Genius loose-lay vloer

Genius loose-lay vinylvloer: snel te installeren, gemakkelijk te recycleren

Stap in de toekomst met de nieuwste loose-lay vinylvloeren van Tarkett

Omarm de toekomst met de nieuwe Genius loose-lay vinylvloeren op rol, speciaal ontworpen voor een snellere installatie en geschikt voor zwaar verkeer in commerciële gebouwen. Deze heavy duty vinylvloer biedt een probleemloze oplossing, ideaal voor nieuwe gebouwen of renovaties die 's nachts plaatvinden, omdat deze zonder lijm kan worden geïnstalleerd en dit rechtstreeks op verschillende ondervloeren. Hierdoor wordt de installatietijd en -overlast verminderd en is het mogelijk om de vloer direct te betreden. Deze vloer is verkrijgbaar in zowel Acczent Compact en Tapiflex Acoustic versies, waardoor u de mogelijkheid heeft om de beste optie voor uw project te kiezen. Deze duurzame vinylvloer is ecologisch ontworpen om 100% recycleerbaar te zijn en is eenvoudig te recycleren via ons ReStart programma in onze recyclagecentra. U heeft een milieuvriendelijke vloer die het milieu respecteert, een actieve rol speelt in de transitie naar de circulaire economie en bijdraagt aan de gezondheid en welzijn van de gebruikers. Dit is onze Human Conscious Design-benadering.

Ontworpen om recycleerbaar te zijn

Het betreden van de circulaire economie helpt u om uw duurzame doelen te bereiken door grondstoffen aan het einde van hun levensduur weer terug te brengen in de circulatie. Onze loose-lay vinylvloeren zijn speciaal ontworpen om u te helpen precies dat te doen.

Eco-ontworpen voor een eenvoudige recyclage

Excellence Genius is ecologisch ontworpen om volledig in aanmerking te komen voor recyclage (snijafval en gebruikte vloeren) en om weer terug gebracht te worden in de productielijn. Dankzij de lijmvrije installatiemethode is het nog eenvoudiger te recycleren. Eenmaal gedemonteerd wordt het product naar ons recyclagecentrum in Clervaux (Luxemburg) gebracht, waar het wordt gerecycleerd en hergebruikt in nieuwe producten.

Gemaakt van hoogwaardige materialen
100% ftalaatvrij: Excellence Genius bevat geen op ftalaten gebaseerde weekmakers.
• Meer dan 20% gerecycleerd materiaal
• VOS-gehalte 100 keer lager dan de strengste EU-normen (VOS = vluchtige organische stoffen)

Probleemloze en gegarandeerde recyclage

Het ReStart® terugname- en recyclingprogramma van Tarkett geeft uw vloer een tweede leven. Zodra u klaar bent met de installatie van het product, regelt onze lokale ReStart® partner dat uw snijafval wordt opgehaald. Dit geldt ook voor vloeren die aan het einde van hun levensduur zijn.

Met deze probleemloze en eenvoudige recyclagedienst kunt u:
• kosten besparen die verbande houden met de verwijdering van industrieel afval
• voldoen aan de criteria voor duurzame bouwcertificaten (2 punten HQE/ BREEAM certificaten)

Snelle installatie

Snelle installatie en renovatie

Bij Tarkett doen we er alles aan om u een eenvoudige en efficiënte installatie te bieden. Verminder de impact veroorzaakt door verstoring in verkeersstromen en serviceactiviteiten in gebouwen die veel bezoekers ontvangen, zoals ziekenhuizen of scholen, dankzij een kortere downtime na installatie. Of het nu gaat om een eerste installatie of een renovatie, dankzij Genius bespaart u veel tijd.

Minder ongemak

 • Halveert de downtime voor ruimtes die 24/7 in gebruik zijn. Renovaties 's nachts zorgen ervoor dat kamers de volgende ochtend klaar kunnen zijn voor gebruik.
 •  Verlaag de risico's van vervuiling als gevolg van het verwijderen van producten in ruimtes die in gebruik zijn (dat wil zeggen stof dat hygiënerisico's veroorzaakt in ziekenhuizen, geluidsoverlast als gevolg van onderhanden werk, VOS-uitstoot door lijm). Vermijd ook lijmgeuren.
 • Eenvoudige en snelle verwijdering van de vloer om beschadigde delen te vervangen.

Duurzame prestaties

Heavy duty vinylvloeren

Onze sterke en duurzame vinylvloeren zonder lijm zijn bestand tegen de eisen en beperkingen van omgevingen met veel verkeer, zoals scholen en ziekenuizen. Met Genius loose-lay heeft u een vloer die u op de volgende manieren 'dekt':

 • Bestand tegen schade door zware meubels  
  Genius is getest met meubilair tot 115 kilo, er blijven geen blijvende inkepingen achter (overschrijdt de EN 424/110kg norm).
 • Grote dimensionele stabiliteit
  Het vermogen van Genius om zijn oorspronkelijke afmetingen te behouden na blootsltelling aan veranderingen in temperatuur of vochtigheid is ≤ 0,04% (x10 ten opzichte van standaard EN ISO 23999).
 • Bestand tegen herhaalde bewegingen gemaakt door rollend materieel (bijvoorbeeld ziekenhuisbedden, bureaus)
  Genius is bestand tegen 100.000 cycli van een bureaustoel op een bepaald punt, x4 ten opzichte van standaard ISO4918 (25.000 cycli).
 • Verbeterde hechting op de ondervloer dankzij Genius steun aan de onderkant, voor een eenvoudigere installatie

Geschikt voor verschillende toepassingen

Compacte en akoestische versies

Onze Excellence Genius is beschikbaar in een compacte en een akoestische versie, waardoor u de flexibiliteit heeft om de versie te kiezen die het beste bij uw project past.

Tapiflex acoustic

Geluidsreductie tot 19dB

Acczent compact

Verkeer met hoge intensiteit en vochtige ondervloeren

Installatie van Genius op bestaande ondervloeren

Verspil geen tijd met het bedenken van een oplossing voor ondervloeren, Genius kan op veel verschillende soorten ondervloeren worden geïnstalleerd. Dit zorgt ook voor een maximale snelheid van uw installatie. (bespaar tot 4 uur: geen demontage van de ondervloer)

Het is compatibel met de volgende soorten ondervloeren:

 • Asbest (volgens lokale regelgeving)  
 • Bestaand compact vinyl en linoleum
 • Standaard cement ondervloeren
 • Standaard houten ondervloeren

Een veelvoud aan designmogelijkheden

Wij geven u de mogelijkheden, u maakt de keuze op basis van uw eigen creativiteit en stijl. Van een klassieke tot eigentijdse look, het brede scala aan opties van Tarkett is ontworpen om te passen bij een aantal patronen voor de wand.

 • Kies uit 25 kant en klare designs, waarvan 18 gegarandeerd op voorraad zijn.
 • Te combineren met andere Excellence collecties, waaronder ProtectWALL, Tapiflex Stairs, Acczent & Tapiflex Platinum en accessoires.

Meer keuze nodig?
Bestel ieder design van de Excellence collectie voor het creëren van een op maat gemaakte en unieke look. Minimale afname: 800 m² - Productietijd: drie weken

Werkt u voor een ouderenzorginstelling?

Een groot deel van onze Genius collectie is dementievriendelijk, vergemakkelijkt de oriëntatie en helpt de ruimtelijke perceptie zodat bewoners zelfstandig door de ruimtes kunnen bewegen.