Vloeroplossingen voor zorgomgevingen | Tarkett

Ondersteuning van de zorg gemeenschap

Human-Conscious Design®

Ziekenhuisingenieurs en facility managers, directeuren en architecten, u staat er midden in.

Of het nu gaat om het bouwen, verbeteren of renoveren, u luistert, verzoent en overtuigt. Een strijd die nooit eindigt: voldoe aan normen en haal deadlines, voldoe aan regelgeving en houd belanghebbenden tevreden. Houd rekening met het budget en de planeet. Maak het mooi en eenvoudig te onderhouden... Maar voldoe vooral aan menselijke behoeften en vereisten.

U zoekt concrete, innovatieve oplossingen.

Wij bieden tools en diensten waarmee u snel en met vertrouwen vooruit kunt, en waarmee u zich op de energie van de mensen om u heen kunt concentreren.

Dit jaar staat Tarkett meer dan ooit aan uw kant.

 

Tarkett ondersteunt de zorggemeenschap

Healthcare Insights

"Ziekenhuisingenieur? Nee, ik ben een diplomaat."

Paolo, ziekenhuisingenieur

Visualiseer om consensus te bereiken

Het combineren van een aangenaam menselijk ontwerp met de veelheid aan tegenstrijdige prioriteiten en vereisten is een delicate evenwichtsoefening. "De beste, meest duurzame, eenvoudig te reinigen vloer die binnen het budget past en voldoet aan de normen van ziekenhuisvloeren... En hij moet er ook nog mooi uitzien!"
 

Maak het een beetje eenvoudiger om alle neuzen dezelfde kant in te hebben staan door uw ruimtes te bekijken met de juiste producten.

"Mijn werk? Oplossingen voor de lange termijn met krappe deadlines",

Adele, architect voor de gezondheidszorg

Samenwerking en expertise voor het overwinnen van uitdagingen.

Voor het kinderziekenhuis in Helsinki betekende het creëren van een gastvrije, genezende omgeving het vinden van creatieve manieren om praktische en menselijke uitdagingen aan te gaan. Vanaf het begin samenwerken met een deskundige partner, opent een wereld van mogelijkheden en helpt u uw deadlines sneller te halen.

"Ik ben schoonmaker in het ziekenhuis en Covid-verdelger",

Henry, schoonmaker in het ziekenhuis

Infectiecontrole en vloerkeuzes

Het ontsmetten van ziekenhuisvloeren en -oppervlakken gaat niet alleen over desinfectie. Op de lange termijn kan het overmatig gebruik van ontsmettingsmiddelen, biociden, antibacterieel vinyl etc bijdragen tot de ontwikkeling van superbacterieën, zonder de hygiëne significant te verbeteren. In plaats daarvan moet de focus liggen op het gebruik van de juiste reinigingsprotocollen en -producten en het kiezen van de juiste technieken, met de juiste frequentie.

"Mijn missie? Tijd besparen voor degenen die de tijd niet kunnen missen,"

Youssef, Facility Manager

Excellence Genius loose-lay vloeren: tijdwinst

Bij renovaties en reparaties werd een gebied voor de duur gesloten. In een zorg- of ziekenhuisomgeving kan dit betekenen dat er minder bedden op een afdeling zijn of dat er geen toegang is tot een kritieke medische faciliteit, wat misschien niet mogelijk is. Onderschat dus nooit het belang van een snelle, betrouwbare installatie bij het kiezen van vinylvloeren voor uw ziekenhuis of medische kliniek.

Creëer genezende omgevingen

Verbetering van de ervaring van patiënt en medewerkers

Een rustgevende omgeving is essentieel voor genezing. Het belang van fysiek comfort en rust is bekend, maar hoe zit het met de minder bekende psychologische factoren die vaak sterk worden beïnvloed door design? Ook het werkplezier van medisch ziekenhuispersoneel kan sterk worden beïnvloed.
 

Het verminderen van het gevoel van "institutionaliteit", het verbeteren van oriëntatie en ruimtelijk bewustzijn en visueel comfort, zijn slechts enkele van de manieren waarop een goed ontwerp de zorgomgeving kan transformeren.

Efficiënte en kosteneffectieve gebouwen ontwerpen

Een efficiënt en kosteneffectief gebouw moet allereerst geschikt zijn voor de bestemming. Voor ziekenhuis- of kliniekvloeren betekent dit natuurlijk gladde eenvoudig te reinigen vloeren, maar ook slipvrij en geschikt voor het verplaatsen van rollende lasten. Duurzaamheid, reinigbaarheid en onderhoud is een andere winnende combinatie. De waarheid is dat aanschaf en installatie doorgaans slechts 10% van de totale kosten van de vloer vertegenwoordigen. De overige 90% heeft te maken met onderhoud. Dus duurzame, onderhoudsarme vloeren kunnen de bedrijfsresultaten echt beïnvloeden.

Gezondheid en duurzaamheid bevorderen

"Als u wilt bouwen om lang mee te gaan, denk dan op de lange termijn." Er is geen ontkomen aan. Een medische of zorginstelling zal decennialang invloed hebben op het leven en de omgeving van mensen. Daarom is het zo belangrijk om niet alleen de gezondheid van patiënten, maar ook van verzorgers en personeel te bevorderen, bijvoorbeeld door voor een betere luchtkwaliteit te zorgen. Bijdragen aan duurzaamheid komt ook in vele vormen voor, waaronder een algehele vermindering van de koolstofvoetafdruk van ziekenhuizen, duurzaamheid en materiaalefficiëntie, evenals recyclebaarheid en herbruikbaarheid.

Oplossingen voor ziekenhuisvloeren

Een oplossing voor iedere ruimte

In een zorgomgeving worden er voor verschillende ruimtes en voorzieningen soms verschillende eisen gesteld. Er zijn veel factoren waar u rekening mee moet houden: van veiligheid en infectiebeheersing tot onderhoud en verkeersvolume. We hebben een deel van de complexiteit uit het proces gehaald door voorselecties uit onze collecties te maken op basis van de vereisten op elk gebied.

DOWNLOAD DOCUMENTATIE

Gerelateerde artikelen

4 uitdagingen voor de Europese gezondheidszorg

Deze uitdagingen zijn allemaal zeer divers, van het verbeteren van de patiëntervaring tot het handhaven van een hoog niveau van hygiëne of het optimaliseren van het budget, terwijl tegelijkertijd een hoge kwaliteit van service en personeel wordt gegarandeerd. Hier zijn enkele van de belangrijkste uitdagingen waarmee managers en personeel van ziekenhuis- of zorginstellingen vaak worden geconfronteerd, en hoe Tarkett kan helpen deze uitdagingen het hoofd te bieden.

Het belang van infectiebeheersing en vloerkeuzes voor een gezonde ruimte

De Covid 19-crisis heeft het belang onderstreept van hygiëne- en reinigingsprotocollen om overdracht van het virus te voorkomen. Het heeft ook benadrukt hoe infectiepreventie en -bestrijding (IPC) essentieel is in gezondheidszorgomgevingen om infecties en antimicrobiële resistentie te stoppen.

iQ Natural: een natuurgetrouwe vloercollectie

Onze toekomst is duurzaam en het vinden van milieuvriendelijke CO2-neutrale oplossingen die voldoen aan de hoge normen van de gezondheidszorg is één van de uitdagingen van het werk. Ontdek het iQ Natural-assortiment om in elk opzicht dicht bij de natuur te staan, van kleurkeuzes tot duurzaamheid, zonder concessies te doen aan efficiëntie.

Tarkett kondigt samenwerking met Clean Hospitals aan

Door zich aan te sluiten bij het netwerk van Clean Hospitals versterkt Tarkett zijn toewijding aan het verbeteren van het welzijn en de hygiëne in ziekenhuizen. Clean Hospitals wil de patiëntveiligheid verhoegen dankzij effectieve en evidence-based schoonmaakrichtlijnen.