Duurzame vloeren

Duurzame vloeren

Duurzaamheid is een wezenlijk onderdeel van de denk- en werkwijze binnen Tarkett. We implementeren de Cradle to Cradle®-principes voor al onze activiteiten, producten en fabrieken wereldwijd. Dagelijks zijn we bezig duurzame vloeren te produceren met duurzaamheid als uitgangspunt. Doelstelling is om elke dag een duurzamer bedrijf te worden en bij te dragen aan een samenleving waar verantwoord wordt omgegaan met grondstoffen, mens en milieu. Tarkett heeft het hoogste aantal Cradle to Cradle®-certificeringen in meerdere productcategorieën, met meer dan 100 Cradle to Cradle®-certificeringen. Meer dan 2.700 ingrediënten zijn geëvalueerd volgens de criteria van Cradle to Cradle®.

93% van de commerciële DESSO tapijttegels is Cradle to Cradle®-gecertificeerd

Voor het behalen van de DESSO Gold tapijtcollectie moest het projecttapijt aan een groot aantal strenge criteria voldoen op het gebied van milieu en volksgezondheid, zoals gedefinieerd in de Cradle to Cradle® Certified Product Standard. Dit is een raamwerk voor innovatie, waarmee wordt aangetoond dat het zakelijk gezien wel degelijk mogelijk is om 'doelbewust te ontwerpen' en tegelijkertijd een positieve impact te hebben op het milieu en de volksgezondheid. Producten worden gecertificeerd door het onafhankelijke Products Innovation Institute uit de Verenigde Staten. in totaal is 93% van de commerciële DESSO tapijttegels Cradle to Cradle®-gecertificeerd met ofwel Brons ofwel Zilver, afhankelijk van het type tapijtrug.

Linoleum: natuurlijke en duurzame vloeren

Linoleum is een van de meest natuurlijke en duurzame vloeroplossingen die u op de markt zult vinden. Al meer dan 150 jaar wordt ons linoleum gewaardeerd vanwege comfort, design en duurzaamheid. Deze vloeroplossingen worden gemaakt volgens het oorspronkelijke recept uit 1898 en bestaan voor 94% uit natuurlijke grondstoffen (hout- en kurkmeel, hars en lijnzaadolie). 

Vanwege de duurzame aanpak die wij hanteren bij het creëren van onze linoleum-collecties is het linoleum van Tarkett als eerste beoordeeld met een Cradle to Cradle® certificering. Duurzame vloeren, eenvoudig te reinigen én kostenefficiënt.

Naast duurzame vloeren ook duurzame wanden met Linowall

Niet alleen bieden we duurzame vloeroplossingen, maar met Linowall leveren we de eerste en enige linoleum wandbekleding die beschikt over een Bs2-d0-brandveiligheidscertificering. Deze duurzame wandbekleding-collectie, met zilveren Cradle to Cradle® certificering, wordt geleverd met xf2™-oppervlaktebescherming voor extreme mechanische en chemische weerstand.