Tarkett bekroond bij JANUS 2021

Tarkett bekroond bij JANUS 2021

07 April 2021

Tarkett heeft de JANUS label  van excellentie gekregen in onderdelen en materialen toegekend gekregen met zijn iQ Natural bio-attributed vinyl vloeroplossing.

Deze JANUS, gewonnen door Tarkett voor zijn iQ Natural assortiment, waardeert industriële innovaties die nieuw comfort bieden, meer intuïtieve gebaren mogelijk maken en ecologische uitdagingen aangaan.

 

DE JANUS AWARDS, LABELS VAN UITMUNTENDHEID

De Janus is een keurmerk van uitmuntendheid dat wordt toegekend door het Franse Instituut voor Design, gesponsord door de Minister van Industrie en Buitenlandse Handel en erkend door design professionals. Het beloont bedrijven en lokale overheden die zich op lange termijn inzetten voor vooruitgang ten dienste van de "Mens, de Industrie en de Stad" en die het welzijn van de gebruiker willen verbeteren.

Het Institut français de la design ondersteunt het belang van gebruikswaarde en moedigt projecten aan die design gebruiken om de leefomgeving te verbeteren. Bijgestaan door een multidisciplinaire jury van 50 deskundigen uit het bedrijfsleven, de creatieve wereld en de menswetenschappen, kent zij het Janus-label toe aan producten die aan deze eisen voldoen.

TERUG NAAR DE OPMERKINGEN VAN DE JURY

De jury waardeerde in iQ Natural :

« Een esthetisch onderzoek gericht op de mineraliteit van de rendering (aspecten en kleuren, natuurlijke trillingen), wat een product biedt dat een zekere sensualiteit uitstraalt, ook al is het PVC; een echo naar de natuur in de binnenruimte, door een benadering van illustratie en representatie van natuurlijke landschappen, wat de aantrekkelijkheid bij de gebruikers vergroot; de integratie van een "niet-richtingsgebonden" patroon, Flakes, dat dynamiek brengt in de compositie van de vloeren en de natuur oproept door zijn imperfecte, willekeurige maar elegante aspect ».

« Het samenhangende en bijzonder complete kleurengamma, dat een emotioneel accent legt op het eindmateriaal; bewustmaking en democratisering van het gebruik van deugdzamer producten, zowel voor het milieu als voor onze gezondheid ».

« De circulaire economie aanpak, doordacht en efficiënt, die rekening houdt met de gehele levenscyclus van het product (productie, installatie, reparatie, Restart® programma); de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen tijdens de productie, een bemoedigende stap in de richting van de koolstofneutraliteit van het materiaal zonder de prestaties aan te tasten; het gebruik van niet-fossiele grondstoffen (biomassa uit houtresten, ricinusolie voor de biokunststof); het herstel van het materiaal door droog polijsten, dat regelmatig kan worden uitgevoerd (Dry Buffing-techniek); de algemene aandacht van het bedrijf voor de bescherming van het milieu en het welzijn van de gebruiker; de geschiktheid van de duurzame ontwikkelingsaanpak waarin het project wordt uitgevoerd ».