Gerecycleerde materialen gebruiken in vloeren

Gerecycleerde inhoud

Wij houden van tweede kansen.

Afgedankte medische blisterverpakkingen en mobiele simkaarten, de kalk die uit drinkwater wordt gefilterd, de PVB-films van oude autoruiten, zelfs afgedankte visnetten. Deze zaken klinken misschien als een vreemde verzameling afval, maar ze bevatten eigenlijk waardevolle materialen die opnieuw kunnen worden gebruikt. Bij Tarkett werken we daarom samen met partners die op innovatieve manieren waardevolle materialen extraheren uit gebruikte producten. Wij brengen deze waardevolle materialen terug in onze toeleveringsketen.

Gerecycleerde materialen gebruiken om nieuwe vloeren te maken

Het maakt allemaal deel uit van ons streven naar een circulaire economie, wat betekent dat we de cirkel van afval moeten sluiten. Dat begint natuurlijk dicht bij onszelf met het verzamelen van productie- en snijafval en het ecodesign van onze eigen producten. Zo vergroten wij enerzijds de hoeveelheid gerecycleerde inhoud in onze producten. We zorgen er anderzijds voor dat, aan het einde van de levensduur van het product, dezelfde waardevolle materialen zo gemakkelijk mogelijk kunnen worden geëxtraheerd om zo opnieuw te worden gebruikt. Dit alles zonder afbreuk te doen aan onze prestaties en esthetische uitmuntendheid. Bij Tarkett is het onze ambitie dat onze vloeren in de toekomst 100% recyclebaar zijn. Maar het sluiten van de cirkel op gebied van afval vereist ook enig lateraal denken. Dat is de reden waarom we samenwerken met andere sectoren om anders verspilde bijproducten te vinden die nuttig kunnen zijn voor ons - zoals het upcyclen van de kalkresten van de verwerking van drinkwater tot kalkstabilisator voor onze Cradle to Cradle®-gecertificeerde Gold EcoBase®-tapijtrug.

iD Revolution LVT-collectie met PVB-gerecyclede windschermen

Want als het om afval gaat, maakt elk opgehaald en hergebruikt stukje het verschil. Het maakt niet uit of het nu gaat om productie- of snijafval van gebruikte vloeren of om gebruikte producten van andere industrieën. Het behoudt niet alleen de natuurlijke grondstoffen van onze aarde, maar helpt ook bij het tegengaan van de klimaatverandering door de enorme hoeveelheden energie en water te elimineren die nodig zijn voor het ontginnen en verwerken van nieuwe grondstoffen. We zijn op weg om 30% gerecycleerde materialen te gebruiken tegen 2030. We zijn dus voortdurend op zoek naar mogelijkheden om traditionele materialen te wijzigen naar hoogwaardige gerecyclede materialen.

Gerecycleerde materialen gebruiken in vloeren

We weten dat onze passie voor duurzaamheid iets is dat onze klanten delen. Daarom kiest u niet alleen voor een Tarkett-vloeroplossing, maar ook voor een product dat mooi en duurzaam is en de hoogste bewezen gezondheidsnormen bezit. U kunt met een gerust hart de juiste keuze maken voor het milieu en de toekomst van onze planeet.

Bewuste keuzes. Voor mens en planeet.
Tarkett Human-Conscious Design®

 

Aanbevolen artikelen

Klimaatverandering

Het gebruik van gerecycleerde inhoud levert ook een belangrijke bijdrage aan het verminderen van de impact op de klimaatverandering.
Lees meer
 

ReStart®

Ontdek meer over het ReStart®-inzamelprogramma, dat snijafval en gebruikte vloeren terugneemt en recycleert.
Lees meer

 

Download ons duurzaamheidsverslag

Meer duurzame verhalen

Klimaat en circulaire economie

We zijn toegewijd aan het creëren van een circulaire economie. De cirkel van afval sluiten, natuurlijke hulpbronnen behouden en de gevolgen van klimaatverandering verminderen.

Goede materialen

Meedogenloos wetenschappelijk testen van materialen en radicale transparantie voor uw gemoedsrust.

Binnenluchtkwaliteit

Toonaangevend in binnenluchtkwaliteit, zodat u gemakkelijk kunt ademen.