DESSO X RENS couverture

DESSO X RENS

Een nieuwe kijk op hergebruik

Tarkett gelooft in de kracht van creativiteit om functionele producten te maken die bijdragen aan onze gezondheid en ons welzijn. De kern van ons bedrijf is het streven om al onze tapijttegels te ontwerpen met circulariteit in gedachten.

Het is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om optimaal gebruik te maken van materialen en waarde toe te voegen aan producten die anders zouden worden weggegooid. Daarom hebben we onze krachten gebundeld met Studio RENS en bieden we samen een leuke en verantwoorde manier om imperfecte DESSO-tapijttegels te hergebruiken.

 

DESSO_X_RENS_Designers

Samen voor Rood

Deze gloednieuwe DESSO X RENS collectie is ontworpen met speciale aandacht voor kleur en patroon. De collectie is verkrijgbaar in drie varianten die uitnodigen tot mixen en matchen, spelen en toevoegen van een vleugje kleur aan elk interieur.

Innoveren, spelen, testen: de ontwerpers van Studio RENS hebben speels en creatief nagedacht over hoe de levensduur van verouderde of imperfecte DESSO-tapijttegels kan worden verlengd. Ze ontwikkelden een innovatieve verfmethode, waarbij de helft van de tegels opnieuw rood werd gekleurd.

Met dit gemeenschappelijke rode patroon lopen de verschillende texturen en kleuren van de oorspronkelijke tapijttegels perfect in elkaar over.

Handgemaakt op grote schaal

Studio RENS begon in 2014 na te denken over de kleur rood: een kleur die sterke gevoelens uitdrukt, zowel liefde als gevaar symboliseert en de reputatie heeft moeilijk te gebruiken te zijn in interieurdesign.

De vindingrijke aanpak van de designers en het handmatige proces van het kleuren heeft tot waardevolle inzichten geleid in het hergebruiken en herwaarderen van tapijttegels. Tarkett heeft deze innovatie samen met de designers op de markt gebracht. Weliswaar op een grotere, industriële schaal, maar met dezelfde zorg en bedachtzaamheid.

DESSO_X_RENS_Designs

Een Nieuwe start

Afgedankte tapijttegels uit enkele van onze meest gebruikte collecties zijn nu opnieuw verkrijgbaar in heel wat verschillende kleuren en schakeringen.
U kunt aan de slag met drie evenwichtige combinaties om uw eigen vloerpatroon te ontwerpen. Kortom, uw interieur vormgeven wordt een spel van kleuren.

DESSO X RENS

Ontworpen met aandacht voor kleur en patroon. DESSO X RENS is het resultaat van een speelse en verantwoorde benadering van het hergebruik van imperfecte DESSO-tapijttegels.

Afbeeldengalerij