iQ vinylvloeren - "Intelligent Quality" die aan alle eisen voldoet

iQ vinylvloeren - "Intelligent Quality" die aan alle eisen voldoet

iQ staat voor "Intelligent Quality" en is de bekende homogene vinylvloer oplossing van Tarkett voor de breedst mogelijke toepassingen. De iQ-collectie biedt oplossingen voor allerlei soorten omgevingen en kan worden gecombineerd met functionele vloeren zoals vloeren met verhoogde akoestische eigenschappen, natte ruimtes en anti-slip vloeren en elektrisch geleidende vloeren. De vloeren zijn van de hoogste kwaliteit en hebben de beste eigenschappen in duurzaamheid, vlekbestendigheid en flexibiliteit, waardoor de vloer eenvoudig te installeren is - met behoud van design. Dankzij hun extreme veelzijdigheid, kunnen iQ-vloeren worden toegepast in een breed scala aan toepassingen voor installatie op de vloer, muur en zelfs op meubels

Eenvoudige en kosteneffectieve schoonmaak van vinylvloeren

Een van de dingen die de iQ-vloeren van Tarkett uniek maken is het vermogen om de oppervlakte van de vloer en het uiterlijk te herstellen door middel van het droog opwrijven concept. Regelmatig droog opwrijven houdt het vloeroppervlak glad en afgedicht, zodat vuil niet aan de vloer kan hechten en binnendringen. Droog opwrijven verwijdert niet alleen krassen, maar het zorgt er ook voor dat de iQ-vloeren gedurende hun gehele levensduur (20 jaar garantie) in hun oorspronkelijke staat worden teruggebracht. De vereiste is dat de vloer droog opgewreven dient te worden en dat er nooit wax, polish of andere chemicaliën worden gebruikt die zorgen voor een residu op de vloer. Bekijk de video voor meer informatie over het onderhoud van iQ-vloeren.

Een unieke bescherming voor een langere levensduur

iQ-vloeren hebben een PUR-oppervlaktelaag die de nieuwe standaard vormt voor levensduur en vlekbestendigheid. Het biedt de beste bescherming in de markt tegen krassen en vlekken - zelfs tegen chemicaliën die worden gebruikt in ziekenhuizen en laboratoriumomgevingen.

Een duurzame vloeroplossing

Bij Tarkett streven we ernaar om duurzame vloeren van hoge kwaliteit te maken om gezondere ruimtes te creëren. In de productiefaciliteit van Ronneby in Zuid-Zweden worden iQ-vloeren gemaakt. Duurzaamheid is daar altijd een natuurlijke manier van werken geweest. Misschien is het de eeuwenoude Zweedse gevoeligheid voor natuurlijke hulpbronnen en natuurbehoud die een rol spelen, of het is gewoon het meest logisch. ReStart® is het programma van Tarkett voor het inzamelen van homogene vinylvloeren na gebruik, afsnijdsels, snijafval en ander afval van vloerinstallaties. Door de geavanceerde recyclingtechnieken van Tarkett, kan afvalmateriaal op een zodanige manier worden gebruikt, dat de prestaties en esthetiek van een product niet worden beïnvloed door het gercyclede materiaal. Dat is echt upcycling. Om zijn klanten in staat te stellen afgedankte vinylvloeren te recyclen, voert Tarkett momenteel een proefproject uit voor recycling na gebruik in Scandinavië.

Homogeen vinyl design Tarkett

Met een ontwerppalet dat 12 patronen en 277 verschillende kleuren bevat - van tijdloze klassiekers tot de nieuwste trends - is iQ de perfecte keuze voor veel verschillende toepassingen. Maar er is nog iets waardoor iQ homogene vinylvloeren u zullen verrassen: iQ-vloeren maken eindeloze mogelijkheden beschikbaar voor een ontwerper of interieurarchitect om een geheel nieuwe interpretatie en gebruik van dit materiaal te maken, zoals te zien was tijdens de Stockholm Furniture Fair 2018 stand The Lookout, in samenwerking met Note Design Studio. The Lookout toonde een geheel nieuwe interpretatie van iQ-vloeren en, vooral, waar en hoe ze kunnen worden geïnstalleerd. Deze herinterpretatie bracht het grote creatieve potentieel van iQ-collecties aan het licht. De schoonheid van Tarkett iQ homogeen vinyl is dat u echt prestatie én schoonheid kunt combineren.

Over het eenvoudig installeren van vinylvloeren

De iQ-vloeren van Tarkett staan bekend als zeer flexibel en eenvoudig te installeren. iQ is goedgekeurd voor natte ruimtes en is eenvoudig om buizen heen te installeren en te combineren met afvoerputten uit het wet room concept, om een waterdichte installatie te garanderen. Voor het aflassen van iQ-vloeren zijn er 4 mm lasdraden beschikbaar, zowel multi- als unikleurig in bij de vloer passende kleuren. De lasdraden zijn gemakkelijk lasbaar, hebben een hoge treksterkte en zijn gemakkelijk schoon te maken.

Maar het lassen en verbinden van vinylvloeren kan veel verder gaan dan louter functionaliteit. Lasdraden kunnen worden gebruikt om verbluffende designeffecten- en contrasten te creëren en geven uw vinylvloer dat kleine vleugje dat het verschil maakt. Laat u inspireren door onze designideeën voor het gebruik van lasdraden.

De Covid 19-crisis heeft het belang van handhygiëne en reinigingsprotocollen onderstreept, om overdracht van het virus te voorkomen. Het heeft ook benadrukt hoe infectiepreventie en -controle (IPC) essentieel is in de gezondheidszorg en ouderenzorg om infecties en antimicrobiële resistentie te stoppen. In deze context is het kiezen van de juiste vloer- en wandbekleding cruciaal voor de efficiëntie van reinigingsroutines. Onze iQ-reeksen homogene vinylrollen zijn de beste vloeroplossingen voor risicovolle gebieden, zoals operatiekamers en gecontroleerde omgevingen. • Uitstekende reinigbaarheid - Het gladde oppervlak zorgt voor de hoogste hygiëne - bewezen door het Fraunhofer Instituut • Perfecte waterdichtheid - Ongeëvenaarde flexibiliteit voor perfecte holle randen, warm lassen en eenvoudige reparatie • Duurzame lassen - Uitstekende lassterkte (3 keer hoger dan standaard) waardoor gespleten lassen worden voorkomen • Hoge chemische resistentie - Bestand tegen de sterkste desinfectiemiddelen (quaternair ammonium, alcohol, bleekmiddel, waterstofperoxide etc.) • Uitgebreide oplossing voor vloeren en wanden - Eenvoudig te combineren en heet te lassen (ProtectWall en Wallgard) voor een volledig waterdicht systeem Onze experts kunnen u begeleiden bij het kiezen van vloeren die een uitstekende ondersteuning bieden voor infectiepreventie en -controle in ziekenhuizen.