DESSO-tapijt

DESSO-tapijt

DESSO, één van de merken binnen de Tarkett Group, levert tapijt en tapijttegels van hoge kwaliteit met een innovatief en duurzaam design. We leggen de focus op milieuvriendelijke vloerproducten die een meerwaarde bieden qua design en functionaliteit en zo een bijdrage leveren aan de gezondheid en het welzijn van mensen. Het tapijt wordt vervaardigd voor diverse toepassingen in onder andere kantoren, hotels, vliegtuigen, cruiseschepen, banken, winkels, in openbare gebouwen, scholen, universiteiten, zorgcentra en in huis. 

Creëren van een gezond binnenklimaat

Producten zo ontwerpen dat ze goed zijn voor het milieu 

De wereldeconomie is gebouwd op het lineaire model van ‘kopen, gebruiken en weggooien’, dat nu wordt bedreigd vanwege de beperkte beschikbaarheid van natuurlijke bronnen om aan de groeiende vraag te beantwoorden, het probleem van klimaatverandering en de toxiciteit van materialen. Er is een alternatief - de circulaire economie, die qua bedoeling en ontwerp een herstellend of regenererend systeem is. Tijd voor verandering! 'Corporate Responsibility' heeft voor ons vele facetten. Het gaat daarbij om onze verantwoordelijkheid ten opzichte van mens, milieu en winstgevendheid. Geïnspireerd door het Cradle to Cradle®-gedachtegoed zette het voormalige top-management bij DESSO het bedrijf in 2008 op zijn huidige pad, zodat producten in 2020 volgens de Cradle to Cradle®-principes worden gemaakt. Als onderdeel van Tarkett wordt deze koers doorgezet.

Bijdragen aan een nog gezondere leef- en werkomgeving

We weten dat mensen de meeste tijd binnen doorbrengen, 90% van hun tijd om precies te zijn. En daar consumeren zij dingen die ze niet kunnen zien, zoals fijnstof of vluchtige organische stoffen uit verf, plastic en dergelijke. Dat leidt ons tot de volgende vraag: hoe kunnen we onze tapijten nóg beter laten werken voor mensen? Hoe creëren we een nog gezondere binnenluchtkwaliteit? We hebben met ons AirMaster tapijt al goede stappen gezet en we blijven al onze producten verder innoveren.

Design heeft een belangrijk effect op de mentale gesteldheid

We vinden het van essentieel belang om tapijten te creëren die de gezondheid en het welzijn van mensen binnenshuis verbeteren. Vanuit onze creativiteit maken we tapijten met de juiste kleur, structuur en dessin om precies de sfeer te creëren die onze klanten willen, van inspirerend tot rustgevend. Ook andere onderdelen van het interieur kunnen de omgeving creëren die de klant wil. Wij zijn ervan overtuigd dat design een belangrijk effect heeft op de mentale gesteldheid van mensen en dus ook van invloed is op de lichamelijke gesteldheid. Om onze ambitie verder te verwezenlijken, doen we ook op regelmatige basis onderzoeken naar de invloed van het interieur op de eindgebruikers van een ruimte.

Geïnteresserd in onze whitepapers die de invloed van design op mensen verder verduidelijken ?  Lees ze hier.

 

Tapijt

De moderne werkplek is klaar voor vernieuwing. Een holistischere benadering van design kan helpen bij het creëren van inspirerende, multifunctionele ruimtes die de gezondheid en het welzijn van werknemers ondersteunen. Ontdek hoe tapijt hier een bijdrage aan kan leveren.

AirMaster Tapijt

Tegenwoordig brengen de meeste mensen zo'n 90% van hun tijd binnen door. Om de luchtkwaliteit in huis, op de werkplek en in openbare ruimtes te verbeteren, heeft Tarkett een innovatief tapijt ontwikkeld: DESSO AirMaster. Dit tapijt houdt fijne stofdeeltjes tot 8 keer beter vast dan een gladde vloer. AirMaster zorgt er voor dat de hoeveelheid opdwarrelend stof sterk wordt verminderd.

Hospitality Tapijt

Tarkett Hospitality heeft een welverdiende reputatie en levert luxueuze wollen op maat gemaakte DESSO tapijten voor 5-sterrenhotelketens zoals Hilton, Sheraton, Radisson en zelfstandige hotels over de hele wereld.

Luchtvaart Tapijt

Tarkett werkt als partner nauw samen met vooraanstaande vliegtuigfabrikanten en levert DESSO tapijt aan talloze luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld, waaronder KLM, Transavia en Brussels Airlines.

Marine Tapijt

Tarkett Marine is ’s werelds grootste leverancier van DESSO tapijten voor cruiseschepen en veerboten.

Tarkett Sports

Tarkett Sports is vooraanstaand leverancier van kunstgras voor sportvelden en hybride kunstgrassystemen onder de naam DESSO GrassMaster®. Dit systeem is geïnstalleerd in vele bekende voetbalstadions als Wembley, Liverpool, Juventus, Barcelona, Ajax, Anderlecht en ga zo maar door. Bekijk alle projecten hier.

Geïnteresseerd in tapijt voor residentieel gebruik ?

Of je nu in een klassiek of modern interieur woont, groot of klein: een kamerbreed tapijt of vloerkleed als een wooneiland past altijd!