Ftalaatvrije vloeren

Ftalaatvrij

Ftalaatvrij. Omdat dit het juiste is om te doen.

Ftalaten zijn een soort weekmaker, een ingrediënt dat materialen zoals PVC flexibel genoeg maakt om er producten van te maken zoals vloeren. Hoewel het gebruik van sommige ftalaten niet controversieel is, wordt aangenomen dat sommigen een schadelijk effect hebben op onze gezondheid. Hoewel dit niet sluitend is bewezen en veel ftalaten legaal op de markt blijven, zijn de gesprekken erover alleen al voldoende om ons in een andere richting te bewegen.

Tarkett's ftalaatvrije vloeren

In 2009 hebben we ons doel bekendgemaakt om 100% ftalaatvrije producten te produceren in heel Europa. We investeren hiervoor aanzienlijk in onderzoek en ontwikkeling, in samenwerking met onze leveranciers, om andere alternatieven te vinden en te implementeren. We zijn erin geslaagd.

Tarkett's iQ Surface ftalaatvrije vinylvloeren

En in 2018, terwijl anderen nog steeds debatteerden over veiligheid van ftalaten, kondigden we aan dat 100% van onze vinylproductielocaties in Europa, Noord-Amerika, Servië en China ftalaatvrije technologie gebruikten. De door ons gebruikte weekmakers zijn ook geschikt voor speelgoed voor jonge kinderen en voedselcontainers. Ze voldoen aan de strengste normen die er zijn. Het was geen verplichting, maar het was wel iets dat we absoluut wilden doen om onze klanten de gemoedsrust te geven die ze verdienen.

Bewuste keuzes. Voor mens en planeet.
Tarkett Human-Conscious Design®

Tarkett's ftalaatvrije vloeren

                    

Aanbevolen artikelen

Gerecycleerde inhoud

Ontdek hoe we voorkomen dat waardevolle materialen verloren gaan.
Meer informatie
 

ReStart®

Meer informatie over ons terugname- en recyclingprogramma, ReStart®
Meer informatie
 

Cradle to Cradle®

Meer informatie over Cradle to Cradle®, de methodologie die wij aanhouden
Meer informatie
 

 

 

Download ons duurzaamheidsverslag

Meer duurzame verhalen

Klimaat en circulaire economie

We zijn toegewijd aan het creëren van een circulaire economie. De cirkel van afval sluiten, natuurlijke hulpbronnen behouden en de gevolgen van klimaatverandering verminderen.

Goede materialen

Meedogenloos wetenschappelijk testen van materialen en radicale transparantie voor uw gemoedsrust.

Binnenluchtkwaliteit

Toonaangevend in binnenluchtkwaliteit, zodat u gemakkelijk kunt ademen.