FUMO, Grou

FUMO, Grou

2020 | Nederland

Afbeeldingengalerij

Het Nederlandse Fryske Utfieringstsjinst Miljeu en Omjouwing (FUMO) is een Regionale Uitvoeringsdienst op het gebied van omgevingsrecht en werkt in opdracht van de Friese gemeenten, de provincie Friesland en Wetterskip Fryslân. 

Vanwege de snelle ingebruikname destijds, voldeed het pand – een voormalig gemeentehuis – niet aan de hedendaagse vereisten van een kantoor. 

FUMO besloot op zoek te gaan naar verandering. Een nieuw interieur dat fris oogt, uitstraalt waar de FUMO voor staat en voldoet aan de huidige eisen van een kantoorruimte. De  voorkeur ging uit naar een circulaire vloer, omdat circulariteit volledig aansluit bij de organisatie.

Met de keuze voor het ReStart®-programma kan de FUMO de gestelde circulariteitsdoelen rondom materiaalgebruik halen. De oude tapijttegels van het kantoorpand worden namelijk gerecycleerd tot grondstoffen en verwerkt in nieuwe producten. Zo is de organisatie ervan verzekerd dat er geen afval wordt geproduceerd bij het vernieuwen van hun vloerenplan. Daarnaast kunnen alle nieuwe DESSO Linon tapijttegels en iD Inspiration loose-lay vinylplanken bij een eventuele volgende renovatie opnieuw verwerkt worden via het ReStart®-programma van Tarkett. Op die manier is er sprake van een volledig circulaire vloer.

voorgestelde collecties

Omschrijving

FUMO kiest voor Tarkett, omdat gebruikte tapijttegels en vinylvloeren kunnen worden ingenomen en worden gerecycleerd en de nieuwe producten duurzaam en circulair zijn.

Architect/ Ontwerper

Dick de Jong (Dick de Jong Interieurarchitekt), Leeuwarden

Gebouweigenaar

Fryske Utfieringstsjinst Miljeu en Omjouwing (FUMO), Grou

Segment

Categorieën