Tapijtvloer in plankformaat in een open kantooromgeving

DESSO AirMaster Savera & Savera Shade

Veelzijdig, speels & praktisch

Als onderdeel van het Tarkett Human-Conscious Design®-programma, streven wij ernaar veilige en gezonde ruimtes te creëren waarin mensen zich goed voelen en optimaal kunnen presteren. De DESSO AirMaster Savera en Savera Shade-collecties bieden een inspirerende, flexibele en duurzame manier om de hoeveelheid schadelijke fijnstof in een ruimte aanzienlijk te verminderen. Door deze op te vangen en vast te houden waar ze geen kwaad kunnen doen: onder je voeten. 

De collectie wordt standaard geleverd in plankformaat, een primeur voor het AirMaster-assortiment. DESSO AirMaster Savera and Savera Shade zijn geschikt voor de toekomst: aanpasbaar en duurzaam.

Afbeeldingen tapijtvloeren DESSO AirMaster Savera

DESSO AirMaster: Clears the Air®

Het belang van propere lucht op de werkvloer mag niet worden onderschat. Fijnstof is een verzamelnaam voor kleine onzichtbare deeltjes die in de lucht zweven en bepalend zijn voor de luchtkwaliteit in woningen en op de werkvloer. De aanwezigheid hiervan wordt rechtstreeks in verband gebracht met gezondheidsrisico’s.1 Onze mate van alertheid, welzijnsgevoel en gezondheid in het algemeen hebben veel baat bij lucht die vrij is van verontreinigende stoffen.

Sinds de introductie heeft de AirMaster-technologie zich bewezen op talloze werkplekken en tijdens veeleisende laboratoriumtests. Deze tests hebben aangetoond dat DESSO AirMaster minstens 8 maal effectiever is in het opnemen en vasthouden van fijnstof dan vlakke vloeren en minstens (PM10) 4 keer effectiever is dan standaard tapijten (PM10).2

Bewezen effectiviteit

Het GUI Gold-certificaat is toegekend op basis van de gemiddelde score uit vijftien herhaalde tests, waarin door metingen is vastgesteld dat DESSO AirMaster uitstekend fijnstof opneemt en vasthoudt. Door deze methode wordt gegarandeerd dat de resultaten wetenschappelijk verantwoord zijn en niet op een enkele prestatie zijn gebaseerd.

Bij sommige testen bleek DESSO AirMaster zelfs twintigmaal effectiever3 in het opnemen en vasthouden van fijnstof dan gladde vloeren. 

Het Gold Plus-label is toegekend op basis van de uitstekende prestaties op vlak van de volgende drie testcriteria: 
– Geschiktheid voor mensen met een allergie 
– Sterk vermogen tot binding van fijnstof
– Geringe uitstoot van vluchtige organische stoffen (VOS).4

De Collecties

DESSO AirMaster Savera

AirMaster Savera bestaat uit een palet van zes effen tinten die perfect passen bij de zes overgangskleuren van Airmaster Savera Shade.

DESSO AirMaster Savera Shade

AirMaster Savera Shade heeft een subtiel overganspatroon, per kleur is dit uitgewerkt in twee variaties: één plank heeft een lichte overgangskleur, de andere plank heeft een meer uitgesproken en donkere overgangskleur.

Ontwep Inspiratie

Functionaliteit is maar de helft van het verhaal. Met een veelzijdig palet van twaalf warme en koele tinten – zes effen tinten en zes overgangskleuren – beschikt u over eindeloze combinaties om een uniek effect te creëren.

AirMaster Savera-planken kunnen in verschillende patronen of in combinatie met een veelvoud aan vinylvloeren worden gelegd. Ze zijn perfect voor zowel creatieve als praktische vloerontwerpen

DESSO Airmaster Savera & Savera Shade ontwerp inspiratie

Duurzaamheid

DESSO AirMaster Savera duurzaamheidskenmerken

Afbeeldingen

1 World Health Organization Air quality guidelines for particulate matter, wereldwijde update 2005.
2 De metingen worden uitgevoerd op een hoogte van 80 cm en 110 cm (in de ademhalingszone) 
3 ISO 16000 testanalyse, volgens AgBB-evaluatieschema 2010 en conform GUT-criteria voor uitstoot.
4 Gebaseerd op testen van GUI, waarbij DESSO AirMaster werd vergeleken met een standaard gladde vloer en met een standaard gestructureerd lussenpooltapijt (mediaanwaarden)