Waarom kiezen voor tapijt op kantoor?

Waarom kiezen voor tapijt op kantoor?

Werknemers die zich gelukkig en gezond voelen op hun werkplek melden zich minder vaak ziek en werken geconcentreerder. Zorg dragen voor die werknemers is dus van groot belang voor een bedrijf, want zij zijn hun grootste kapitaal, zeker in de huidige markt met toenemende tekorten aan goed personeel.

Jammer genoeg hebben bedrijven steeds vaker te maken met toenemende geluidsoverlast en een slechtere binnenluchtkwaliteit, met een verminderde concentratie tot gevolg. Lees in dit artikel hoe de keuze voor tapijt een positieve bijdrage kan leveren aan een kantooromgeving.

 

Hoe beïnvloedt het interieur het welbevinden en de productiviteit van werknemers?

Een goede werkplek is van invloed op de concentratie van werknemers, alsook op de financiële prestaties van een bedrijf. Bent u benieuwd welke kantoorzorgen bovenaan de lijst staan bij werknemers in België? Tarkett liet een onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar wat Belgische kantoormedewerkers belangrijk vinden. De grootste zorgen hebben betrekking op geluidsoverlast en een slecht binnenklimaat. Uit het werkplekonderzoek is naar voren gekomen dat het beste rekening wordt gehouden met de volgende elementen:

  • Akoestiek : hoeveel last heeft men van het geproduceerde geluid van de kantoorapparaten en het praten van collega’s?
  • Binnenluchtkwaliteit : hoe is de luchtvochtigheid, ventilatie en temperatuur in de ruimte?

De bovenstaande twee elementen zorgen voor de grootste ongemakken op kantoor, en bij het verbeteren ervan zullen er verschillende componenten veranderen. Dit zal zorgen voor:

  • Vermindering van ziekteverzuim en de kosten die daaraan verbonden zijn;
  • Verhoging van productiviteit
  • Verbetering van welzijn

Geïnteresseerd in het onafhankelijke werkplekonderzoek van Tarkett? 

Welke voordelen biedt tapijt op kantoor ?

Tapijt kan wel degelijk het verschil maken en heeft een positieve invloed op de productiviteit en het welzijn. DESSO is als tapijtmerk al meer dan 85 jaar thuis in het leveren van de juiste tapijtcollecties en weet door jarenlange ervaring en onderzoeken hoe een prettig werkklimaat gecreëerd kan worden. We hebben een breed assortiment aan duurzame tapijtcollecties, die  binnen de nieuwe manieren van werken passen. Om een bijdrage te leveren aan een beter werkklimaat zijn de tapijtcollecties van DESSO ontwikkeld aan de hand van drie innovatiepijlers :

  1. Creativiteit :  Door middel van indrukwekkende kleuren, designs en structuren kan invulling worden gegeven aan het esthetisch inrichten van kantoren.
  2. Functionaliteit : Door diverse innovaties kunnen we met onze tapijtcollecties de akoestiek en binnenluchtkwaliteit verbeteren.

3. Cradle to Cradle. Het Cradle-to-Cradle-certificaat is de strengste en meest betrouwbare maatstaf voor uiterst duurzame producten, bestaande uit gezonde materialen. Dit doelbewuste ontwerpen heeft ervoor gezorgd dat maar liefst 93% van de commerciële DESSO tapijttegels Cradle to Cradle Goud, Zilver of Brons gecertificeerd zijn.

Tapijt kantoor Tarkett

Bekijk onze aanbevolen tapijtcollecties voor kantoren

Binnen het segment Workplace raden wij het gebruik van modulaire tapijttegels en -planken aan. Deze DESSO collecties zijn speciaal ontworpen voor commerciële ruimtes met veel verkeer (en geschikt voor gebruik van zwenkwielen) en hebben een goede slijtvastheid. Tevens zijn tapijttegels verkrijgbaar in eindeloos veel kleuren en dessins. Door de hoeveelheid aan creatieve mogelijkheden bieden we voor ieder wat wils, of er nu wordt gekozen voor een interieurontwerp dat stijlvol eenvoudig kan zijn of indrukwekkend complex. 

Tapijttegels zijn verder relatief snel en eenvoudig te installeren met minimaal snijverlies en de tegels zijn gemakkelijk te vervangen. De tegels kunnen zelfs mee worden genomen naar een eventuele andere locatie. De tapijttegels kunnen op diverse manieren worden geïnstalleerd, waarbij gekozen kan worden voor een naadloos ontwerp of juist een ontwerp waarbij de tegel richting aangeeft.

Drie tapijtinnovaties uitgelicht

Voor het verbeteren van de binnenluchtkwaliteit en de akoestiek lichten we twee innovaties in het bijzonder toe, namelijk onze DESSO AirMaster® en SoundMaster®.

DESSO AirMaster voor een betere binnenluchtkwaliteit

Als we bedenken dat we ongeveer 90% van onze tijd binnen doorbrengen, is het van groot belang dat de binnenlucht zo zuiver mogelijk is. De DESSO AirMaster-collecties zijn speciaal ontwikkeld om de binnenluchtkwaliteit te verbeteren. Zo zijn tapijttegels uit de AirMaster-collecties vele malen effectiever in het opnemen van fijnstof dan standaard tapijt. 

DESSO AirMaster® als eerste product ter wereld gecertificeerd met GUI Gold Plus-label

DESSO AirMaster® is getest in het laboratorium van het onafhankelijke Duitse testinstituut GUI, dat gespecialiseerd is in het analyseren van de luchtkwaliteit van binnen- en buitenklimaat. Daar is de superieure filterfunctie van het tapijt vastgesteld. Tijdens de testen blaast men een bepaalde hoeveelheid fijnstof in een simulatiekamer, die is voorzien van een bepaalde vloer (vlakke vloer, standaard tapijt of DESSO AirMaster®). De simulatiekamer wordt vervolgens met rust gelaten, zodat het fijnstof kan neerdalen op de vloer. Na een bepaalde tijd wordt de luchtstroom in de kamer weer op gang gebracht, waarmee wordt gesimuleerd dat iemand de kamer betreedt of een deur opent. Daarna wordt de vermindering van de fijnstofconcentratie in de lucht gemeten.

Op basis van deze testresultaten is DESSO AirMaster® het eerste product ter wereld dat gecertificeerd is met een GUI Gold Plus-label. Het Gold Plus-label werd toegekend voor hoge prestaties op drie  testcriteria:

  • Geschiktheid voor mensen met allergieën
  • Hoge stofbindende capaciteit
  • Emissie-eigenschappen met lage vluchtige organische verbinding (VOC).

 

DESSO Airmaster ademzone Tarkett

DESSO SoundMaster® voor een betere akoestiek

Vrijwel alle DESSO tapijttegels zijn leverbaar met een SoundMaster-backing. Dankzij deze SoundMaster-backing wordt de geluidskwaliteit en akoestiek in een ruimte verbeterd. Tapijt vermindert in het algemeen de impact van geluid met  20 à 30 decibel. DESSO SoundMaster bereikt een verbetering van de geluidsabsorptieprestaties tot +0,15 (αw), gelijk aan een verbetering tot + 100% in vergelijking met standaard tapijtontwerpen (αw-waarde tussen 0,15 en 0,20). Bovendien biedt SoundMaster een nog comfortabeler gevoel onder de voet dan standaard tapijt.

Onze DESSO tapijttegels zijn 100% te recycleren

DESSO tapijttegels zijn zo ontworpen, dat ze met minimale inspanningen gerecycleerd kunnen worden.  Tarkett is daarom ook trots op zijn ReStart ®-inzamelprogramma en het daarbij recentelijk geopende Carpet Recycle Center.

Het recycleren van tapijttegels met EcoBase-rug en ECONYL®-garen levert tot 84 procent meer CO2-besparing op ten opzichte van verbranding. Deze baanbrekende ontwikkeling zorgt ervoor dat we weer een stap verder zijn op het gebied van recycling en Tarkett draagt (met trots) hierdoor steeds meer bij aan een duurzame, circulaire economie.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over het DESSO tapijt?

Neem contact op met uw Tarkett contactpersoon of bel naar het algemene nummer: +32 52 262411


Toch liever via email?

Mail voor meer informatie naar: info.be@tarkett.com of neem contact met ons op door het contactformulier in te vullen
 

voorgestelde collecties