Noordwest Ziekenhuis

Noordwest Ziekenhuis

2020 | Den Helder, Nederland

Afbeeldingengalerij

Foto's : Rien van Zuijlen

 

Het concept
Noordwest Ziekenhuisgroep is een ziekenhuisorganisatie met locaties in Alkmaar, Den Helder, Heerhugowaard, Limmen, Schagen en Texel. Het is een topklinisch ziekenhuis met de beste opleidingen en trainingen, zodat de beste zorg en diensten kunnen worden geleverd aan de patiënten. Tarkett levert al vele jaren IQ Optima vloeren aan het Noordwest Ziekenhuisgroep. Toen Noordwest Ziekenhuisgroep besloot de locatie in Den Helder te renoveren, was het dan ook duidelijk dat Tarkett de vloeren zou leveren. De IQ Natural en Wallgard vloeren van Tarkett werden gekozen voor de Acute Care Unit van het ziekenhuis, als proefvloerbedekking voor toekomstige bouw en renovatie in de locaties Den Helder en Alkmaar.

Aangezien het Noordwest Ziekenhuisgroep de milieuvriendelijke en circulaire economie-ambities van Tarkett altijd heeft gewaardeerd en gerespecteerd, was de nieuwe IQ Natural vloerbedekking, die duurzaam en recyclebaar is, de ideale keuze voor het Acute Care Unit-project in Den Helder.

 

Interview met Sietske de Graaff, Project Manager – Real Estate and New Construction

Waarom heeft u gekozen voor een iQ vloer, meer specifiek de iQ Natural?

Leeuwenkamp Architecten heeft in het verleden met succes samengewerkt met Tarkett bij verschillende ziekenhuisprojecten, dus ze kennen de producten van Tarkett goed. Ze hebben voor deze vloer gekozen omdat deze zeer resistent, duurzaam en hygiënisch is, vooral voor druk belopen ruimten zoals een ziekenhuis.


Waren milieufactoren, en duurzaamheid in het algemeen, belangrijk?

Ja, natuurlijk. Duurzaamheid en het kiezen van producten die veilig zijn voor het milieu worden steeds belangrijker in het besluitvormingsproces van de Noordwest Ziekenhuisgroep. We hebben gekozen voor een vloerbedekking die niet alleen duurzaam is, maar die na de gebruiksduur ook kan worden gerecycled tot nieuwe vloeren. Met deze keuze onderstrepen we het belang van de duurzame en eco-bewuste visie van de groep.


Was het achterlaten van een lage CO2-voetafdruk belangrijk en waarom?

Een lage CO2-uitstoot is belangrijk en Tarkett heeft zich altijd ingezet om duurzame oplossingen te bieden. Het ziekenhuis en Tarkett zijn er beide van overtuigd dat iQ Natural een van de beste keuzes is om zowel aan de constructie-eisen als aan de milieu-uitdagingen te voldoen. De duurzame kenmerken van de iQ collectie in combinatie met de eenvoudige installatie, de langdurige prestaties, de goede hygiëne, de uitstekende onderhoudseigenschappen en de esthetiek maken het de ideale oplossing voor het ziekenhuis.


Hoe belangrijk was het welzijn van de patiënten en het personeel bij het kiezen van de vloer?

Zeer belangrijk! Hun welzijn is onze hoogste prioriteit, daarom hebben we voor Tarkett gekozen. Tarkett streeft ernaar duurzame oplossingen te bieden die bijdragen aan veiligere en gezondere omgevingen en die het menselijk potentieel koesteren.


Heeft u al feedback ontvangen?

Iedereen was erg te spreken over de nieuwe vloerbedekking op de Acute Care Unit van het ziekenhuis in Den Helder. We waren zeer tevreden over het werk en kijken ernaar uit om weer samen te werken aan de rest van de bouw- en renovatieprojecten. Op dit moment staan toekomstige projecten echter op de lange baan.

Voorgestelde collectie

Omschrijving

Lees meer over de bijdrage van Tarkett aan de renovatie van het Noordwest Ziekenhuisgroep in Den Helder, Nederland, met iQ Natural vinylvloeren.

Architect/ Ontwerper

Leeuwenkamp Architects

Segment