Origin Collection | DESSO Recharge & Retrace header

Origin collectie

DESSO Recharge & Retrace

De schoonheid van circulariteit. De DESSO Origin Retrace & Recharge tapijttegels zijn 100 % recycleerbaar en het resultaat van een holistisch ontwerpproces. Hier inspireerde het circulaire begrip 'made to be remade' zowel de textuur als het patroon, waarbij elke productlijn de tactiele schoonheid weerspiegelt van de perfecte imperfectie van Moeder Natuur.

Onze circulaire CO²-voetafdruk

Goed doen voor de mens en de planeet betekent echte stappen ondernemen om de uitstoot te verlagen van broeikasgassen zoals CO², die een belangrijke bijdrage leveren aan de opwarming van de aarde.

Tarketts circulaire aanpak van tapijttegels stelt ons in staat om precies dat te doen. Als enige tapijttegelfabrikant met een gesloten kringlooprecyclingsysteem beperken we het gebruik van nieuwe grondstoffen voor nieuwe producten en vermijden we veelvoorkomende opties die koolstof uitstoten, zoals verbranden en storten aan het einde van de levensduur van het product.

DESSO Origin circulaire CO²-voetafdruk

De laagste circulaire CO²-voetafdruk

Vanaf het eerste punt van extractie tot productie, installatie, gebruik en recycling, wij dragen de verantwoordelijkheid om het tapijt keer op keer naar zijn volgende leven te begeleiden


Ons gesloten kringloopsysteem waarborgt dat onze tapijttegels de laagste circulaire CO²-voetafdruk* hebben in Europa – een die minstens zes keer lager is** dan de totale CO²-voetafdruk van onze concurrenten.

Made to be Remade

De DESSO Origin-collectie is made to be remade. Het is een echt circulair product dat zo is ontworpen dat het weer uitelkaar kan worden gehaald, zodat alle componenten gemakkelijk kunnen worden gerecycled tot grondstof voor nieuwe tapijttegels. Het resultaat: een collectie die technische expertise combineert met tactiliteit en textuurrijke schoonheid. Voor een nieuw en vernieuwd begin.

DESSO

Bewuste keuzes maken. Voor mens en planeet.
Tarkett Human-Conscious DesignTM

Nieuwe Origin-collectie

Hier inspireerde het circulaire begrip 'made to be remade' zowel de textuur als het patroon, waarbij elke productlijn de tactiele schoonheid weerspiegelt die te vinden is in de perfecte imperfectie van de natuurlijke wereld.

DESSO Recharge

Recharge roept het geüpcyclede kalk op dat wordt gebruikt bij de productie van de EcoBase-rug.

DESSO Retrace

Retrace zich laat inspireren door het recyclageproces van tapijttegels zelf.

Afbeeldingen

* Voor EcoBase tapijttegels met PA6-garen, volgens milieuproductverklaring (EPD) S-P-05827 en extern gecontroleerd door Bureau Veritas, op basis van de totale CO2-voetafdruk (modules A-D) met een gesloten circulair recyclagescenario.


** Vergelijking van EPD S-P-05827 met de totale CO2-voetafdruk (module A-D), met de 19 EPD's voor tapijttegels die beschikbaar zijn op internet (mei 2022) in het productgewichtsbereik 600-699 g, met polyamidegaren en verbranding als scenario aan het einde van de levensduur.