New Children’s Hospital

New Children’s Hospital

2018 | Helsinki, Finland

Afbeeldingengalerij

Het bekroonde New Children’s Hospital in Helsinki, geopend in september 2018, werd ontwikkeld met de behoeften van de patiënten, ziekenhuispersoneel en bezoekers voorop. Het is het belangrijkste pediatrische behandelcentrum in Finland. De meeste patiënten zijn jonge kinderen, voor wie een bezoek aan het ziekenhuis een beangstigende en moeilijke tijd kan zijn.

Het nieuwe kinderziekenhuis is bedacht met een nieuwe benadering van de gezondheidszorg: een ziekenhuis is niet alleen een faciliteit waar medische behandelingen en procedures worden uitgevoerd, maar ook een helende omgeving. Faciliteiten en diensten zijn ontworpen om het leven van patiënten en hun families gemakkelijker te maken, en bevatten speelse elementen die kinderen stimuleren, een positieve stemming bevorderen en hun gedachten van ziekte weg te nemen.

Het project is tot stand gekomen in samenwerking met ziekenhuispersoneel: zorgpersoneel, ziekenhuismanagement en ook ziekenhuisingenieurs en architecten.

Samen hebben we oplossingen gevonden die zowel aan de medische behoeften voldeden als de kinderen en hun families respecteerden

.

 

Van de indeling van het gebouw tot het interieurontwerp, aan alles werd gedacht met jonge patiënten in gedachten. Een felgekleurde gevel, op de natuur geïnspireerde kunstwerken die in de vloeren en muren zijn geëtst, en een interactief virtueel aquarium dat vissen tot leven brengt die de kinderen tot leven brengen.

Elke verdieping van het gebouw heeft als thema een natuurlijke omgeving, geïnspireerd op de favoriet van Finse kinderen, de Moomins. Muren, vloeren en liften zijn versierd met citaten en illustraties uit Moomin-verhalen, die een geruststellende vertrouwdheid bieden en de verbeelding van kleine patiënten stimuleren.

Spelen is de taak van kinderen en het ondersteunt genezing.
 

Voor dit project leverde Tarkett 33.000 m2 vloer- en wandbekleding, samen met 118 stuks unieke Floorcraft-ontwerpen met Moomin-thema. Naast de op maat gemaakte ontwerpen, die het ontwerpconcept tot leven brachten dankzij de Floorcraft-technologie, leverde Tarkett ook producten die waren aangepast aan de veeleisende vereisten van een ziekenhuisomgeving: zwaar verkeer, hygiënenormen, hoge chemische weerstand...

Foto's met dank aan: © Moomin Characters™

voorgestelde collecties

Omschrijving

Ontdek het bekroonde New Children’s Hospital-project met op maat gemaakte ontwerpen geïnspireerd op de Moomin-boeken van Tove Jansson, tot leven gebracht dankzij de Floorcraft-technologie van Tarkett.

Architect/ Ontwerper

Head Designer: Arkkitehtitoimisto SARC, in samenwerking met: Arkkitehtiryhmä Reino Koivula

Aannemer

SRV

Gebouweigenaar

Kiinteistö Oy Uusi Lastensairaala

Segment

Categorieën