Carbon footprint

Carbon Conscious Programma

Een manier om direct uw voetafdruk te verkleinen

Wij zijn ons bewust van de impact die onze vloerbekleding heeft op de planeet, en we streven er elke dag naar om deze impact te verkleinen. Waar wij samen met onze partners in de bouwsector ook mee geconfronteerd worden, zijn de uitdagingen op vlak van milieu. Als antwoord op deze gedeelde uitdagingen helpt Tarkett’s Carbon Conscious Programma u om uw CO2-voetafdruk in één eenvoudige stap direct te verkleinen.

Carbon Conscious Programma

Bewuste keuzes. Voor mens en planeet

Al meer dan tien jaar zijn wij bevlogen voorvechters van de circulaire economie, een economie die wordt ondersteund door Cradle-to-Cradle-principes. De circulaire economie, een algemeen erkende oplossing voor de schaarste van grondstoffen en de klimaatnoodsituatie, verandert de manier waarop we producten ontwerpen en vervaardigen.

Een kritiek onderdeel van de circulaire aanpak van Tarkett is dat we bewust gezonde materialen in onze producten willen gebruiken en dat we ervoor zorgen dat deze producten aan het einde van het gebruik veilig worden gerecycleerd. Bovendien blijven we ons energieverbruik verminderen, schakelen we in onze fabrieken wereldwijd over op hernieuwbare energie en gebruiken we gerecycleerde materialen in onze producten om de CO2-voetafdruk te verkleinen.

Als u kiest voor Tarkett, dan heeft u de zekerheid dat u kiest voor producten die vanaf het begin bewust zijn ontworpen met het oog op een vermindering van de CO2-voetafdruk. Als wij er niet in slagen de CO2-uitstoot verder terug te dringen door middel van onze strenge productontwerp- en productieprocessen, bieden wij u aan om de rest te compenseren via ons Carbon Conscious Programma, met extern geverifieerde CO2-credits.

Tarkett ondersteunt REDD+

Als u vandaag gebruik maakt van ons Carbon Conscious Programma, steunt u rechtstreeks het Tambopata-Bahuaja Biodiversiteitsreservaat in Peru, dat meer dan 590.000 hectare bedreigd tropisch regenwoud beschermt. Uw intekening draagt bij aan de bescherming van een gebied dat ongeveer zo groot is als Los Angeles. Het helpt de plaatselijke landbouwgemeenschap, beschermt de fauna en verbetert de biodiversiteit.

Voor meer informatie kunt u terecht op: REDD+ Business Initiative

Tarkett ondersteunt REDD+

Let’s be Carbon Conscious. Together.

Maak gebruik van ons Carbon ConsciousProgramma in 3 eenvoudige stappen. Wanneer u onze producten voorschrijft, zorgen wij ervoor dat ze volledig CO2-neutraal zijn.

 

Aanbevolen artikelen

ReStart®

Meer informatie over ons inzamel- en recyclageprogramma, ReStart®. 
Meer informatie

Carpet Recycling Centre

Ontdek ons geavanceerde Carpet Recyling Centre. 
Lees hier meer

Cradle to Cradle®

Meer informatie over Cradle to Cradle®, de methodologie die wij aanhouden.
Meer informatie

 

Ontdek het Carbon Conscious Program

Meer duurzame verhalen

Circulaire economie

We engageren ons om een circulaire economie te creëren, de cirkel van afval te sluiten, natuurlijke grondstoffen te behouden en de gevolgen van klimaatverandering te verminderen.

Goede materialen

Meedogenloos wetenschappelijk testen van materialen en radicale transparantie voor uw gemoedsrust.

Binnenluchtkwaliteit

Toonaangevend in binnenluchtkwaliteit, zodat u gemakkelijk kunt ademen.