Documentatie
Referenties
Ontdek al onze referentiecases
Van het idee tot de realisatie, raak geïnspireerd door Tarkett producten in de markt.
Meer referentiecases zien?
We hebben ruim 83 referentiecases.
Ontdek alle projecten nu!
Inspiratie, design & concepten
Onze onderzoeken
Om met onze vloeren de positieve impact op mens en milieu nog verder te verbeteren, moeten we blijven innoveren. Daarom doen wij op regelmatige basis onderzoeken, met als rode draad “de invloed van het interieur op de eindgebruikers van een ruimte”. Wij publiceren de resultaten in zogenoemde whitepapers en deze zijn gratis verkrijgbaar.
Duurzaamheid

Bewuste keuzes. Voor mens en planeet.

De wereld staat voor steeds complexere uitdagingen op het gebied van duurzaamheid. Bij Tarkett zetten we ons in voor een duurzame, circulaire economie die waarde creëert voor iedereen. Klik op onze pagina’s hieronder om meer te lezen over onze aanpak.

Artikels over duurzaamheid
Bij Tarkett is duurzaamheid altijd de basis. Wij zijn toegewijd aan onze drie duurzaamheidspijlers: streven naar een circulaire economie, goede materialen gebruiken en onze impact op klimaatverandering te verminderen. Graag delen wij onze kennis met u! Lees hier al onze artikelen over duurzaamheid.
Over Tarkett
Nieuwsbrief
Blijf altijd op de hoogte van tips&trends, whitepapers, referenties en de nieuwste producten. Schrijf nu in!
Of bekijk onze blogartikelen
Blijf up-to-date met betrekking tot design, interieur, projecten, vloeren en duurzaamheid.
Ontdek de Tarkett Blog
-
Primo Premium
Selecteer een kleur
Homogeen vinyl

Primo Premium

Het compacte homogene pvc Primo Premium is heel geschikt voor instellingen waar veel publiek komt, zoals ziekenhuizen, bibliotheken of scholen, en is bijzonder bestand tegen slijtage, veelvuldig gebruik, intens verkeer en belasting. Primo Premium is een homogene vinylvloeroplossing voor gebieden waar hygiëne en weerstand centraal staan. Deze vloer is 100 % recycleerbaar, heeft een laag totaal gehalte aan vluchtige organische stoffen en bevat meer dan 25 % gerecycleerd materiaal. Bij de productie ervan worden geen ftalaten gebruikt. Het pvc is makkelijk te onderhouden dankzij de versterkte slijtagelaag die behandeld is met polyurethaan die de ontwikkeling van micro-organismen voorkomt. Dankzij de tijdloze designs past deze vloer in elk interieur. Onze PUR Reinforced oppervlaktebehandeling garandeert betere bescherming en eenvoudiger onderhoud. Primo Premium is verkrijgbaar in een niet-lineair patroon met grote kleurenchips, in kleur afgestemd op de andere producten en accessoires van de Premium multi-solution familie.

Belangrijkste eigenschappen
Technische- en mileuspecificaties
Producttype: Homogeen poly(vinyl chloride) vloerbedekkingen
Inhoud bindmiddel: Type I
Commerciële gebruiksklasse: 34 Zeer zwaar
Industriële gebruiksklasse: 43 Zwaar
Oppervlaktebehandeling: PUR Reinforced

CO2-voetafdruk (cradle to gate)

 5.71 kg CO2/m2

CO2-voetafdruk van mijn project
Selecteer een design om een ​​staal te bestellen
Vind de Primo Premium die aan uw noden voldoet
Sorry, we didn't find any formats
You can contact Customer Service for any futher information.
Contact Customer service
Wilt u de CO2-voetafdruk van uw project verkleinen? Bereken de score van uw project met onze calculator en ontdek hoe u die voetafdruk met recycling verkleint.
CO2-voetafdruk berekenen
Tarkett CO2-voetafdrukcalculator voor vloeren

Hoe recycleren we uw vloerbekleding?

Het recycleren van afval van installatievloeren is vanzelfsprekend. Maar hoe kunt u gebruikte vloeren recycleren aan het einde van zijn levensduur? Vaak bedekt met lijm, stukjes beton en andere chemische restanten van jarenlang gebruik? Dit is een uitdaging! We hebben een nieuwe technologie ontwikkeld om onze homogene vloeren na gebruik te demonteren en te recycleren met behoud van maximale materiaalzuiverheid en het creëren van secundaire grondstoffen met even goede prestaties en duurzaamheid om nieuwe homogene vloeren te creëren.

Recycling van gebruikte vinylvloeren
Technische en milieu specificaties
Begrijp de Primo Premium