M-Wall: kras- en stootbestendige, duurzame en zeer onderhoudsvriendelijke wandbescherming

M-Wall: kras- en stootbestendige, duurzame en zeer onderhoudsvriendelijke wandbescherming

Ziekenhuizen, (privé)klinieken, laboratoria, cleanrooms, verzorgingshuizen en andere zorgomgevingen stellen doorgaans hoge eisen aan hun wandbescherming. Denk bijvoorbeeld aan een optimale hygiëne, reinigbaarheid, krasvastheid en duurzaamheid. Onze hoogwaardige wand- en hoekbescherming spelen hier optimaal op in, waarbij functionele eigenschappen hand-in-hand gaan met een haast ongelimiteerde ontwerpvrijheid. 

Met onze M-Wall Hygienic en M-Wall Basic productseries bieden wij voor iedere ruimte en projectvraag een passende oplossing. Van de operatiekamer en cleanroom tot en met de (ziekenhuis)apotheek, patiëntenkamer, wachtruimte, (transport)gang, etcetera. De kunststof panelen hebben een natuurlijke uitstraling en gaan naadloos op in hun omgeving. 

EMEA splitter

M-Wall Hygienic

Muurbekleding ziekenhuizen

M-Wall Hygienic is een homogene PVC-wandafwerking, vrij van weekmakers en emissie. Naast de hoge chemische bestendigheid is de M-Wall Hygienic actief antibacterieel. Diverse risicovormende bacteriën, waaronder MRSA, kunnen zich niet uitbreiden en sterven binnen 24 uur volledig af. De M-Wall Hygienic platen voldoen aan de Antibacterieel norm, volgens de ISO22196. Hierbij worden 99.99% van alle E-coli en MRSA bacteriën binnen 24 uur gedood. De M-Wall Hygienic wandbescherming, is eenvoudig te reinigen, heeft een hoge chemische bestendigheid en is zelfs bestand tegen onder andere Betadine.

De M-Wall Hygienic is ontwikkeld met het oog op toepassing in kritische ruimtes zoals operatiekamers en nevenruimten, laboratoria en apotheken, centrale sterilisatie en andere geclassificeerde ruimten.

Door de dikte van 2 millimeter kan deze wandbescherming op diverse soorten ondergronden worden aangebracht zonder dure voorbewerkingen aan de te bekleden wanden. Na installatie zorgt de wandbescherming voor een duurzame bescherming tegen stoot- en krasschade. Door de fijne structuur is de plaat niet glanzend, in hoge mate krasbestendig en eenvoudig te reinigen.

De voordelen van M-Wall Hygienic: 

  • Actief antibacterieel
  • Geen storende kras- en stootschade meer
  • Vermindering van onderhoudswerkzaamheden- en kosten
  • Thermisch buigen van hoeken en kolommen mogelijk
  • Thermisch gelaste naden
  • Niet glanzende door de fijne oppervlaktestructuur
  • Eenvoudig te reinigen
  • Hoge chemische bestendigheid
  • Brandclassificatie: B-s2, D0 
  • Recycleerbaar
EMEA splitter

M-Wall Basic

Muurbescherming

M- Wall Basic is een innovatieve en economische wandbescherming samengesteld uit een homogene PC/ABS blend. De PC/ABS formulering is chloride- en broom vrij, voldoet aan  de strenge EN 13501 brandklasse en bereikt een B-s1-d0 certificaat.

Door de unieke productsamenstelling is de M-Wall Basic ondanks zijn dikte van 1,5 mm erg slag- en stootvast en beschermt de wandopbouw tegen externe beschadigingen. De niet-glanzende, zijde matte oppervlakte zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Door de hoge dichtheid van de PC/ABS blend is de M-Wall Basic antibacterieel, eenvoudig te reinigen en goed bestand tegen diverse chemisch oplossingen en reinigingsproducten. 

De voordelen van M-Wall Basic:

  • Hoogste brandcertificering B-s1,d0
  • Homogene PC/ABS blend
  • Antibacterieel
  • Geen storende kras- en stootschade meer
  • Thermisch buigen van hoeken en kolommen mogelijk
  • Niet glanzend door de fijne oppervlaktestructuur
  • Eenvoudig te reinigen
  • Hoge chemische bestendigheid
  • Recycleerbaar
  • Eenvoudig te combineren met andere M-Wall® producten
EMEA Splitter

Maatwerk en reiniging

Muurbescherming en vloeroplossing

Onze M-Wall muurbescherming biedt maatwerk in samenspraak met onder andere architect, opdrachtgever en adviseurs. De M-Wall panelen worden kan op maat gemaakt worden. Met onze M-Wall wandbescherming is het mogelijk om inwendige en uitwendige hoeken, werkstations en overige details thermisch te vormen. Hierdoor worden het aantal naden tot een minimum beperkt. De onderlinge naden kunnen thermisch worden gelast voor een homogene verbinding en er kan quasi naadloos gewerkt worden bij de aansluiting tussen wand en vloer.  

M-Wall wandbescherming is optimaal te combineren met onze vloerproducten en garanderen hoogste kwaliteit en integrale detaillering. Zowel de M-Wall Hygienic als M-Wall Protect hebben bovendien een lange levensduur en zijn volledig recycleerbaar.

Naast de hoge chemische bestendigheid en de antibacteriële werking zijn de M-Wall producten bovendien stoot- en krasvast en zeer eenvoudig te reinigen. Vlekken (waaronder Betadine) kunnen, zelfs na langere tijd, eenvoudig en volledig worden verwijderd. De M-Wall Basic en de M-Wall Hygienic hebben een zeer fijne oppervlaktestructuur waardoor deze optimaal reinigbaar zijn. 
 

EMEA Splitter

Populairste kleuren

EMEA splitter

Meer informatie

Nieuwsgierig naar de M-Wall muurbescherming en de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op of download een van de informatiebrochures.