PVC-vloeren

PVC-vloeren

PVC is een van de meest bekende en toegepaste materialen voor vloeroplossingen in ziekenhuizen, ouderenzorg en scholen, Dit type vloer is uitermate geschikt voor ruimtes waar hoge eisen worden gesteld op het gebied van onderhoud, prestaties en design.

Onze PVC-vloeren zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk en van zeer hoge kwaliteit. Bekijk hieronder de verschillen tussen onze PVC-vloeren, in welke situaties deze passen. Kom bovendien te weten hoe wij omgaan met het thema duurzaamheid.

PVC-vloeroplossingen voor onderwijs, ouderenzorg en ziekenhuizen

Onderwijs

Van kinderdagverblijf tot universiteitsbibliotheek. De juiste vloer draagt bij aan een optimale leer- en werkomgeving voor élke leeftijd. Bij Tarkett kunt u terecht met eigenschappen die aangepast zijn op functionaliteiten van elke ruimte in onderwijsvoorzieningen.

Ziekenhuizen

Dat een ziekenhuisvloer bovenal functioneel moet zijn, is vanzelfsprekend. Daarnaast kan een goed gekozen interieur positief bijdragen aan allerlei andere zaken. Denk maar aan een sneller herstel van patiënten, meer werkplezier en productievere medewerkers.

Ouderenzorg

In de ouderenzorg is het belangrijk een prettige leefomgeving te creëren voor alle patiënten. Bij Tarkett vindt u sfeervolle, slipbestendige PVC-vloeren die opgewassen zijn tegen zwaar verkeer en uitermate eenvoudig te reinigen en te onderhouden zijn.

Ons assortiment PVC-vloeren voor de zakelijke markt

Multifunctionele PVC-stroken

Ga creatief aan de slag met onze PVC-stroken en kies kleuren en stijlen die passen bij uw situatie. Dankzij het modulaire formaat kunnen PVC-stroken op verschillende manieren worden gelegd: vastgelijmd voor zwaar verkeer, los gelegd voor een snelle renovatie óf een kliksysteem voor zwevende vloeren. Absoluut een alleskunner in ons aanbod PVC-vloeroplossingen.

Meerlaags heterogeen vinyl

Heterogeen vinyl vloeren zijn opgebouwd uit meerdere lagen. Het design van de toplaag kunt u helemaal naar wens vormgeven, want deze bestaat uit een hoogwaardige digitale printlaag. Dit type vloer is uitermate geschikt voor zowel huishoudelijk als commercieel gebruik, waar duurzame én stijlvolle oplossingen gewenst zijn.

Enkellaags homogeen vinyl

Homogeen vinyl bestaat uit een enkele laag vinyl en wordt rechtstreeks op de ondervloer gelijmd. Het materiaal en gekozen dessin zijn hierdoor over de gehele dikte hetzelfde. Dat draagt bij aan de kenmerkende hoge slijtvastheid en onderhoudsarme eigenschappen van homogeen vinyl. Het maakt dit vloertype een duurzame keuze voor locaties die zeer intensief gebruikt worden. Denk aan gezondheidszorg en het onderwijs.

Non-PVC

Een nieuwe generatie slijtvaste vloeren met – als enige op de markt – een gouden Cradle to Cradle®-certificering. Ontworpen met het oog op duurzaamheid en langdurige prestaties voor zwaar verkeer. Als u op zoek bent naar een PVC-vrije thermoplastische vloer die zowel duurzaamheid als superieure vlek- en slijtvastheid biedt, is iQ ONE de ideale keuze.

EMEA splitter

PVC en duurzaamheid

Er wordt vaak gedacht dat een pvc-vloer niet duurzaam of milieuvriendelijk is en zelfs bepaalde gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Een onterechte gedachte waar wij u graag in geruststellen. Pvc kan, met de juiste methoden, bijna oneindig worden gerecycleerd – tot wel acht keer. Onze pvc-vloeren zijn daardoor juist uiterst duurzaam.
Sinds 2018 maken onze vinylproductielocaties in Europa gebruik van ftalaatvrije weekmakertechnologie en gerecycleerd materiaal. Onze pvc-producten bevatten bovendien geen biociden, waardoor de gebruikers van een pvc-vloer niet voor gezondheidsrisico’s hoeven te vrezen. 
 

EMEA Splitter

Gerelateerde artikelen

Kunnen vinylvloeren na gebruik worden gerecycleerd?
Kunnen vinylvloeren na gebruik worden gerecycleerd?

Lees meer over hoe Tarkett homogene vinylvloeren recycleert om natuurlijke hulpbronnen en het milieu te sparen.

Tarkett's verantwoord gebruik van PVC
Verantwoordelijk gebruik van PVC

Lees over het verantwoorde gebruik van PVC in onze vloeren, een duurzaam materiaal dat jarenlang mee kan en uitzonderlijke eigenschappen heeft.

Ftalaattesten in ons onderzoekscentrum in Wiltz, Luxemburg
We stellen de gezondheid van klanten voorop met onze ftalaatvrije producten

Lees meer over hoe we onze materialen continu optimaliseren, met oog voor de gezondheid en het welzijn van gebruikers

Tarkett homogene vloeren iQ Granit en iQ Eminent
iQ Granit en iQ Eminent: dé hygiënische en onderhoudsvriendelijke oplossing bestand tegen zwaar verkeer

Ontdek onze nieuwe iQ Granit en iQ Eminent collecties: extreme duurzaamheid en superieure vlekbestendigheid en slijtvastheid, perfect voor een omgeving met zwaar verkeer.