DESSO & Patricia Urquiola tapijttegelcollectie met grafische patronen

DESSO & Patricia Urquiola

Stap in de wereld van high-tech grafische zachtheid

De nieuwe rijkelijk getextureerde en uiterst vindingrijke tapijttegelcollectie van DESSO in samenwerking met Patricia Urquiola combineert de aangename, hoogwaardige uitstraling van textiel met de aantrekkelijke looks van grafische dessins. Deze nieuwe lijn is 100 % recycleerbaar, heeft een indrukwekkend kleine circulaire CO2-voetafdruk (1,03 kg CO2/m²) en is verkrijgbaar in 12 opmerkelijke kleuren.

Desso and Patricia Urquiola for the new carpet tile collection from Tarkett

Behaaglijk textiel: een knappe keuze

Patricia Urquiola liet zich inspireren door geweven stoffen, en versmolt in deze nieuwe collectie expressieve details met de aanlokkelijke zachtheid van gebreide items en wollen kledingstukken. Ze wilde afstand nemen van de organische lijnen die tegenwoordig overal opduiken in interieurdesign en liet zich liever leiden door stoffen als tweed en bouclé. Daarbij koos ze voor uitgesproken grafische motieven.

DESSO and Patricia Urquiola graphic carpet tiles for workplace

Opvallend driedimensionaal

Door kleuren op magistrale wijze te schikken volgens een roosterstructuur, is Urquiola er voortreffelijk in geslaagd om de tapijttegels een gevoel van diepgang te geven. Dat markante visuele effect geeft de vloer een zachte en getextureerde look – een driedimensionale uitstraling die van elke ruimte een blikvanger maakt.

DESSO and Patricia Urquiola soft and textured carpet tiles

Creatieve samenwerking

Het geheim voor een succesvolle samenwerking tussen een ontwerper en een fabrikant? Allebei moeten ze hun kennis en ervaring onbevangen delen, nieuwsgierig zijn én vastbesloten een magnifieke en verrassende collectie willen maken.

Voor Urquiola was het essentieel om vrijuit van gedachten te kunnen wisselen met Tarkett, om te kunnen pingpongen met ideeën. Zij aan zij brainstormen, onderzoeken en experimenteren, daar draaide het om. Patricia Urquiola en de ontwerpers van Tarkett hebben dan ook zeer nauw samengewerkt aan deze baanbrekende hightechcollectie.

Gedeelde verantwoordelijkheid

Tarkett en Urquiola hadden vanaf het prille begin dezelfde visie: een tapijttegellijn creëren die het milieu zo minimaal mogelijk belast. Het resultaat? Een collectie die 100 % recycleerbaar is en zich onderscheidt door de indrukwekkend kleine circulaire CO2-voetafdruk (1,03 kg CO2/m²).* 

Kleurenwaaier

colourful and graphic carpet tile collection for new spaces

DESSO & Patricia Urquiola

De nieuwe rijkelijk getextureerde en uiterst vindingrijke collectie van DESSO in samenwerking met Patricia Urquiola geeft een originele invulling aan comfort, verfijning en duurzaamheid.

Fotogalerij

* Volgens de milieuproductverklaring (EPD) S-P-08561 – De collectie ‘DESSO & Patricia Urquiola’ is extern gecontroleerd door Bureau Veritas, op basis van de totale CO2-voetafdruk (modules A-D) voor een gesloten materialenkringloop en circulaire economie.