Met ReStart® sluit Tarkett de kringloop

Met ReStart® sluit Tarkett de kringloop

Met z’n allen bouwen we vandaag aan de wereld van morgen. De 20ste-eeuwse lineaire economie ruimt plaats voor een circulaire economie van de 21ste eeuw. ‘Afval’ bestaat niet langer, maar wordt als een waardevolle grondstof beschouwd waarmee we opnieuw duurzame producten kunnen maken. Zo maken we de cirkel rond en sparen we onze planeet voor de toekomstige generaties.

Tarkett creëerde het ReStart®-project om snijafval van pvc-vloeren, tapijt en linoleum een tweede leven te geven. Zo recycleerde Tarkett sinds 2010 al 102 000 ton snijresten!

Goede materialen goed beheren

We spreken van een circulaire economie als afvalproducten opnieuw kunnen dienen als input voor het productieproces. Zoals het water dat nodig is om iets te produceren niet verspild wordt, maar ook als restanten en overschotten opnieuw verwerkt kunnen worden tot volwaardige producten.

Tarkett is vastberaden om een succesverhaal te maken van het circulair-economische model. We laten ons hiervoor inspireren door het Cradle-to-Cradle-model. De productiecirkel rondmaken berust volgens dit model op vier stappen:

  • Duurzame materialen kiezen in de ontwerp- en productiefases
  • Spaarzaam omspringen met water, energie en andere grondstoffen
  • Milieu en mensen respecteren
  • Grondstoffen veilig recycleren en opnieuw gebruiken

Verschillende Tarkett-vloeren voldoen aan alle strenge eisen van het Cradle-to-Cradle-certificaat.

Snijafval van pvc-vloeren recycleren met ReStart®

Door snijresten op te halen en te recycleren, komen we alweer een stapje dichter bij een duurzame economie. Binnen dit programma nemen we de snijresten van pvc-vloeren over van plaatsers en klanten. De schone restjes worden verwerkt tot pvc-granulaat en vervolgens tot nieuwe pvc-vloeren.

Controleer in de professionele catalogus van Tarkett welke producten deel uitmaken van het ReStart®-project. Niet enkel PVC vloeren, maar ook linoléum en tapijt.

Interesse in het ReStart programma? Neem dan contact op via info.be@tarkett.com of met onze accountmanager uit uw regio