De principes van Tarkett en Cradle to Cradle

Cradle to Cradle®

Cradle to Cradle®. De methodiek waar we ons aan houden.

Bij Tarkett streven we ernaar een productassortiment aan te bieden dat de gezondheid en het welzijn van onze planeet en onze klanten bevordert. Om die reden zijn we enorm toegewijd aan Cradle to Cradle®, een onafhankelijke en internationaal geprezen methodologie die op wetenschap gebaseerd denken toepast om circulaire economie-oplossingen te implementeren.

Onze toewijding aan de Cradle to Cradle®-principes heeft ertoe geleid dat we al heel wat Cradle to Cradle®-certificeringen hebben ontvangen. Ontdek ze hier.

 

Wat is cradle to cradle® design en waarom is het belangrijk?

De principes van Tarkett en Cradle to Cradle

Door de zorgvuldig geselecteerde en gebruikte materialen kunnen we een positieve impact maken op de klimaatverandering en de gezondheid van onze klant. 97% van onze (meer dan 5.000) grondstoffen zijn door derden beoordeeld volgens de Cradle to Cradle®-principes. Dit betekent dat we onderzoek doen naar de gezondheids-, veiligheids-, milieu- en sociale gegevens van onze materialen. En dat we de impact van onze producten in elke fase van hun levenscyclus begrijpen, van productie tot gebruik, maar ook na gebruik van het product. Want wat er aan het einde van de levensduur van een product gebeurt, is net zo cruciaal als wat er tijdens de productie gebeurt.

Tarkett's design centrum

Daarom ontwerpen we afval uit producten vanaf de start van hun levenscyclus om zo duurzame, langdurig houdende vloeren te creëren die gemakkelijk kunnen worden gerecycleerd wanneer de tijd daar is. We zijn trots op de Cradle to Cradle®-certificeringen die onze producten hebben behaald, hoewel we geen genoegen nemen met ‘goed genoeg’.

De principes van Tarkett en Cradle to Cradle

We vragen ons altijd af: 'wat kunnen we nog meer doen?' Zelfs voor producten waarvoor geen Cradle to Cradle®-normen kunnen worden behaald, passen we deze methode nog steeds toe. Omdat het goed voelt om het juiste te doen en het onze klanten gemoedsrust geeft dat ze kopen bij een bedrijf dat geen concessies doet aan zijn principes.

Meer lezen over circulaire economie? Klik dan hier.

Bewuste keuzes. Voor mens en planeet.
Tarkett Human-Conscious Design®

 

Aanbevolen artikelen

Gecertificeerde collecties

Bekijk onze Cradle to Cradle®-gecertificeerde collecties.
Lees meer
 

Gerecycleerde inhoud

Ontdek hoe we voorkomen dat waardevolle materialen verloren gaan. 
Lees meer
 

Recycleren

Lees hoe we innovatieve nieuwe manieren vinden om te recycleren. 
Lees meer
 

 

 

Download onze Cradle to Cradle®-brochure

Meer duurzame verhalen

Klimaat en circulaire economie

We zijn toegewijd aan het creëren van een circulaire economie. De cirkel van afval sluiten, natuurlijke hulpbronnen behouden en de gevolgen van klimaatverandering verminderen.

Goede materialen

Meedogenloos wetenschappelijk testen van materialen en radicale transparantie voor uw gemoedsrust.

Binnenluchtkwaliteit

Toonaangevend in binnenluchtkwaliteit, zodat u gemakkelijk kunt ademen.