar, intensief gebruik waarbij veiligheid voorop staat zonder afbreuk te doen aan esthetiek of gemak.


Safetred vloeren worden vervaardigd met aluminiumoxide of siliciumcarbide dat door de vloer zelf loopt. Dit zorgt ervoor dat de vloer gedurende de hele levensduur slipvast is en niet alleen tot de oppervlaktelaag wegslijt.


De meeste veiligheidsvloeren zijn moeilijk te recyclen, maar dankzij innovatie en investeringen kan de hele Safetred collectie worden gerecycled en hergebruikt. De collectie wordt geproduceerd met 42% gerecycled materiaal, is ftalaatvrij en heeft VOC-niveaus die 10 keer lager zijn dan de Europese normen.