De school van de toekomst

De scholen van de toekomst ontwerpen

Human-Conscious Design

Architecten, interieurontwerpers, vastgoedmanagers, ...

U bouwt de scholen van morgen. Flexibeler, meer modulair, dynamischer. Scholen ontworpen voor ieders welzijn ... én om de planeet te beschermen. Scholen die steeds inclusiever, meer verbonden en opener zijn.

U staat centraal in elke uitdaging waarmee de maatschappij wordt geconfronteerd.

Wij staan u bij.
Tarkett ondersteunt de onderwijsgemeenschap

Ons doel is het leven van leerlingen gemakkelijker te maken, ruimtes te creëren voor alternatieve toepassingen en het leerproces te stimuleren. We hebben de hulp nodig van leveranciers die intelligente, verantwoorde materialen kunnen leveren die onze uitdagingen aangaan."

Céline – Interieurontwerpster, Frankrijk

Leerruimtes ontwerpen

Duurzame scholen

Een omgeving die is opgebouwd rond respect, niet alleen voor de studenten en het personeel, maar ook voor de gemeenschap en de planeet, waar duurzaamheid, gezondheid en welzijn elkaar ontmoeten.

Flexibele leerruimtes

Ruimtes die zich aanpassen aan flexibele pedagogieën, klaslokalen die betrokkenheid en leren mogelijk maken, voor scholen die nieuwsgierigheid en motivatie stimuleren.

Inclusieve scholen

Een leerplaats voor iedereen. Inclusieve scholen elimineren obstakels, zodat leerlingen een plek vinden waar ze niet worden ingeperkt door beperkingen, maar wel voortgestuwd door hun potentieel.

Tarkett education

Duurzame scholen

Ontwerpen voor welzijn en ontwerpen voor duurzaamheid gaan hand in hand. Daarom werkt u aan het bevorderen van de binnenluchtkwaliteit en het verlagen van de CO²-emissies van uw bedrijf.

Bij Tarkett geloven we dat de manier om dit te bereiken is van het prille begin onze vloeren ecologisch te ontwerpen, V0S tot een minimum te beperken, ftalaten te elimineren en materialen zorgvuldig te selecteren om schade te minimaliseren zonder in te boeten aan de uiteindelijke kwaliteit van het product.

Ons doel is u de materialen te bieden die u nodig hebt om ruimtes te creëren die het welzijn bevorderen, met respect voor de huidige en toekomstige omgeving: schadelijke emissies tot een minimum beperken tijdens de productie en ervoor zorgen dat we onze materialen aan het einde van de levensduur kunnen recyclen.

Maar neem het niet zomaar aan: we verstrekken milieuproductverklaringen (EPD) en materiaalgezondheidsverklaringen (MHS) voor al onze producten en we voeren onafhankelijke Cradle to Cradle®-beoordelingen uit van alle materialen die we gebruiken.

Tarkett filler
Tarkett school

Flexibele leerruimtes

De laatste jaren vond er een grote verschuiving plaats in het onderwijs. Onderwijsruimtes zijn leerruimtes geworden en ook hun gebruik is dus veranderd. Leerlingen schakelen naadloos over van soloactiviteiten op activiteiten in groep of met de hele klas. Ze communiceren meer, presenteren meer, oefenen meer. Om dergelijke veranderingen mogelijk te maken, moeten de ruimtes waarin ze leren anders – en flexibeler – worden ingedeeld en georganiseerd.

Dat geldt trouwens niet alleen voor de klaslokalen. Ook gangen, rustige hoekjes, sporthallen, bibliotheken en cafetaria's worden herzien om ruimtes te creëren waarin leerlingen kunnen samenkomen, studiegroepen kunnen vormen of in alle rust kunnen werken.

Om u te ondersteunen bij het ontwerp van nieuwe modulaire leeromgevingen ontwikkelde Tarkett een aanpak met uiteenlopende materialen en een divers aanbod aan vloeren die zijn afgestemd op verschillende doeleinden: veel verkeer, geluidsreductie, weinig onderhoud, eenvoudige vervanging, slijtvastheid ...

Dit aanbod strekt zich uit over uiteenlopende materiaalklassen, van vinyl en linoleum tot tapijt, LVT en meer. Met een verscheidenheid aan eenvoudig te combineren kleuren en texturen helpt ons assortiment van uiteenlopende materialen u ergonomische, inclusieve en leervriendelijke ruimtes te creëren.

Tarkett filler
Tarkett inclusive

Inclusieve scholen

de toegankelijkheid moeten bevorderen en de bewegwijzering moeten vereenvoudigen (met LRV, muur- en vloerbewegwijzering, waarschuwingstegels, tactiele strips ...). Het betekent ook dat de verkeersstroom wordt verbeterd, onder andere door de juiste kleuren, bewegwijzering en materialen aangepast aan elke specifieke ruimte te gebruiken.

En aangezien iedereen nu het belang van een goede leeromgeving inziet, zijn ook akoestiek, natuurlijk licht, kleuren en contrasten allemaal belangrijke criteria. Dat is bijvoorbeeld het geval voor neurodivergente en mindervalide pupillen.

Het assortiment van uiteenlopende materialen van Tarkett is zorgvuldig samengesteld om u te helpen inclusieve scholen te ontwerpen met een verscheidenheid aan materialen, functies en kleuren die geschikt zijn voor specifieke gebruiksdoeleinden en vereisten.

Aanbevolen vloeren voor onderwijsgebouwen

Ontdek onze aanbevolen vloeren voor milieuvriendelijke scholen. Deze collecties maken deel uit van onze Circular Selection, waarin we onze beste producten op het vlak van duurzame criteria samenvatten: goede materialen zonder ftalaten, en met een optimaal VOS-niveau, die na gebruik recycleerbaar zijn.

Tarkett Lino

Linoleumvloeren op biologische basis - Cradle to Cradle gecertificeerd ® Goud of Zilver.

AirMaster

Tapijttegels die fijnstof verminderen - Bekroond met het GUI Gold Plus-label.

Excellence Genius

Losliggend heterogeen vinyl - Installatie zonder lijm.

Ontdek onze referenties binnen het onderwijs