Wollen tapijt

Wollen tapijt

Wollen tapijten bestaan al eeuwen.  Dankzij de luxueuze uitstraling en schoonheid worden ze nu bijna universeel gebruik in de beste luxe hotels, resorts en casino’s. Wol heeft van nature een aantal waardevolle producteigenschappen.  We lichten ze hier graag toe.

Warm, zacht en luxueus

Wol houdt de warmte vast, waardoor het tapijt behaaglijk warm aanvoelt.  Bovendien is wollen tapijt superzacht. Daarnaast is wol eenvoudig te verven, en kunnen de meest intense en rijke kleuren worden gecreëerd.

Veilig

Wollen tapijt is brandwerend omdat wol moeilijk ontvlambaar is. Wol ontvlamt pas bij een hogere temperatuur in tegenstelling tot andere materialen die vaak worden gebruikt in tapijten. Wanneer het tapijt toch vlam vat, verspreidt het vuur zich minder snel. Wollen tapijt is zelfdovend en geeft minder rook af.

Lange levensduur

Wollen tapijten zijn zeer duurzaam en hebben een lange levensduur.  Wol is veerkrachtig, goed bestand tegen slijtage en behoudt zijn originele dikte.  Deze vloerbedekking gaat gemakkelijk 15 tot 20 jaar mee.

Gemakkelijk in onderhoud

Wol is van nature bestand tegen vuil en vlekken.  Wanneer er toch vlekken in de vloerbedekking komen dan zijn deze eenvoudig te verwijderen.  Dit komt door het vetlaagje dat in het materiaal zit.  Dit maakt het moeilijk voor vlekken om te hechten aan het materiaal zelf.

Axminster Tarkett

DESSO Axminster tapijt

Wol van de allerhoogste kwaliteit wordt verwerkt in DESSO Axminster.  Dit geweven tapijt maakt het mogelijk om complexe patronen helder en scherp weer te geven. Op deze manier is Tarkett in staat om zijn klanten te ondersteunen in de creatie van design met een luxueuze uitstraling.

Axminster Sculpt toont dan weer een gestructureerde, organische diepte die nog nooit eerder is vertoond in Axminster-tapijt. De geavanceerde technologie van Tarkett maakt de toepassing van verschillende poolhoogtes mogelijk, wat een echt uniek effect creëert voor de ultieme luxe-ervaring.

 

Meer informatie?

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over wollen tapijt en DESSO Axminster in het bijzonder ?

Neem contact op met uw Tarkett contactpersoon of bel naar het algemene nummer: +32 52 262411

Toch liever via email?

Mail voor meer informatie naar: info.be@tarkett.com of neem contact met ons op door het contactformulier in te vullen