iQ Granit en iQ Eminent: dé hygiënische en onderhoudsvriendelijke oplossing bestand tegen zwaar verkeer

iQ Granit en iQ Eminent: dé hygiënische en onderhoudsvriendelijke oplossing bestand tegen zwaar verkeer

De vloeren in homogeen vinyl uit onze nieuwe iQ Granit en iQ Eminent collecties   zijn uitmuntend bestand tegen vlekken, uitermate slijtvast, zeer gemakkelijk schoon te houden én extreem onderhoudsvriendelijk. Met een levensduur tot wel 30 jaar blijken ze bovendien ideaal voor gebruik in intensief belopen ruimtes, zoals in ziekenhuizen, zorginstellingen en scholen. 

Prestaties

Onze nieuwe iQ Granit en iQ Eminent collecties bieden superieure vlekbestendigheid, zijn uitermate slijtvast, zeer onderhoudsvriendelijk en voldoen aan de hoogste eisen van hygiëne. Met een levensduur tot wel 30 jaar en een hoop extra mogelijkheden (o.a. slip-resistance, verbeterde akoestiek, dissipatieve eigenschappen), perfect voor een omgeving met een hoge mate van slijtage en zwaar verkeer zoals ziekenhuizen.

Design

Met 76 nieuwe kleuren en patronen, zijn de designmogelijkheden met onze nieuwe iQ Granit en iQ Eminent collecties eindeloos. Combineer kleuren en patronen en ontwikkel de meest inclusieve ontwerpen mogelijk. Perfect voor gebruikers met speciale behoeften (bv. bij dementie). 40 jaar ervaring met homogeen vinyl in een volledig nieuw, modern jasje dat perfect aansluit bij de behoeften van deze tijd.

Duurzaam

Als onderdeel van de Circular Selection zijn onze iQ Granit en iQ Eminent collecties de meest duurzame pvc-oplossingen verkrijgbaar. Zo bestaan ze voor 25% uit gerecycleerd materiaal en zijn de vloeren 100% te recycleren na gebruik. De energie bij de productie van iQ Granit en iQ Eminent is tevens 100% afkomstig uit hernieuwbare energiebronnen, én de productie werkt voor 99,5% met een closed loop waterbeheer.

De meest complete vloeroplossing

Onze iQ Granit en iQ Eminent collecties zijn de best-in-class vloeren in homogeen vinyl op de markt. Door de compacte samenstelling (2 mm std = 95%) zijn de vloeren bestand tegen de zwaarste omstandigheden en hebben ze een levensduur tot wel 30 jaar. Ze behandelen met was is bovendien niet nodig. Eenvoudig droog opwrijven (dry buffing) is namelijk genoeg om het oorspronkelijke uiterlijk van de vloer te herstellen. Zo bespaart u gemakkelijk 30% op uw schoonmaak- en onderhoudskosten. De exploitatiekosten van iQ Granit en iQ Eminent zijn daardoor zeer laag ten opzichte van andere producten op de markt. 

De nieuwe collecties voldoen bovendien aan alle strenge eisen omtrent brandveiligheid, hygiëne en infectiebestrijding. Zo zijn ze ondoordringbaar en waterdicht, maar ook vuilafstotend. Door de antislipkenmerken, dissipatieve eigenschappen en mogelijkheden m.b.t. verbeterde akoestiek blijken deze vloeren ook zeer aangenaam in gebruik. Kortom, de meest complete vloeroplossing, uiterst geschikt voor een omgeving met een hoge mate van slijtage en zwaar verkeer, zoals in ziekenhuizen, scholen en fabrieken.

Homogene vloer in klaslokaal

Creatief functioneel

Dankzij het volledig nieuwe kleurenpalet (76 kleuren), de unieke combinatiemogelijkheden en de comfortverhogende onderdelen zijn de opties om een aangename omgeving in het teken van welzijn te ontwikkelen enorm. Eigentijds design met een moderne touch dat naadloos aansluit bij de wensen en behoeften van deze tijd (bv. dementievriendelijke toepassing). Jarenlang onderzoek en dito ervaring, in een modern, vernieuwd jasje. 

De weg naar een circulaire economie, zonder fossiele brandstoffen

De nieuwe iQ Granit en iQ Eminent collecties zijn onderdeel van onze Circular Selection en daarmee eindeloos recycleerbaar, gemaakt volgens de hoogste Cradle to Cradle® principes en volledig ftalaatvrij. De nieuwe iQ Granit en iQ Eminent collecties bestaan voor 25% uit gerecycleerd materiaal en zijn 100% recycleerbaar na gebruik. Daarmee is het de meest duurzame pvc-oplossing ter wereld. In het kader van ons eigen terugname- en recyclageprogramma ReStart® nemen we bovendien gebruikt materiaal terug en verwerken we dit als grondstof in nieuwe producten. Zo besparen we bijna 4 kg CO2eq/m² per gerecyclede m² homogeen vinyl in vergelijking met het storten van het materiaal als afval. Dat staat gelijk aan een passagier op twee retourvluchten van Parijs naar New York.  

Door bij de productie fossiele grondstoffen deels te vervangen door hernieuwbare biomassa  (Biovyn™) zetten wij de volgende stap naar een wereld zonder fossiele brandstoffen en de hoogste mate van circulariteit. 

Bewuste keuzes. Voor mens en planeet.
Tarkett Human-Conscious Design®

Massabalanceprincipes voor duurzame productie

Meer informatie?

Bent u nieuwsgierig naar onze nieuwe collecties en de mogelijkheden? We leggen u er graag meer over uit. Neem contact op met ons, download de informatiebrochure of bestel gratis stalen van de gewenste designs via de productpagina’s.

Afbeeldingen