Havenhuis-  Antwerpen

Havenhuis- Antwerpen

2016 | Antwerpen, België

Afbeeldingengalerij

© Sarah Blee

Het Havenhuis, hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen en architecturaal meesterwerk van Zaha Hadid Architects, is één van de blikvangers van de Antwerpse skyline. Het is de werkplek voor 500 medewerkers en fungeert als ontmoetingsplaats voor de vele internationale contacten van de Antwerpse havengemeenschap.

Het gebouw werd geselecteerd voor het Berlijnse WAF (World Architecture Festival) 2017 in de categorie kantoorgebouwen en won de Blueprint Award 2017 voor niet-publieke projectencommercieel.


Voor de bouw van het nieuwe hoofdkantoor streefde het Havenbedrijf hoge normen qua duurzaamheid na. Desso leverde de Cradle to Cradle® gecertificeerde tapijttegel DESSO AirMaster® Sphere, een innovatief tapijt dat functionaliteit en design naar een hoger niveau brengt. De gepatenteerde technologie maakt het mogelijk fijnstof uit de lucht te filteren op een meer effectieve wijze dan andere vloeroplossingen.
 

Voorgestelde collectie

Omschrijving

Het Havenhuis, hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen en architecturaal meesterwerk van Zaha Hadid Architects, is één van de blikvangers van de Antwerpse skyline.

Architect/ Ontwerper

Zaha Hadid ltd - Bureau Bouwtechniek

Gebouweigenaar

Havenhuis

Segment

Categorieën