Bewegwijzering en een vloerenaanbod waarmee voldoende afstand wordt gegarandeerd in de post-COVID 19 werkomgeving

Veilig terug naar het werk

Oplossingen voor een post-COVID19 kantooromgeving

Nu de wereld langzaam uit de COVID-19 lockdown komt, zoeken bedrijven naar een evenwicht tussen enerzijds heropenen van de economie en anderzijds gezondheid en welzijn van werknemers. Vloerbedekking kan een belangrijke rol spelen bij het oplossen van problemen die zich voordoen bij de terugkeer naar kantoor. Daaronder vallen natuurlijk routes en het aangeven van zones, maar het is ook mogelijk een bijdrage te leveren aan een gezonde en prettige werkplek.

Ongeacht of uw werkplekbeleid is gericht op de korte, middellange of lange termijn in de nasleep van corona, het Tarkett-team staat klaar om u te helpen. We bieden inspiratie en praktische adviezen voor een social distance werkomgeving en inspiratie, evenals virtuele presentaties.

Opnieuw nadenken over de werkplek: terug naar kantoor

Ontdek het eerste deel van onze serie over het opnieuw nadenken over de werkplek: een verzameling handleidingen ter ondersteuning van werkgevers, bestekschrijvers en aannemers tijdens hun reis naar kantoor: korte, middellange en lange termijn.

Zones en bewegwijzering op kantoor

Vloeren kunnen een belangrijke rol spelen in het bijdragen aan een gezonde en gastvrije werkplek, door het creëren van duidelijke - maar flexibele - zones, waardoor uw medewerkers en bezoekers voldoende afstand kunnen houden en veilig blijven, dankzij een optimale bewegwijzering.

DESSO Icons tapijttegels

Met DESSO Icons bewegwijzeringspijlen heeft u een flexibele, eenvoudige en kosteneffectieve oplossing op kantoor waarmee u werknemers en bezoekers veilig en gemakkelijk door het kantoor kunt leiden.

Ontwerpadvies & ontwerp van het vloerenplan

Het is voor de veiligheid in de werkomgeving essentieel om kantoren uit te rusten met doelmatige routes en zones, in overeenstemming met de richtlijnen van de regering. Door bewegwijzering aan te brengen in de vloerbedekking worden werknemers er helder, constant en visueel aan herinnerd hoe ze zich door het kantoor moeten bewegen en hoe ze voldoende afstand kunnen houden.

 

Tapijttegels en pvc-producten bieden bijna grenzeloze mogelijkheden aan kleuren en patronen en kunnen zowel afzonderlijk als samen worden gebruikt.

Onze designteams bij Tarkett zijn beschikbaar om u te ondersteunen met uw interieurontwerp.

Schoonmaak en onderhoud

Nu we uit de lockdown komen, draagt een goed plan voor schoonmaak en onderhoud bij aan het creëren van een gezonde werkplek. Tevens draagt dit bij aan het voorkomen van een tweede golf van het coronavirus. Tapijt en pvc-stroken bieden verschillende voordelen.

Tapijt is gemakkelijk te stofzuigen en heeft verder geen reinigingsmiddelen nodig, terwijl een vlakke vloer, zoals pvc, eenvoudig te dweilen is. Geen van beide opties leidt tot meer slijtage, zelfs als er strengere reinigingsschema's dan gebruikelijk worden gebruikt.

Meer informatie over schoonmaak en onderhoud vindt u op de productpagina's.

Binnenluchtkwaliteit

De internationale druk om te zorgen voor schone lucht is nog nooit zo urgent geweest. Onderzoekers van de Harvard University hebben vastgesteld dat een kleine stijging in de langdurige blootstelling aan luchtvervuiling in de vorm van fijnstof (PM) het risico op sterfgevallen als gevolg van COVID-19 verhoogt.

Wat vloerbedekking betreft, heeft de DESSO AirMaster bewezen achtmaal effectiever te zijn in het opnemen en vasthouden van fijnstof dan vlakke vloeren en vier keer beter dan elk ander tapijt.

Fotogalerij