Onze onderzoeken

Onze onderzoeken

Ruim 90% van de tijd spendeert men binnenshuis. Wij vinden het van essentieel belang dat onze vloeren bijdragen aan een nog gezondere leef- en werkomgeving en we met het design de mentale gesteldheid van eindgebruikers op een positieve wijze beïnvloeden. Tevens willen we onze producten zo ontwerpen dat ze goed zijn voor het milieu. Om onze ambities waar te maken blijven we innoveren en voeren wij op regelmatige basis onderzoeken uit, met als rode draad “de invloed van het interieur op de eindgebruikers van een ruimte”. Wij publiceren de resultaten in zogenoemde whitepapers en deze zijn gratis verkrijgbaar. 

 

Onderzoek invloed van kleur op kinderen

Kinderen en tieners ontwikkelen hun leervaardigheden en welzijn door interactie met de wereld om zich heen, met name in onderwijsomgevingen. Kleur speelt een specifieke rol in dit leerproces. Tarkett heeft een onderzoek uitgevoerd naar de invloed van kleur en materialen op de ontwikkeling en het welzijn van kinderen en jong volwassenen in leeromgevingen.  Benieuwd ?  Bekijk dan de kleurenstudie.

Onderzoek invloed interieur op ouderen

Tijdens het ontwerpen van ruimtes voor oudere mensen moet hun welzijn centraal staan. Het is belangrijk om veel aandacht te geven aan de veiligheid en het zelfvertrouwen van de bewoners, vooral voor degenen die te kampen hebben met dementie. Maar wat is een goed interieur voor ouderen met dementie? Ontdek ook onze VR-EP tool en ervaar hoe demente mensen kleur ervaren aan de hand van onderstaande link. 

Meer informatie?

Wilt u meer informatie of heeft u vragen?

Neem contact op met uw Tarkett contactpersoon of bel naar het algemene nummer: 052 26 24 11

Toch liever via email?

Mail voor meer informatie naar: info.be@tarkett.com of neem contact met ons op door het contactformulier in te vullen

Gerelateerd artikel

Tarkett, ouderenzorg, zorg voor ouderen, dementievriendelijk, ontwerp voor dementie, elderly care
Ondersteuning van de ouderenzorggemeenschap

Lees meer over hoe een goed en inclusief ontwerp kan bijdragen aan prettiger ouder worden en zelfstandig wonen dankzij een dementievriendelijke omgeving.