Speciaal ontworpen tapijt en harde vloeren voor de marine industrie

Speciaal ontworpen tapijt en harde vloeren voor de marine industrie

Het speciaal ontwikkelde DESSO tapijt voor in de marine industrie heeft al meerdere decennia een wereldwijde reputatie. Dit geldt voor zowel de speciaal ontworpen tapijten als de standaard tapijtcollecties. Wereldwijd leveren we aan cruiseschepen- en veerbootmaatschappijen niet alleen een hoogwaardig product, maar streven we er ook naar de allerbeste service te bieden. Zo is het grootste deel van onze aanbevolen DESSO marine tapijtoplossingen goedgekeurd conform internationale normen en voorzien van het stuurwielteken. Onze producten zijn dus in overeenstemming met de internationale MSC 61(67) deel 2 en deel 5 resoluties, afhankelijk van de verschillende toepassingen aan boord. 

Gepersonaliseerd tapijt voor de marine industrie

Het overgrote deel van het marine tapijt dat geleverd wordt door Tarkett is speciaal hiervoor ontworpen. Voor tapijt met een uniek ontwikkeld design kan bij Tarkett gekozen worden voor Gravure of Axminster. Deze oplossingen bieden eindeloze designmogelijkheden.  

Gravure

Gravure, onze collectie bedrukt tapijt op maat, biedt ongekende designmogelijkheden. Het patroon wordt op ‘greige’ getuft tapijt aangebracht met een speciaal drukprocedé. De verf wordt daarbij met hogedrukspuitkoppen geïnjecteerd voor een maximale absorptie. Resultaat: een verbluffende en uitermate heldere kleur. In combinatie met DESSO’s omvangrijk scala aan levendige kleuren kunnen eindeloos veel designs worden gecreëerd.

Gravure is uitermate geschikt voor de openbare ruimtes, gangen en hutten aan boord. 

Axminster en Axminster Sculpt

Axminster en Axminster Sculpt zijn geweven tapijten. Het garen is een mix van wol (80%) en polyamide (20%) waardoor het tapijt zeer sterk en duurzaam wordt. Bovendien is het garen in de massa geverfd zodat kleurechtheid gegarandeerd is. Bij Axminster Sculpt kan men verschillende poolhoogtes creëren, waardoor een gestructureerde, organische diepte kan ontstaan.

Al deze technieken geven de Axminster en Axminster Sculpt een ongekende luxe uitstraling. 

Standaard vloercollecties voor cruiseschepen en veerboten

Hieronder lichten we een aantal aanbevolen standaardcollecties uit, zowel in tapijt als harde vloeren.  Naargelang de ruimte aan boord kiest u de beste vloeroplossing, zonder aan uitstraling en design te moeten inboeten. 

Torso kamerbreed

Torso is tapijt, getuft in rollen van 4m breedte en bestaat uit een combinatie van lichte en donkere tinten, voor kleurdiepte en een subtiel uiterlijk. Met 11 eigentijdse kleuren biedt Torso een scala aan spannende tinten voor elke omgeving. Torso is duurzaam en praktisch, stoer en heeft een gesneden pool. 

Contract Plus

Contract Plus is een multifunctionele homogene vinylvloer (2.0mm dikte) die waar voor uw geld biedt. Het klassieke, niet-lineaire patroon en de uitgebreide kleurencollectie bieden geweldige mogelijkheden voor het creëren van moderne en aantrekkelijke interieurs in maritieme gebieden. Contract Plus wordt aanbevolen voor commercieel en industrieel gebruik met zwaar verkeer. Daarnaast biedt Contract Plus de voordelen van een PUR-oppervlak, wat zorgt voor verbeterde bescherming en eenvoudiger onderhoud. Dit product is IMO deel 2 en 5 gecertificeerd (stuurwielteken).

Standard Plus

Evenals de Contract Plus is de Standard Plus een multifunctionele homogene vinylvloer met een geweldige prijs-kwaliteit verhouding. Met zijn klassieke, zachte patroon en de verfrissende kleurencollectie creëert u in een handomdraai moderne en fraaie interieurs in commerciële gebieden. De 30 kleuren (rollen) zijn ontwikkeld voor gebruik in alle verschillende maritieme gebieden en hebben een eigentijdse uitstraling, waardoor ze een goede keuze zijn voor een vloerinstallatie die er jarenlang up-to-date zal uitzien. Daarnaast biedt Standard Plus de voordelen van een PUR-oppervlak, wat zorgt voor verbeterde bescherming en eenvoudiger onderhoud. Het product is IMO deel 2 en 5 gecertificeerd (stuurwielteken).

iQ Granit

De iQ Granit is een uiterst duurzame homogene vinylcollectie, met een superieure vlekbestendigheid en slijtvastheid voor alle gebieden met zwaar verkeer. De collectie is eenvoudig in onderhoud en heeft de beste life cycle cost: polijsten of in de was zetten is niet nodig, eenvoudig droog opwrijven is genoeg om het oorspronkelijke uiterlijk van deze vloer te herstellen. Door het klassieke ontwerp in een ontzettend breed kleurenpalet, is deze flexibele vinylvloer gemakkelijk af te stemmen op uw wensen. Dankzij diverse formaten en bijpassende accessoires - waaronder akoestische, statisch-dissipatieve en slipbestendige vloeren - is iQ Granit een echt multifunctioneel aanbod. 

Granit Multisafe: de ideale keuze voor natte ruimtes

In natte ruimtes is veiligheid cruciaal voor zowel personeel als bezoekers. Granit Multisafe is een vloer speciaal ontwikkeld voor natte ruimtes met zwaar verkeer, die het risico van uitglijden helpt voorkomen. Een slipbestendige vloer met reliëf biedt een hoge mate van bescherming voor blote voeten, zelfs als de vloer bedekt is met zeep en water. Dankzij het dichte, ondoordringbare oppervlak en de goed afgeronde noppen, is Granit Multisafe hygiënisch en gemakkelijk schoon te maken.

DESSO Marine tapijt Tarkett

Meer informatie?

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over marine vloerbekleding ?

Neem contact op met uw Tarkett contactpersoon of bel naar het algemene nummer: 052 262411

Toch liever via email ?

Mail voor meer informatie naar: info.be@tarkett.com of neem contact met ons op door het contactformulier in te vullen

voorgestelde collecties