Recycleren voor een duurzamere productie

Recycleren

Onze vloeren verdienen een tweede leven

Het recycleren van productie- en installatieafval van vinyl en linoleum is een evidentie. Dit zijn mooie, schone stukjes materiaal die eenvoudig te recycleren zijn. Simpel. Maar hoe kunt u gebruikte vloeren recycleren wanneer ze niet meer bruikbaar zijn? Ze zijn vaak bedekt met lijm, stukjes beton en andere chemische resten van jarenlang gebruik en, belangrijker nog, hoe kunnen we het opnieuw in onze toeleveringsketen brengen, 100% gegarandeerd veilig? Dat is pas een uitdaging! Maar wij hebben dit probleem opgelost. We ontwerpen onze producten met oog op het einde van hun levensduur, bijvoorbeeld door lijmvrije oplossingen te ontwikkelen die eenvoudige recyclage bevorderen. Onze recyclageteams ontwikkelen continu innovatieve nieuwe manieren om meer en meer gebruikte materialen te recycleren in onze acht speciale recyclagecentra over de hele wereld.

Reycleren bij Tarkett 5

We hebben bijvoorbeeld baanbrekende technieken ontwikkeld voor het reinigen, versnipperen en recyclen van voorheen onbruikbaar gelijmd gebruikt homogeen vinyl* (gesloten lus). Dat kan geen enkele andere Europese vloerfabrikant zeggen, en het is een doorbraak. Daarnaast zijn wij de enige vloerenproducent die linoleum na gebruik recycleren, iets wat nog nooit eerder is gedaan in de industrie.

Tarkett's ReStart reyclingprogramma

We hebben ook unieke technieken ontwikkeld om oude tapijttegels in nieuwe te veranderen, door onze innovatieve methode om het garen van de achterkant te scheiden. Hierdoor zijn beide materialen 100% recycleerbaar. Dankzij onze samenwerking met Aquafil hebben we de technische materialencirkel op tapijt volledig gesloten én gerecupereerd garen gerecycleerd tot hoogwaardig nieuw garen, klaar voor gebruik. Recycleren draait ook om samenwerking, want als een product niet veilig kan worden gerecycleerd tot een nieuwe vloer, zoeken we partners in andere industrieën die het op een andere manier wél kunnen gebruiken.

Recycleren bij Tarkett

Klinkt dat indrukwekkend? Misschien. Voor ons is het een kwestie van gezond verstand. De aanpak van de klimaatverandering en de schaarste aan grondstoffen is een reden die een absolute inzet voor een circulaire economie vereist. Bij Tarkett gaan we daar vol voor. Door te kiezen voor een Tarkett-vloeroplossing, kiest u voor een bedrijf met een bewezen staat van dienst op het gebied van baanbrekende recyclageprogramma's en innovatieve recyclageoplossingen. Wees gerust dat u de u de juiste keuze maakt.

* Homogene vinylvloeren geproduceerd vanaf 2011

Bewuste keuzes. Voor mens en planeet.
Tarkett Human-Conscious Design®

 

Circular Selection

Onze Circular Selection benadrukt de principes achter onze overstap naar een circulaire economie – door ontwerpen te maken zonder afval en vervuiling, producten en materialen te hergebruiken en natuurlijke systemen te regenereren. Wij maken duurzame vloeren eenvoudig door te experimenteren met nieuwe recyclagetechnologieën om de kringloop te sluiten en onze duurzame producten te verzamelen in één uitgebreide collectie.

Aanbevolen artikelen

ReStart®

Meer informatie over ons terugname- en recyclingprogramma, ReStart®
Lees meer
 

Tapijtrecyclagecentrum

Ontdek ons baanbrekend tapijtrecyclagecentrum te Waalwijk, Nederland.
Lees meer
 

Recyclage van gebruikte vloeren

Recyclage van gebruike homogene vinylvloeren
Lees meer
 

 

 

Download ons duurzaamheidsverslag

Meer duurzame verhalen

Klimaat en circulaire economie

We zijn toegewijd aan het creëren van een circulaire economie. De cirkel van afval sluiten, natuurlijke hulpbronnen behouden en de gevolgen van klimaatverandering verminderen.

Goede materialen

Meedogenloos wetenschappelijk testen van materialen en radicale transparantie voor uw gemoedsrust.

Binnenluchtkwaliteit

Toonaangevend in binnenluchtkwaliteit, zodat u gemakkelijk kunt ademen.