Tingstad showroom

Tingstad showroom

2020 | Malmö, Zweden

Afbeeldingengalerij

Toen Tingstad zijn deuren opende in Malmö (Zweden), betekende dit de introductie van een nieuw en innovatief winkelconcept. Tarkett is trots dat er gebruik is gemaakt van de iQ Surface-collectie, die wordt gebruikt om de vloeren en de verhogingen in de winkel te bedekken.

Tingstad levert producten en benodigdheden aan verschillende soorten bedrijven zoals restaurants, winkels, salons, kantoren en nog veel meer. Hun handelswaar varieert van schoonmaak- en hygiëneproducten tot geschenken, meubels, gereedschappen en machines. De producten kunnen via slimme winkelschermen op winkellocaties worden gekocht en worden dan een paar dagen later geleverd. Het bedrijf heeft meer dan 60.000 producten, waaronder veel wegwerpartikelen. Dit is de reden waarom Tingstad zich zo sterk richt op duurzaamheidskwesties en waarom ze de afgelopen jaren een reeks producten heeft ontwikkeld die zijn gemaakt van fossielvrije grondstoffen, gerecyclede materialen of materialen met een milieukeurmerk. Dit is één van de redenen waarom werd gekozen voor de iQ Surface-vloeren van Tarkett; iQ Surface is een Cradle to Cradle-gecertificeerd product.

“We werken al vier jaar samen met Tingstad aan het interieurontwerp van zijn kantoren en andere ruimtes op de locaties in Göteborg, Stockholm, Oslo en Malmö”, aldus Hanna Brotén Chocron, interieurontwerpster bij Modesty Concept. “Deze keer ging het erom de 496 m2 van de locatie in Malmö om te toveren tot showroom, kantoor en winkel.  Dit betekende dat een digitale dimensie met slimme e-tags en schermen voor een vlotte winkelervaring noodzakelijk was. Op deze manier kunnen klanten digitaal bestellen in de winkel en de goederen al na een paar dagen laten bezorgen.”

“We wilden een concept creëren dat nieuw en fris aanvoelde, maar tegelijkertijd duurzaam en zelfs tijdloos was. We hebben een kleurenpalet gebruikt van beige tinten en pastelkleuren en een combinatie gemaakt van leer en houten materialen. Energie, transparantie en grafisch waren de sleutelwoorden die zijn gebruikt om een interieur te creëren met eenvoudige rechte lijnen en in het oog springende details. Een voorbeeld van zo’n detail is de iQ Surface-collectie van Tarkett, die we zowel op de vloer als op de verhogingen hebben gebruikt. Dit zorgt voor een uniform resultaat dat schoon en fris oogt, maar bovenal een intrigerende en duurzame ruimte creëert.”

 

Hanna Brotén Chocron, interieurontwerper bij Modesty Concept

Voorgestelde collectie

Omschrijving

De iQ Surface Tarkett-vloer, gebruikt voor zowel de vloeren als podia, creëerde een uniform resultaat dat schoon en fris is in een intrigerende en duurzame omgeving.

Architect/ Ontwerper

Modesty Concept

Segment

Categorieën