iQ vinylvloeren - ʺIntelligent Qualityʺ die in alle behoeften voorziet

iQ vinylvloeren - ʺIntelligent Qualityʺ die in alle behoeften voorziet

iQ staat voor "Intelligent Quality" en is de bekende homogene vinylvloer oplossing van Tarkett voor de breedst mogelijke toepassingen. De iQ-collectie biedt oplossingen voor allerlei soorten omgevingen en kan worden gecombineerd met functionele vloeren zoals vloeren met verhoogde akoestische eigenschappen, natte ruimtes en anti-slip vloeren en elektrisch geleidende vloeren. De vloeren zijn van de hoogste kwaliteit en hebben de beste eigenschappen in duurzaamheid, vlekbestendigheid en flexibiliteit, waardoor de vloer eenvoudig te installeren is - met behoud van design. Dankzij hun extreme veelzijdigheid, kunnen iQ-vloeren worden toegepast in een breed scala aan toepassingen voor installatie op de vloer, muur en zelfs op meubels

Eenvoudige en kosteneffectieve vinyl vloerreiniging

Een van de dingen die de iQ-vloeren van Tarkett uniek maken is het vermogen om de oppervlakte van de vloer en het uiterlijk te herstellen door middel van het droog opwrijven concept. Regelmatig droog opwrijven houdt het vloeroppervlak glad en afgedicht, zodat vuil niet aan de vloer kan hechten en binnendringen. Droog opwrijven verwijdert niet alleen krassen, maar het zorgt er ook voor dat de iQ-vloeren gedurende hun gehele levensduur (20 jaar garantie) in hun oorspronkelijke staat worden teruggebracht. De vereiste is dat de vloer droog opgewreven dient te worden en dat er nooit wax, polish of andere chemicaliën worden gebruikt die zorgen voor een residu op de vloer. Bekijk de video voor meer informatie over het onderhoud van iQ-vloeren.

Een unieke bescherming voor een langere levensduur

iQ-vloeren hebben een PUR-oppervlaktelaag die de nieuwe standaard vormt voor levensduur en vlekbestendigheid. Het biedt de beste bescherming in de markt tegen krassen en vlekken - zelfs tegen chemicaliën die worden gebruikt in ziekenhuizen en laboratoriumomgevingen.

De laagste Life Cycle Cost in de markt

Dankzij de superieure prestaties van iQ-vloeren kunt u 30% besparen op uw onderhoudskosten met een terugverdientijd van drie jaar, waarna u met uw investering geld gaat verdienen. Aangezien het schoonmaken met gewoon water en milde schoonmaakmiddelen moet gebeuren, zijn wax en polish niet nodig. Dit draagt bij aan uw besparing. Tarkett heeft een Life Cycle Cost Applicatie (LCC) ontwikkeld om reinigings- en onderhoudskosten voor verschillende type vloerbedekkingen te berekenen en te vergelijken. Neem contact op met uw Tarkett contactpersoon als u hier meer over wilt weten.

Een duurzame vloeroplossing

Bij Tarkett streven we ernaar om duurzame vloeren van hoge kwaliteit te maken die gezondere ruimtes creëren. De productiefaciliteit van Ronneby in Zuid-Zweden is de plaats waar de iQ-vloeren worden gemaakt. Duurzaamheid zit hier in de genen.

Homogene vinylvloeren in een nieuw licht

Met een ontwerppalet dat 11 patronen en 257 verschillende kleuren bevat - van tijdloze klassiekers tot de nieuwste trends - is iQ de perfecte keuze voor veel verschillende toepassingen. Maar er is nog iets waardoor iQ homogene vinylvloeren u zullen verrassen: iQ-vloeren maken eindeloze mogelijkheden beschikbaar voor een ontwerper of interieurarchitect om een geheel nieuwe interpretatie en gebruik van dit materiaal te maken, zoals te zien was tijdens de Stockholm Furniture Fair 2018 in onze stand The Lookout, in samenwerking met Note Design Studio. The Lookout toonde een geheel nieuwe interpretatie van iQ-vloeren en, vooral, waar en hoe ze kunnen worden geïnstalleerd. Deze herinterpretatie bracht het grote creatieve potentieel van iQ-collecties aan het licht. De schoonheid van Tarkett iQ homogeen vinyl is dat je echt prestatie én schoonheid kunt combineren.

Over het eenvoudig installeren van vinylvloeren

De iQ-vloeren van Tarkett staan bekend als zeer flexibel en eenvoudig te installeren. iQ is goedgekeurd voor natte ruimtes en is eenvoudig om buizen heen en te installeren en te combineren met afvoerputten uit het wet room concept, om een waterdichte installatie te garanderen. Voor het aflassen van iQ-vloeren zijn er 4 mm lasnaden beschikbaar, zowel design volgend als unikleurig in bij de vloer passende kleuren. De lasdraden zijn gemakkelijk lasbaar, hebben een hoge treksterkte en zijn gemakkelijk schoon te houden, doordat ze dezelfde schoonmaakinstructie als de iQ-vloeren hebben.

Maar het lassen en verbinden van vinylvloeren kan veel verder gaan dan louter functionaliteit. We zullen de komende maanden meer creatieve inspiratie delen. Volg onze sociale mediakanalen en blijf op de hoogte!