Tarkett onthult het creatieve potentieel van de nieuwe iD inspiration collectie met een installatie gemaakt door Studio 5 • 5 in Atelier Tarkett

Tarkett onthult het creatieve potentieel van de nieuwe iD inspiration collectie met een installatie gemaakt door Studio 5 • 5 in Atelier Tarkett

25 Maart 2021

Voor de lancering van iD Inspiration, de nieuwe ultra-realistische modulaire vinylcollectie van Tarkett, wendde het bedrijf zich tot Studio 5 • 5 om hun creatieve perspectieven op de nieuwe collectie te krijgen en de ruimte van L’Atelier Paris om de collectie in de schijnwerpers te zetten. De onlangs gelanceerde iD Inspiration zet een ongekende mijlpaal in het ontwerp van modulaire vinylcollecties. Dankzij de ultra-realistische look en feel herdefinieert de collectie authenticiteit door de schoonheid van de natuur vast te leggen.

ID Inspiration is zorgvuldig ontworpen om het maken van vloeren gemakkelijk te maken en omvat 100 decors en 7 formaten, verkrijgbaar om te verlijmen of met een kliksysteem, om flexibele transformaties van de ruimte mogelijk te maken. Door de finesse van het ontwerp van high-definition printen te combineren met een ultramat effect en uitzonderlijke weerstand en duurzaamheid die worden geboden door Tarkett's baanbrekende PU-technologie TEKTANIUM ™, kun je met iD Inspiration alles hebben.

Anthony Lebossé, medeoprichter van 5 • 5, legt uit: “Voor 5 • 5 is de nieuwe collectie meer dan alleen een nieuw palet, want door nieuwe hoogten in ultra-realisme te bereiken, biedt ze een levensecht alternatief voor grondstoffen. iD Inspiration creëert oneindige mogelijkheden: een inlegwerk van marmer en breccia, terrazzo en geoxideerd metaal en gradiënten van hout, met een overvloed aan keuzes en combinaties die de natuur en het buitenleven naar binnen halen. Stel je een hotel voor met houten vinyl getint met groen dat past bij een op maat gemaakt terrazzo, een grotachtige conceptstore, een bos op een universiteit en nog veel meer. "

Deze samenwerking tussen Tarkett en 5 • 5 bouwt voort op eerdere projecten. In 2017 werkte Tarkett samen met 5 • 5 om het Atelier Tarkett te creëren, een totaal uniek centrum gewijd aan architecten en ontwerpers in het hart van Parijs. Als ruimte voor uitwisseling en co-creatie, een bron van inspiratie, ontdekking en creativiteit, is het een ideale bestemming voor architecten, ontwerpers en hun opdrachtgevers. Later werkte Tarkett ook samen met de ontwerpstudio voor het 2019 inspirerende PLAY-boek, waardoor de ontwerpstudio de vrijheid kreeg om een ​​showroom te creëren ... op papier!

Voor Tarkett gaat design over het ontsluiten van het duizelingwekkende creatieve en duurzame potentieel van oppervlakken en op zijn beurt klanten in staat stellen ruimtes te creëren die uniek, mooi en inspirerend zijn.