Tarkett's verantwoord gebruik van PVC

Verantwoordelijk gebruik van PVC

Slijtvast, duurzaam en eindeloos recycleerbaar: drie redenen waarom we van PVC-vloeren houden.

Een van de beste manieren waarop u uw steentje kunt bijdragen voor de toekomst van onze planeet, is door een product te kiezen dat lang meegaat en bijna tot in het oneindige kan worden gerecycleerd. Om die reden zijn wij voorstander van PVC in vloeren. Het is een duurzaam materiaal dat jarenlang bestand is tegen slijtage, zonder dat het vervangen hoeft te worden. PVC heeft ook isolerende eigenschappen en is perfect geschikt voor veeleisende ruimtes met specifieke onderhoudsvereisten. Het is dus een uitstekende keuze voor omgevingen zoals ziekenhuizen en scholen waar hygiëne en infectiepreventie cruciaal zijn.

 

Lees hier hoe wij verantwoordelijk gebruik maken van PVC.

Tarkett's verantwoord gebruik van PVC

Als toegewijde aanhangers van de Cradle to Cradle®-methodologie en een circulaire economie, passen we hetzelfde duurzame denken toe op al onze PVC-producten. We beoordelen elk materiaal dat we gebruiken en zijn altijd op zoek naar beter om onze formuleringen continu te optimaliseren. Daarom zijn onze producten 100% ftalaatvrij* en hebben deze lage tot ultralage VOS-normen (Vluchtighe Organische Stoffen) die bijdragen aan gezondere ruimtes en een goede binnenluchtkwaliteit.

Tarkett's verantwoord gebruik van PVC, iQ Natural vinylvloeren

We ontwikkelen ook manieren om PVC nu en in de toekomst nog duurzamer te maken. PVC na gebruik** komt al in aanmerking voor ons baanbrekende ReStart®-inzamelprogramma voor recyclage. We innoveren ook met lijmvrije PVC-vloeren, zowel klik- als losliggend, voor nog meer succesvolle recyclage na gebruik.

Tarkett's verantwoord gebruik van PVC

En we blijven baanbrekende PVC-formuleringen onderzoeken, bijvoorbeeld in onze nieuwe generatie iQ Natural, waar wij 100% van het klassiek fossiel geproduceerd vinyl vervangen door bio-toegeschreven vinyl BIOVYNTM***
Het maakt allemaal deel uit van ons engagement om u vloeroplossingen aan te bieden die een gezonde omgeving voorop stellen zonder daarbij schade toe te brengen aan onze planeet.

bewuste keuzes. Voor mens en planeet.
Tarkett Human-Conscious Design®

*Sinds 2018 maken 100% van onze vinylproductielocaties in Europa gebruik van ftalaatvrije weekmakertechnologie, inclusief gerecycleerde content.
**Pilootproject in Zweden op homogene gebruikte vloeren, geproduceerd na 2011.
***Geproduceerd door INOVYN. BIOVYNTM is 's werelds eerste commercieel verkrijgbare bio-toegeschreven vinyl en wordt erkend door de RSB (Roundtable on Sustainable Biomaterials), een onafhankelijke instantie.

 

Aanbevolen artikelen

ReStart®

Lees meer over ReStart®, ons baanbrekende programma voor het inzamelen en recycleren van vloeren. Het programma dat de technische materiaalkringloop sluit. 
Meer informatie
 

Cradle to Cradle®

Meer informatie over Cradle to Cradle®, de methodologie die wij hanteren
Meer informatie
 

iQ Natural

Meer over ons iQ Natural PVC-assortiment. 
Meer informatie
 

 

 

Download ons duurzaamheidsverslag

Meer duurzame verhalen

Klimaat en circulaire economie

We zijn toegewijd aan het creëren van een circulaire economie. De cirkel van afval sluiten, natuurlijke hulpbronnen behouden en de gevolgen van klimaatverandering verminderen.

Goede materialen

Meedogenloos wetenschappelijk testen van materialen en radicale transparantie voor uw gemoedsrust.

Binnenluchtkwaliteit

Toonaangevend in binnenluchtkwaliteit, zodat u gemakkelijk kunt ademen.