Webinar ‘Hoe Tarkett afval als nieuwe grondstof gebruikt’

Webinar ‘Hoe Tarkett afval als nieuwe grondstof gebruikt’

Wij hebben op 23 juni 2020 een webinar georganiseerd over ons streven naar een circulair bedrijfsmodel. We vinden het van essentieel belang om nieuwe manieren te vinden om onze ecologische voetafdruk steeds meer te verkleinen. Zo’n vijftig jaar geleden kon de natuur zichzelf nog herstellen om onze menselijke consumptie te compenseren. Sinds het begin van de jaren ’70 niet meer. Dit jaar valt de Earth Overshoot Day zelfs op 22 augustus 2020. Dit is de dag in het jaar waarop we het ‘natuurlijk budget’ verbruikt hebben van wat de aarde in een jaar kan produceren. 


Is recycling de oplossing?

Recycling lijkt de ideale oplossing. Al lijkt dit voor sommige organisatie het nieuwe ‘green washing’ te zijn. Recycling gaat veel verder. In de sessie vertelde Rob Kragt, CSR Communication Manager bij Tarkett Group, hoe we bij ons 130 jaar oude bedrijf een circulair economisch bedrijfsmodel nastreven. Dit doen we door middel van Cradle to Cradle-ontwerp. Er werd stil gestaan bij wat deze duurzaamheidsaanpak in de praktijk betekent en wat daarmee tot dusver is bereikt.

Zo vertelde Rob onder andere welke afvalstromen worden gebruikt als grondstof. Daarnaast gingen we in op de belangrijke stap die is gemaakt omtrent de kringloop van DESSO-tapijttegels. Het onlangs geopende Carpet Recycling Center is hier een belangrijk onderdeel van. 

Bent u benieuwd naar wat een bedrijf als Tarkett doet om de ecologische voetafdruk te verkleinen? Bekijk dan hieronder de webinar terug.