Tarkett UK Ashford

Tarkett UK Ashford

2019 | Ashford, Kent, Verenigd Koninkrijk

Afbeeldingengalerij

Bij het ontwerpen van het nieuwe Britse hoofdkantoor van Tarkett in Ashford, moesten duurzaamheid en welzijn centraal staan in het concept.

Met een felle toewijding aan het creëren van milieuvriendelijke producten die gezonde ruimtes stimuleren, bood het decor de perfecte gelegenheid voor Tarkett om zijn collecties te laten zien. De in Londen gevestigde inrichtingsspecialist Peldon Rose werd ingeschakeld om te helpen.

Na overleg met het Tarkett team, probeerde Peldon Rose een inclusieve kantooromgeving te creëren, geschikt voor een breed scala aan verschillende taken en favoriete werkstijlen.

Maximaliseren van de ruimte door middel van zonering


Het Fusion-concept  van Tarkett kwam goed tot zijn recht, bestaande uit een balans van pvc-stroken en DESSO tapijten die een subtiele scheiding creëren tussen de verschillende delen van het kantoor, terwijl het een uniform geheel biedt.

Dit maakte het mogelijk om onderscheid te maken tussen sociale ontspanningsruimtes en stillere, meer privéruimtes weg van de kantoorruimtes, waardoor mensen flexibel kunnen werken.

Bij de receptie werd de iD Inspiration Loose Lay in visgraatpatroon gelegd in de kleuren Sawn Oak Grey, Elegant Oak Beige en Christmas Pine White. Dit leidt naar de grote kantoorruimtes via een pad gemaakt van Elegant Oak Beige, wat een uitnodigende en open sfeer creëert.

Voor de belangrijkste hub maakt een levendig palet van DESSO AirMaster Earth® tapijttegels en  Traverse-stroken de ruimte lichter, terwijl ook de verschillende ‘zones’ worden benadrukt.

Bevordering van gezondheid, welzijn en inspiratie
Alle ontwerpbeslissingen werden genomen met het oog op het welzijn van de medewerkers. Zo werd er bijvoorbeeld gekozen voor de DESSO AirMaster® Earth tapijttegels, omdat ze de concentratie van fijnstof in de lucht vier keer effectiever verminderen dan andere tapijten.

Stephanie Di Losa, werkplekontwerper bij Peldon Rose: “Toen Tarkett besloot om van kantoor te veranderen, stonden duurzaamheid en welzijn centraal in de doelstellingen. Het was niet voldoende om alleen op papier als groen bedrijf te worden gezien. Tarkett zette zich in voor het creëren van een milieuvriendelijk kantoor, dat creativiteit inspireerde en het welzijn van het personeel een boost gaf.”

“Ons werk werd gemakkelijker gemaakt doordat we samenwerkten met een fabrikant die niet alleen een geweldig productassortiment heeft, maar ook een uitgebreide catalogus met een aantal van de meest duurzame referenties in de markt.”

“De verhuizing van het kantoor bood ons ook de mogelijkheid om samen met de eigen ontwerper van Tarkett, Becky Pole, aan een leeg canvas te werken en een levendige showroom te creëren, waar Tarkett zijn complete productassortiment door het hele kantoor kan beleven. Aan het begin van het project

 

Voor meer informatie en afbeeldingen DOWNLOAD de volledige case study (1 MB)

voorgestelde collecties

Omschrijving

Tarkett paradeert met het nieuwe Britse hoofdkantoor in Ashford

Segment

Categorieën