iQ Surface: verleidelijk ontwerp en uitzonderlijke prestaties

iQ Surface: verleidelijk ontwerp en uitzonderlijke prestaties

De iQ Surface collectie van Tarkett geeft een ontwerper de kans om een ​​indruk te maken die een leven lang meegaat.

IQ Surface, gelanceerd tijdens de Milan Design Week in april 2019, bij de Formations-installatie van Tarkett, gaf kijkers een glimp van wat mogelijk is als je durft te dromen. Een collectie bestaande uit 27 kleuren in het hoogwaardige, homogene vinyl van Tarkett met toonaangevende duurzaamheidsreferenties.

De vijf kleurenfamilies van iQ Surface, gemaakt in samenwerking met Note Design Studio, openen een eindeloze wereld van inspirerende manieren om een ​​van de meest unieke materialen van design en architectuur te gebruiken.

iQ Surface is een mooie en duurzame oplossing geschikt voor eindeloze toepassingen en projecten.

iQ Surface vloeren in Retail-toepassingen

In een branche waar opvallen klanten binnenhaalt, is iQ Surface een designmateriaal dat in het oog springt. Met de flair van het kenmerkende gebruik van Note door kleur en patroon, is elk van iQ Surfaces-kleuren een opvallende blikvanger. De hele collectie kan gemakkelijk en harmonieus worden gecombineerd met materialen die gewoonlijk worden gebruikt in de hedendaagse interieurarchitectuur, zoals steen, hout, beton en staal.

Mogelijke toepassingsgebieden zijn: paskamers, gangen en lobby's, plus gebieden met akoestische achtergrond. Voel je vrij om iQ Surface ook te gebruiken op niet-vloeroppervlakken zoals muren, architecturale middelpuntinstallaties, bargebieden en sociale ontmoetingspunten, voor nog meer impact.

iQ Surface kantoor-vloeren

De evolutie van de werkruimte heeft ons geleid tot flexibele, doelgerichte ruimtes die ons in staat stellen de klus te klaren zoals we dat willen.

Het veelzijdige iQ Surface-assortiment inspireert architecten om kleur en materialiteit in de werkruimte vrij te verkennen.
iQ Surface helpt architecten en ontwerpers werkplekken te creëren die werknemers motiveren en stimuleren. Hiermee creëer je omgevingen die zowel stimulatie als rust in gelijke mate bieden.

Toon op toon, zonale gebieden, levendige achtergronden voor workshopgebieden, gemeenschappelijke drop-in ruimtes en merkidentiteit zelf worden allemaal versterkt door de creatieve kracht van iQ Surface.

 

iQ Surface-vloeren in educatieve voorzieningen

Studenten gedijen het beste in inspirerende ruimtes, en docenten worden gemotiveerd door werkplekken die hen energie geven. Door intelligente toepassing van kleur en design kan een architect het leven verrijken van de studenten en docenten die academische ruimtes gebruiken.

In een academische faciliteit voegt de homogene vinylvloer van Tarkett meer toe dan alleen kleur. Er zijn akoestische dempende eigenschappen, die belangrijk zijn in elk gebied waar de bezoekersaantallen hoog en langdurig zijn. Plus de ftalatenvrije samenstelling en de super lage VOS-uitstoot dragen bij aan een betere luchtkwaliteit voor iedereen die deze ruimtes gebruikt.

Post-installatie en iQ Surface kunnen hygiënisch schoon en fris worden gehouden zonder speciaal onderhoud, waardoor het economisch levensvatbaar is, zelfs in grootschalige toepassingen.

iQ Surface in ziekenhuizen, gezondheidszorg en welzijnsruimten

Een goed doordachte, intelligent ontworpen ruimte heeft een aanzienlijke invloed op het genezingsproces van een patiënt en levert economische voordelen op voor de zorginstelling.

Als een van de meest veeleisende omgevingen van het ontwerp om ruimtes te creëren, biedt de gezondheidszorg een groot aantal uitdagingen. Hoe een ruimte functioneel te houden voor zorgprofessionals? Hoe houd je het het hele jaar door 24 uur per dag hygiënisch en schoon? En hoe de ruimtes te gebruiken om de dagelijkse stress van zijn werknemers en zijn patiënten te verlichten. Het antwoord is te vinden in de 2 mm dikke iQ Surface-collectie.

Er wordt gezegd dat investeren in design altijd loont; en iQ Surface is een perfect voorbeeld. Het homogene vinyl van Tarkett is vrijwel onderhoudsvrij. Zelfs in de meest verkeerszware toepassingen kunnen de heldere esthetiek en het ontwerp worden hersteld met eenvoudige dry-buffing indien nodig. Plus de unieke productie in een gesloten lus van Tarkett vertaalt zich naar niveaus van duurzaamheid die zelden worden gezien in een architectonisch en ontwerpmateriaal.

Voorgestelde collectie