iD Revolution vloerencollectie met gerecycleerde materialen

Klimaat- verandering

Onze weg recycleren naar een beter klimaat.

Actie ondernemen tegen de klimaatverandering is een noodzaak voor ons allemaal, en bij Tarkett versnellen we onze inspanningen op de gebieden waar we de grootste positieve impact kunnen maken. We richten ons continu op het naleven van de principes van een circulaire economie en werken voortdurend aan het verminderen van de impact van onze producten, in elke fase van hun levenscyclus.

We beginnen met het ontwerpen vanuit afval. Concreet betekent dit het optimaliseren van de materialen die we gebruiken en waar mogelijk duurzame keuzes maken. Net zoals bij onze AirMaster Gold-tapijttegels, die gemiddeld 80% positief gedefinieerde gerecycleerde inhoud bevatten; of onze ICONIK 100-vinylcollectie, die gemiddeld 69% gerecycleerde inhoud bevat.

Recyclen om af te handelen met klimaatverandering

We zijn altijd op zoek naar mogelijkheden om traditionele componenten te vervangen door ons eigen kostbaar afval en dat van andere sectoren. Circulaire economie betekent ook het in gebruik houden van producten en materialen, wat betekent dat duurzame, langdurig goed blijvende producten worden gemaakt. Maar ook al zijn onze duurzame vloeren ontworpen om lang mee te gaan, we denken altijd aan de recyclage aan het eind van de levensduur van de producten. Omdat recyclage essentieel is om de impact op het klimaat te verminderen.

Recyclage van afval tot waardevolle nieuwe materialen stoot minder koolstof uit dan energie-intensieve processen te gebruiken om nieuwe materialen te extraheren en te transformeren. Het belast ook minder de natuurlijke grondstoffen van de planeet en vermijdt dat natuurlijk waardevol afval naar stortplaatsen wordt gebracht of CO2-uitstoot wordt veroorzaakt door verbranding.

Recyclen om af te handelen met klimaatverandering

We maken onze productieprocessen ook zo energiezuinig mogelijk. Daarom komt 38% van het energieverbruik uit hernieuwbare energiebronnen (bijvoorbeeld biomassa, geothermie, zonne-energie). We gebruiken 100% hernieuwbare elektriciteit in 12 van onze fabrieken en we verbeteren de energie-efficiëntie door veranderingen en optimalisatie van onze productieprocessen. We streven ernaar onze uitstoot* met 30% te verminderen tegen 2030 door de gehele waardeketen (tegenover 2019). 

We weten dat u, onze klant, meer wilt dan alleen een mooie vloer. U wilt een vloer die voldoet aan uw duurzaamheidsdoelstellingen en uw milieuambities.

Recyclen om af te handelen met klimaatverandering

Hoewel we met ons streven naar een circulaire economie toonaangevend zijn in onze branche, is ons werk verre van gedaan. We zijn daarom voortdurend op zoek naar innovatieve nieuwe manieren om afval om te zetten in waardevolle grondstoffen. We hebben onszelf tot doel gesteld 30% gerecycleerd materiaal in aangekochte grondstoffen (in volume) te bereiken. En we zijn vastberaden om dit bereiken.

Doelstelling voor 2030: -50% Scope 1 & 2 broeikasgasemissies ten opzichte van 2019 & -30% Scope 1+2+3 broeikasgasemissies ten opzichte van 2019 (waarbij scope 3 betrekking heeft op aangekochte goederen en end-of-life behandeling van producten)

Bewuste keuzes. Voor mens en planeet.
Tarkett Human-Conscious Design®

 

Carbon Conscious Program

Als u voor Tarkett kiest, weet u zeker dat u producten kiest die vanaf het begin bewust zijn ontworpen met het oog op een vermindering van de ecologische voetafdruk. Waar we niet in staat zijn om de CO2-uitstoot verder te verminderen door onze strenge productontwerp- en productieprocessen, bieden we aan om de rest te compenseren, via ons Carbon Conscious Programma, met extern geverifieerde CO2-credits.

Aanbevolen artikelen

Gerecycleerde inhoud

Ontdek hoe we voorkomen dat waardevolle materialen verloren gaan.
Lees meer
 

ReStart®

Meer informatie over ons terugname- en recyclingprogramma, ReStart®
Lees meer
 

Cradle to Cradle®

Meer informatie over Cradle to Cradle®, de methodologie die wij aanhouden
Lees meer
 

 

 

Download ons duurzaamheidsverslag

Meer duurzame verhalen

Klimaat en circulaire economie

We zijn toegewijd aan het creëren van een circulaire economie. De cirkel van afval sluiten, natuurlijke hulpbronnen behouden en de gevolgen van klimaatverandering verminderen.

Goede materialen

Meedogenloos wetenschappelijk testen van materialen en radicale transparantie voor uw gemoedsrust.

Binnenluchtkwaliteit

Toonaangevend in binnenluchtkwaliteit, zodat u gemakkelijk kunt ademen.