Duurzame vloeren
Duurzame vloeren

Duurzaamheid is een wezenlijk onderdeel van de denk- en werkwijze binnen Tarkett. We implementeren de Cradle to Cradle®-principes voor al onze activiteiten, producten en fabrieken wereldwijd. Dagelijks zijn we bezig duurzame vloeren te produceren met duurzaamheid als uitgangspunt. Doelstelling is om elke dag een duurzamer bedrijf te worden en bij te dragen aan een samenleving waar verantwoord wordt omgegaan met grondstoffen, mens en milieu. Tarkett heeft het hoogste aantal Cradle to Cradle®-certificeringen in meerdere productcategorieën, met meer dan 100 Cradle to Cradle®-certificeringen. Meer dan 2.700 ingrediënten zijn geëvalueerd volgens de criteria van Cradle to Cradle®.

93% VAN DE COMMERCIËLE DESSO TAPIJTTEGELS IS CRADLE TO CRADLE®-GECERTIFICEERD

Voor het behalen van de DESSO Gold tapijtcollectie moest het projecttapijt aan een groot aantal strenge criteria voldoen op het gebied van milieu en volksgezondheid, zoals gedefinieerd in de Cradle to Cradle® Certified Product Standard. Dit is een raamwerk voor innovatie, waarmee wordt aangetoond dat het zakelijk gezien wel degelijk mogelijk is om 'doelbewust te ontwerpen' en tegelijkertijd een positieve impact te hebben op het milieu en de volksgezondheid. Producten worden gecertificeerd door het onafhankelijke Products Innovation Institute uit de Verenigde Staten. Naast deze collectie is 93% van de commerciële DESSO tapijttegels Cradle to Cradle®-gecertificeerd met ofwel Brons ofwel Zilver, afhankelijk van het type tapijtrug.

Duurzame vloeren: iD Revolution

De revolutie start onder uw voeten met deze revolutionaire vloercollectie van Tarkett. Wij introduceren iD Revolution: de eerste Cradle to Cradle® Gold gecertificeerde modulaire veerkrachtige vloer. Deze duurzame vloeren zijn gemaakt van gerecyclede en bio-based materialen. Gebruik wordt gemaakt van innovatieve en overvloedige grondstoffen en is gemaakt om tegemoet te komen aan de vraag van onze klanten voor non-PVC vloeroplossingen.

Hernieuwbaar en stijlvol: Cementi Click

Deze stijlvolle collectie is gemaakt van 95% natuurlijke, minerale elementen. Deze duurzame vloeren zijn daarnaast ook goed voor mens en mileu, doordat de kern gemaakt is van overvloedige natuurproducten, zodat het natuurlijk kapitaal gewaarborgd wordt. 

Cementi Click vloeren zijn daarnaast phtlalaat-vrij, worden geproduceerd met 100% hernieuwbare energie en het productieafval wordt hergebruikt in de productie van cement. Daarnaast zijn deze duurzame vloeren geschikt voor ons ReStart® programma. 

Linoleum: natuurlijke en duurzame vloeren

Linoleum is een van de meest natuurlijke en duurzame vloeroplossingen die u op de markt zult vinden. Al meer dan 150 jaar wordt ons linoleum gewaardeerd vanwege comfort, design en duurzaamheid. Deze vloeroplossingen worden gemaakt volgens het oorspronkelijke recept uit 1898 en bestaan voor 94% uit natuurlijke grondstoffen (hout- en kurkmeel, hars en lijnzaadolie). 

Vanwege de duurzame aanpak die wij hanteren bij het creëren van onze linoleum-collecties is het linoleum van Tarkett als eerste beoordeeld met een Cradle to Cradle® certificering. Duurzame vloeren, eenvoudig te reinigen én kostenefficiënt.

Goud gecertificeerde, duurzame vloeren: iQ One

Als enige homogene vloercollectie is de iQ One collectie met een gouden Cradle to Cradle® certificering bekroond. Door de innovatieve formule (zonder PVC) weet iQ One een perfecte balans te vinden tussen esthetiek, flexibiliteit en kracht. Deze collectie biedt extreme duurzaamheid, superieure vlekbestendigheid en uitstekende slijtvastheid voor gebieden met zwaar verkeer.

Daarnaast is deze collectie beschikbaar in 38 prachtige kleuren, zodat deze geschikt is voor elk soort ruimte.

Naast duurzame vloeren ook duurzame wanden met Linowall

Niet alleen bieden we duurzame vloeroplossingen, maar met Linowall leveren we de eerste en enige linoleum wandbekleding die beschikt over een Bs2-d0-brandveiligheidscertificering. Deze duurzame wandbekleding-collectie, met zilveren Cradle to Cradle® certificering, wordt geleverd met xf2™-oppervlaktebescherming voor extreme mechanische en chemische weerstand.

Gerelateerde artikelen
Wood flour, cork dust and calcium carbonate, a compound found in rocks – all 3 elements are used to make linoleum.
Onze duurzame aanpak: Doing Good. Together.

De duurzame aanpak van Tarkett "Doing Good. Together." is gebaseerd op drie pijlers die aansluiten bij de Cradle to Cradle®-principes: Designing for Life, Closing the Loop en Driving Collaboration.

Designing for Life through Sustainable Design
Designing for Life: duurzaam ontwerpen
inyl waste at our Ronneby recycling center (Sweden)
Closing the Loop: naleving van de principes van de circulaire economie
Picture: Prototyping at our Wiltz plant (Luxembourg)
Driving Collaboration: duurzaam zakendoen