Heterogeen vinyl

Heterogeen vinyl

Compact heterogeen vinyl is een vloer die bestaat uit meerdere lagen, met een geprinte laag voor eindeloze ontwerpmogelijkheden. Verkrijgbaar in zowel tegels als in rolvorm bieden heterogene vinylvloeren creatieve oplossingen voor commercieel en huishoudelijk gebruik. Bovendien bieden ze hoge slijtvastheid voor toepassingen met veel verkeer in ziekenhuizen en scholen. Heterogene vinylvloeren van Tarkett beschikken over een gepatenteerde oppervlaktebehandeling, TopClean XP, voor extreme duurzaamheid en eenvoudig onderhoud. Er zijn ook akoestische en anti-slipversies beschikbaar.

Ontdek onze heterogeen vinyl collecties

Wat is heterogeen vinyl?

In tegenstelling tot homogeen vinyl bestaat heterogeen vinyl uit meerdere lagen. De kleur en samenstelling zijn daarom bij een dwarsdoorsnede niet consequent hetzelfde. Dit heeft als grote voordeel dat u het design van de toplaag geheel naar eigen wens kunt vormgeven. Die bestaat namelijk uit een hoogwaardige digitale printlaag.

Een vloer van heterogeen vinyl is absoluut allround te noemen. Zo’n vloer wordt dan ook vaak toegepast in uiteenlopende commerciële situaties. Denk aan onderwijsinstellingen, ouderenzorg en ziekenhuizen – plekken waar zowel duurzame als stijlvolle vloeroplossingen gewenst zijn.

Modern design

De meerlaagse opbouw maakt dat heterogeen vinyl zeer veelzijdig is. Zo biedt de geprinte laag talloze mogelijkheden qua patronen, kleuren en tinten. De meest gekozen/meest populaire vloercollecties uit heterogeen vinyl zijn:

Acczent Excellence 80

Met ruim honderd verschillende kleuren en realistische houtdessins komt Acczent Excellence 80 overal tot zijn recht. Het is een van de meest gevarieerde vloeren uit heterogeen vinyl voor zwaar verkeer. Bovendien maakt Acczent Excellence 80 deel uit van een compleet concept voor natte ruimtes, inclusief bijpassende vloeren en accessoires.

Ruby 70

Onderwijs, ziekenhuizen, ouderenzorg: onze Ruby vloer uit heterogeen vinyl is hiervoor uitermate geschikt. Kenmerkend zijn een compact en harmonieus ontwerp dat geen afbreuk doet aan de technische prestaties. Daarnaast zorgt het zachte reliëf voor minder ophoping van oppervlaktevuil. Dat maakt onze Ruby vloeroplossingen zeer kostenefficiënt op het gebied van onderhoud.

Meteor 70

Meteor 70 is de perfecte keuze voor wie een comfortabele, onderhoudsvriendelijke én stijlvolle vinylvloer bij een kleiner budget zoekt. De collectie bevat een compleet nieuw aanbod dessins, zodat de vloeren uitstekend passen in situaties met een huiselijke omgeving, zoals de ouderenzorg. Met een slijtlaag van 0,70 mm is Meteor 70 een hygiënische en waterbestendige vloeroplossing met een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding.

Duurzaamheid en heterogeen vinyl

Ook uit duurzaamheidsoogpunt is heterogeen vinyl een goede keuze. Als bedrijf dat veel waarde hecht aan de Cradle-to-Cradle®-filosofie, staat duurzaam ondernemen hoog op onze agenda. Onze Tarkett pvc-vloeren zijn dan ook wat betreft duurzaamheid heel geavanceerd. Zo worden onze vloeren uit heterogeen vinyl sinds 2011 geproduceerd zonder ftalaten. Onze heterogene vloeroplossingen zijn bovendien:

 

Unieke oppervlaktebehandeling voor optimale levensduur

Gepatenteerde oppervlakterestauratie
Een groot aantal van onze vloeroplossingen uit heterogeen vinyl zijn te herstellen met de dry-buffing oppervlakterestauratie. Met deze techniek wordt zowel het oorspronkelijke uiterlijk als de functionaliteit van het oppervlak hersteld.


TopClean XP™ oppervlaktebescherming
De gepatenteerde oppervlaktebescherming TopClean XP™ biedt extreme weerstand tegen krassen en slijtage. Daarnaast wordt de vloer optimaal beschermd tegen schuren, vuil en vlekken. Dat draagt allemaal bij aan een aanzienlijke vermindering van de onderhoudskosten gedurende de hele levensduur van de vloer.
 

Heterogeen vinyl referenties

Jan Yperman Ziekenhuis
Jan Yperman Ziekenhuis

Dit nieuwe ziekenhuis is ontstaan uit een fusie van drie bestaande ziekenhuizen, waarvan drie campussen verplaatst werden naar één locatie. Ze zochten naar vloeren met de laagste onderhoudskosten.

RF_BE_Tarkett_Practimed_01.jpg
Practimed Medisch Centrum

Practimed is een medisch centrum waar u terecht kunt voor diverse medische toepassingen. Voor de vloeren van dit eigentijds gebouw werd gekozen voor een gamma aan producten van Tarkett

RF_BE_Tarkett_StAug_08.jpg
Sint-Augustinusinstituut

In het Sint-Augustinusinstituut in Bree werden onlangs de nieuwe vaklokalen in gebruik genomen. Ontdek welke vloeren van Tarkett ze hiervoor kozen.

AZ ZENO
AZ ZENO – “Ceci n’est pas un hôpital” (maar een helende omgeving)

Lees meer over ons prachtig commercieel vloerproject in AZ Zeno Ziekenhuis in Knokke-Heist met homogene en heterogene vloer- en wandoplossingen.

Op zoek naar meer informatie?