Tarkett Fusion: de toekomst is modulair

Tarkett Fusion: de toekomst is modulair

Tarkett Fusion streeft ernaar om inspirerende en moderne kantoorvloeren te creëren door  hoogwaardige, duurzame tapijttegels te combineren met designvloeren. Tarkett Fusion biedt de mogelijkheid om creatief met verschillende vloerbedekkingen te spelen Zo kan er gekozen worden uit meer dan 50 verschillende DESSO-tapijtcollecties en twee verschillende collecties designvloeren, namelijk iD Inspiration Loose-lay en iD Square. Lees verder voor meer informatie over de verschillende mogelijke Tarkett Fusion collecties in de volgende drie productcategorieën:

  • Loose Lay vloerbedekking
  • Tapijttegels
  • Luxe vinyltegels

Concept met een toekomst: Loose Lay

Loose Lay – een losse vloerbedekking maakt interieurontwerp en renovatie veel eenvoudiger. Er is geen sprake van droogtijden, dus installatietijden wordt ingekort en vervanging of verwijdering van het product is eenvoudig. Zo kan iD Inspiration Loose Lay bijvoorbeeld tot drie treffen keer sneller worden gelegd dan andere modulaire vloerbedekkingen. De grote materiaalzuiverheid maakt recycling ook eenvoudig. Een losliggende vloer is ideaal voor kleine of vaak veranderende eisen, evenals voor omgevingen waar een snelle installatie vereist is. De ondergrond vereist minimale voorbereiding en er is geen lijm nodig voor de installatie. Zelfs een nachtelijke renovatie is mogelijk.

DESSO tapijttegels

We hebben meer dan 50 verschillende DESSO-tapijtcollecties beschikbaar. Deze zijn vanaf het begin ontworpen als modulaire producten en zijn daarom bijzonder overtuigend in termen van liggedrag, randafwerking en akoestische prestaties – ideaal voor de huidige eisen van de moderne werkomgeving. Meer dan 95% van onze tapijtcollecties is al Cradle to Cradle® gecertificeerd. De producten hebben een bitumenvrije backing, die 100% recyclebaar is. Onze gepatenteerde AirMaster®-technologie verbetert de kwaliteit van de binnenlucht door deeltjes te binden. Om de geluidsabsorptie te verbeteren kunnen veel van onze tapijttegels worden uitgerust met de beproefde SoundMaster® akoestische backing.

DESSO tappijttegels installeren met TarkettTAPE™

TarkettTAPE™ biedt maximale flexibiliteit en installatie-eigenschappen zonder enige kleefbevestiging op de ondervloer aan te brengen. DESSO-tapijttegels gelegd met TarkettTAPE™ kunnen zonder resten worden verwijderd. Omdat de tape op de tegel plakt in plaats van op de vloer, kunnen tapijttegels gemakkelijk worden vervangen als dat nodig is, of teruggestuurd voor hergebruik, aan het einde van de levensduur. TarkettTAPE™ laat geen residu achter op de ondervloer. Alle tegels blijven stevig samenkleven en vormen een ‘zwevende’ vloer. TarkettTAPE™ heeft een CRI Green Label Plus-certificaat en draagt daarmee bij aan de WELL-, BREEAM- en LEED-certificering.

Voordelen van installeren met TarkettTAPE:
* Geen droog- en wachttijden
* Gemakkelijk te leggen, indien nodig kunnen eenvoudig wijzigingen worden aangebracht
* Geen aanpassingen in de ondergrond en geen residuen
* Vocht- en temperatuurbestendig

100% Recycleerbaar

LVT is geen LVT

LVT-vloeren (luxe vinyltegels), vaak ‘design-vloeren’ genoemd, zijn populair voor werkomgevingen, vanwege hun eenvoudige onderhoud en diverse, bijna onverwoestbare uiterlijk. Tarkett, een LVT-producent met veel ervaring, heeft veel technische expertise en loopt voor in gezonde grondstoffen en lage VOC’s.

Met een breed scala aan exclusieve en aansprekende ontwerpen, garanderen iD Inspiration Loose Lay en iD Square een eenvoudige installatie – betrouwbaar en 100% recyclebaar. Met een materiaaldikte van 4,5 mm kunnen de hoogwaardige designvloeren moeiteloos worden gecombineerd met DESSO-tapijttegels, zonder gebruik te maken van een transitiestuk. Bekijk hieronder onze drie aanbevolen LVT collecties voor de combinatie met tapijt.

ID Inspiration Loose Lay

iD Inspiration Loose Lay heeft een unieke anti-slip backing. Het gepatenteerde visgraatontwerp zorgt ook voor een sterke hechting en stabiliteit. iD Inspiration Loose Lay is zeer robuust en duurzaam en met een slijtlaag van 0,55 mm perfect voor ruimtes met veel verkeer. Voor extra duurzaamheid en snellere en goedkopere schoonmaak is het oppervlak behandeld met Tarkett’s TopClean XP™ polyurethaan. De iD Inspiration Loose Lay is 100% recyclebaar. De vloerbedekking draagt bij aan de verbetering van de luchtkwaliteit binnenshuis, omdat de VOC-uitstoot minstens tien keer lager is dan de strengste Europese norm. Daarnaast is de toplaag vrij van ftalaten.

ID Square

iD Square is uiterst duurzaam dankzij zijn slijtlaag van 0,8 mm, is 100% recyclebaar en ftalaatvrij. Een breed scala aan kleuren en ontwerpen maakt veel ontwerpopties mogelijk, met name in de afmeting 50x50 cm en 25x100 cm, die geschikt zijn voor gecombineerde vloerontwerpen met DESSO-tapijttegels en – planken.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over Tarkett Fusion?

Neem contact op met uw Tarkett contactpersoon of bel naar het algemene nummer: 052 26 24 11

Toch liever via email?

Mail voor meer informatie naar: info.be@tarkett.com of neem contact met ons op door het contactformulier in te vullen