Tarkett gemaakte tapijttegel akoestische tapijtrug van DESSO

DESSO SoundMaster®

Akoestische backing

Beste akoestische prestaties. Voor een stillere werkplek.

Minder lawaai betekent een productievere werkkracht. Een stillere omgeving kan gezondheidsproblemen1 voorkomen, stress verminderen en het concentratievermogen verbeteren. Dit is specifiek belangrijk in open kantoorruimten waar mensen nood hebben aan een ruimte voor zowel stille concentratie als open communicatie, waar ze nood hebben aan een plaats voor private conversaties en grootschalige vergaderingen.

Het gelaagde ontwerp van de tapijttegel, en de SoundMaster rug in het bijzonder, optmaliseert de geluidsabsorptie- en isolatie. Deze vilten rug is gemaakt van 100% polyester (met 80% gerecycleerd materiaal) en hij is speciaal gekozen voor de geavanceerde geluidsisolatie en -absorptie eigenschappen. 

Hij biedt bovendien een nog comfortabeler gevoel voor de voeten dan gewoon tapijt. 
 

 

Desso Soundmaster van Tarkett akoestische tapijttegels

Waarom kiezen voor een akoestische tapijtrug?

Uit het onderzoek dat Tarkett heeft uitgevoerd bij meer dan 12.000 kantoormedewerkers in heel Europa blijkt dat lawaai nog steeds wordt aangehaald als één van de grootste problemen in het kantoor.

Bijkomend lawaai van externe factoren zoals verkeer, verwarming, airconditioning en computers maken het moeilijk voor managers om het optimale geluidsniveau te bereiken in gebouwen2.  

Dit is de reden waarom geluidsabsorptie en -isolatie zo belangrijk zijn. En de beste en meest kostenefficiënte oplossing wordt verkregen met één van onze deskundig ontworpen SoundMaster tapijttegelruggen in tegenstelling tot de andere, vaak duurdere, opties zoals plafonds, wanden en panelen.

 

Bewuste keuzes. Voor mens en planeet.
Tarkett Human-Conscious DesignTM

Andere DESSO SoundMaster ruggen

DESSO SoundMaster Thrive

Dit is de eerste SoundMaster rug die 100% recycleerbaar is en, in combinatie met een tapijttegelcollectie die Cradle to Cradle® gecertificeerd is, wordt het certificeringsniveau van het volledige product behouden

DESSO SoundMaster Lite

Deze SoundMaster rug biedt een uitstekende akoestische prestatie en is gemaakt van 100% polyester (met 80% gerecycleerd materiaal).

* Tests uitgevoerd in de SWA (Schall- und Wämemessstelle Aachen GmbH) – Institut fuer schalltechnische und wärmetechnische Prüfungen-Beratung-Planung

** Ter vergelijking: andere vloeroplossingen (niet-tapijt) bieden doorgaans een waarde tussen 5 en 10 dB.

*** Ter vergelijking: andere vloeroplossingen (niet-tapijt) bieden doorgaans een waarde tussen 0.05 en 0.10 dB.

1) Environmental Noise and Health in the UK, Health Protection Agency, p.57-58, Noise in figures, Europees agentschap voor de veiligheid en de gezondheid op het werk, p.70-73
2) In overeenstemming met het Europees agentschap voor de veiligheid en de gezondheid op het werk is het aanbevolen geluidsniveau 30-45 dB(A) terwijl zelfs in ‘stille’ kantoren het gemiddelde geluidsniveau vaak schommelt tussen 40-45 dB.
 

Gerelateerde artikelen

Tarkett - DESSO Ecobase
DESSO EcoBase®

Lees meer over DESSO EcoBase® Cradle to Cradle Gold-gecertificeerde en 100% recyclebare rug van tapijttegels die de cirkel sluit met positief gedefinieerde ingrediënten.

Stapel tapijttegels met de akoestische vilten ondertapijt van DESSO SoundMaster
Akoestische tapijtruggen

Verminder lawaai op kantoor met de DESSO SoundMaster akoestische ondertapijten die een verbetering van de contactgeluidisolatie en geluidsabsorptie realiseren.