DESSO Human Fascination II: de kracht van de oorsprong

DESSO Human Fascination II: de kracht van de oorsprong

Kijk eens rond. Wat ziet u? Als we even de tijd nemen om stil te staan en wat beter te kijken, gaat er een hele wereld voor ons open. De natuur ligt aan uw voeten, wachtend tot u die volgende stap zet.

Onze collectie DESSO Human Fascination II is de nieuwste toevoeging aan de DESSO Carpetecture®-familie en een ode aan de vindingrijkheid, kwetsbaarheid en wilde schoonheid van de natuur. Met deze collectie willen we aangeven hoe belangrijk het is om de grondstoffen van onze planeet te beschermen, want dit is een doel waar we ons bij Tarkett actief voor inzetten.

We willen onze landschappen kennen, er één mee worden. Niet alleen met wat we kunnen zien, maar ook met alles dat eronder verborgen zit. Kijk goed, focus op de materialen, zie de grondstoffen. Elk element is een wereld op zich, een microkosmos die het geheel samenhoudt.
 

Wij geloven in circulariteit, gebruiken niet meer dan wat we nodig hebben en geven terug wat we nemen. Onze inspiratie halen we uit het natuurlijke proces van herleving en vernieuwing. Net zoals bloemen elke lente bloeien en regendruppels van bergtoppen naar rivieren en oceanen stromen, wolken worden en weer op bergtoppen terechtkomen, herleven onze tapijttegels keer op keer.

Onze Futurity en Marvel tapijtvloeren zetten de ruwe grondstoffen en organische vormen van de natuur in de schijnwerpers. De dessins – willekeurig door het recyclageproces – hebben een zachte textuur die ambachtelijk aanvoelt. De DESSO tapijttegels zijn geïnspireerd door de natuurlijke processen van herleving en vernieuwing – en herleven dus ook keer op keer.

In het kader van de Cradle to Cradle®-verbintenis van Tarkett zijn zowel Futurity als Marvel Cradle to Cradle® Silver Level-gecertificeerd. Het Human Fascination-assortiment is voorzien van Tarketts 100% recycleerbare EcoBase-onderlaag, die gemiddeld 80% geüpcyclede kalk uit de lokale drinkwaterindustrie bevat. Bovendien worden beide collecties gemaakt met ECONYL®, een 100% geregenereerd nylongaren dat wordt teruggewonnen uit afvalmateriaal, zoals afgedankte visnetten en tapijtgaren uit ons eigen tapijtrecyclagecentrum.

Omarm de ruwe grondstoffen, wees verwonderd over de zachte kant van de natuur en sta even stil bij wat het betekent om u volledig bewust te zijn van uw omgeving. Laat onze Human Fascination-collectie de schoonheid onder het oppervlak onthullen.
 

DESSO Futurity

Recycleer, vernieuw, hou ervan: de tapijttegelcollectie DESSO Futurity, een ode aan onze prachtige planeet en haar kostbare grondstoffen, laat de basismaterialen voor zich spreken. De patronen en dessins zijn willekeurig en ontstaan tijdens het nieuwe, natuurlijke recyclageproces.

De onregelmatige textuur geeft een wilde, ongetemde indruk en helpt u een echte blikvanger te maken van uw vloer. Qua kleuren krijgt u vier opties: twee lichtere basistinten met een donkerder patroon en twee donkere basistinten met een lichter patroon. Deze vloeren weerspiegelen de ruwe, ongerepte en onvoorspelbare schoonheid van de natuur. De opvallende, ruwe textuur is ideaal voor urban omgevingen en springt meteen in het oog wanneer u de ruimte binnenstapt.
 

DESSO Marvel

Adem diep in, stap binnen, adem uit: u bent thuis. De tapijttegelcollectie DESSO Marvel schept een nieuwe band met de zachte kant van de natuur.

De dertien subtiele tegels in rustgevende kleuren doen als vanzelf denken aan ambachtelijk handwerk. Natuurlijke tinten vloeien over in door mensenhanden gemaakte kleuren en landschappen. Net zoals in de natuur zijn ook in deze tegelcollectie alle stukken uniek. Combineer neutrale tegels met een subtiel vleugje kleur voor een interieur waarin u zich helemaal thuis voelt.