Circular Selection en PLAY: de samensmelting van schoonheid en duurzaamheid

Circular Selection en PLAY: de samensmelting van schoonheid en duurzaamheid

Klanten willen zowel schoonheid van buiten als van binnen. Ze willen ook dat hun vloerbekleding duurzaam is om zo hun impact zo klein mogelijk houden, zonder afbreuk te doen aan schoonheid. Bovendien willen zij dat wij dit voor hen zo eenvoudig mogelijk maken. Door onze jarenlange toewijding aan het ontwerpen op basis van de Cradle to Cradle®-principes, richten wij ons continu op het optimaliseren van de gezondheids- en milieuaspecten van onze producten, terwijl we aantrekkelijke vloeren van hoge kwaliteit blijven leveren. We hebben het idee van schoonheid en duurzaamheid laten samensmelten in de Circular Selection, die onze meest duurzame vloerencollecties voor u bundelen. Deze selectie komt terug in het PLAY-concept.

PLAY is het raakvlak tussen schoonheid, circulariteit en duurzaamheid. Het is een inspirerend concept dat interieurontwerp-ideeën weerspiegelt voor veiligere en gezondere ruimtes, waarin mensen hun volledige potentieel kunnen benutten. Dit is de essentie van de Tarkett Human-Conscious DesignTM-visie , onze belofte aan de huidige en toekomstige generaties. Het doel is om vloerbekleding en sportvloeren te maken die goed zijn voor mens en planeet. En om dit iedere dag te doen.

Natural Bond is het nieuwste thema dat in samenwerking met de Note Design Studio tot stand kwam. Dit Zweedse designbureau bedacht het samen met Tarkett tijdens de Stockholm Furniture & Light Fair van 2020.

Tarkett vloerensamenstelling door note design studio

PLAY en NATURAL BOND

"Natural Bond geeft de duurzame, circulaire transitie van de samenleving weer," aldus Florian Bougault, Senior Art Director bij Tarkett. "De Circular Selection, een verzameling van onze meest circulaire vloerbekledingen tot nu toe, wordt hier in de schijnwerpers gezet. Dit zijn onze echte duurzaamheidshelden. Elk product in de collectie is ontworpen met circulariteit in het achterhoofd – er worden goede materialen gebruikt die vrij zijn van ftalaten en er is een duidelijke strategie voor wat betreft de inzameling en recyclage." Een aanpak die wij bij al onze toekomstige lanceringen zullen blijven toepassen.

 

Tapijt pluizen

Duurzaamheidshelden

Eén van deze duurzaamheidshelden is onze nieuwe generatie iQ Natural-vloeren. Dit is wereldwijd één van de eerste vloeren met bio-attributed vinyl. Door fossiele brandstoffen te vervangen door hernieuwbare biomassa, levert iQ Natural onze klanten een broeikasgasreductie op van 60%,vergeleken met de gemiddelde homogene vinylvloer.2

Daarnaast zijn er ook nog onze linoleumvloeren, voor 94% gemaakt van natuurlijke grondstoffen (waaronder lijnolie, hout- en kurkmeel, harsen, jute en mineralen), die recycleerbaar zijn in onze CO2-arme fabriek in Narni, Italië. Voor ons DESSO AirMaster-tapijt wordt kalk uit de waterzuiveringsindustrie gebruikt om een tapijtrug te creëren die oneindig recycleerbaar is in onze eigen productiefaciliteit in Waalwijk. Daarnaast kunnen onze loose-lay Excellence Genius-vloeren worden ingezameld en gerecycleerd in ons recyclagecentrum te Clervaux.

"Onze Circular Selection biedt onze klanten de vrijheid om hun duurzaamheidsambities waar te maken, hun CO2-voetafdruk te verkleinen en grondstoffen te sparen, terwijl ze het plezier hebben van hun schoonheid, duurzaamheid en prestaties," aldus Bougault.

 

1 Gebaseerd op de A- en C-modules van ons EPD nr. S-P-01508 met een recyclagescenario via ReStart® in vergelijking met het generieke EPD-ERF-20180176-CCI1-EN met een verbrandingsscenario.

2 Recyclage van vinyl na gebruik voor homogene vinylvloeren geproduceerd na 2011 (zonder ftalaten).

Tarkett-vloersamenstelling van Note Design Studio

Koers naar een circulaire toekomst

We blijven onze “Circular Selection” uitbreiden, naarmate we ons meer toeleggen op de transformatie van onze producten en systemen. De koers richting de circulaire transformatie is niet gemakkelijk. Er is veel voor nodig: investeringen, onderzoek, een compleet nieuwe manier van denken op het gebied van design en de samenwerkingen in de waardeketen. We hebben echter de passie en de middelen om dit voor elkaar te krijgen en we zijn vastberaden om te slagen. Hierdoor bieden we nog meer duurzame opties, verbeteren we onze ecologische voetafdruk en zorgen we ervoor dat toekomstige generaties kunnen blijven bestaan.

 

Bewuste keuzes. Voor mens en planeet.
Tarkett Human-Conscious DesignTM

Meer duurzame artikelen

De loose-lay vloeren uit de Excellence Genius-serie van Tarkett zijn recycleerbaar en eenvoudig te installeren
Tarkett maakt de cirkel rond met een 100% recycleerbare, loose-lay vloer

Ontdek de nieuwste generatie Excellence Genius van Tarkett. Deze is volledig recycleerbaar, hoogwaardig en eenvoudig te installeren. Geschikt voor in de zorg en het onderwijs.

Gebruikte vloeren verzameld in een IKEA-vestiging
Baanbrekend recycleren na gebruik: een verhaal over IKEA

Ontdek hoe wij pionieren met recyclage na gebruik met homogene vinylvloeren

Gerecycleerde granulaten van homogene vloeren
Recycleren. Goed in theorie, beter in werkelijkheid

Doe mee aan onze reis naar een circulaire economie en help ons meer vloerbedekking in te zamelen en te recyclen via ReStart®.

Gerelateerde collecties